Caitlyn Jenner steunt vanaf deze week een presidentskandidaat, en die keuze verbaast vriend en vijand

Caitlyn Jenner is een vat vol verrassingen, en deze week is daarop geen uitzondering.

De stiefvader van Kim Kardashian is niet vies van een controverse of een relletje hier en daar. De tot vrouw omgebouwde Caitlyn Jenner sprak deze week namelijk steun uit voor een presidentskandidaat, en met die politieke voorkeur heeft ze behoorlijke ophef veroorzaakt.

Steunt de voormalige atleet de Democratische kanshebber Hillary Clinton, zoals de meeste mensen in Hollywood? Donald Trump, die bovenaan staat in de Republikeinse peilingen? Nee, Caitlyns keuze is een stuk verrassender:

Peter Stevens (bron: Flickr).
Peter Stevens (bron: Flickr).

De transseksuele celebrity steunt de aartsconservatieve Ted Cruz. Deze Republikein is de meest behoudende kandidaat die momenteel meedoet in de voorverkiezingen van zijn partij, en ziet het christelijke geloof als belangrijke inspiratiebron. Niet bepaald de eerste kandidaat die je zou verwachten bij Caitlyn Jenner. Cruz heeft namelijk bijzonder weinig op met speciaal voorkeursbeleid voor transseksuelen, of andere stokpaardjes van de LGBT-gemeenschap.

Jenner legt uit waarom ze dat soort zaken veel minder belangrijk vindt dan de economie:

“We hebben banen nodig. We hebben een veerkrachtige economie nodig. Ik wil dat iedere transseksueel een baan heeft (…) Socialisme heeft dit land niet opgebouwd, dat is te danken aan het kapitalisme. Vrije handel. De mensen hebben het land opgebouwd, en moeten de kans krijgen om het weer terug op te bouwen.”

En daarmee slaat ze de spijker op zijn kop. Waar zijn transseksuelen meer bij gebaat: een kandidaat die mooie woorden zegt over LGBT-zaken, maar vervolgens de economie in het slop drijft, of een conservatieve kandidaat die de economie er helemaal bovenop helpt? Dat laatste, natuurlijk.

LGBT-activisten hebben met afschuw gereageerd op de politieke voorkeur van Jenner. Kennelijk mag je niet rechts zijn als je transseksueel bent, lijken deze linkse activisten te vinden. Aanhangers van Ted Cruz vinden het juist helemaal fantastisch dat hun droomkandidaat deze week steun kreeg uit onverwachte hoek, en hopen dat Caitlyn Jenner zich blijft inzetten voor de campagne.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. van Urk

    Daarom wordt het eens tijd dat Nederland ook een kabinet krijgt vol conservatieven (PVV,VNL,SGP) i.p.v. iedere keer weer een kabinet met partijen als PvdA of Groen Links erin .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.