Deze ISIS-strijder probeerde een stoere actie te filmen, maar in plaats daarvan legde hij iets héél anders vast

Een ISIS-strijder met een GoPro-camera wilde een zogenaamde “stoere actie” voor het jihadistische nageslacht bewaren, maar dát ging mooi niet door.

Zoals we inmiddels weten is ISIS een bloederige organisatie, maar ook een organisatie die graag alles wat ze doen vastleggen met een videocamera. Om later weer te gebruiken in propagandafilmpjes, of gewoon om te kunnen pochen hoe stoer en jihadistisch ze wel niet zijn.

Zo ook een groepje strijders nabij de Syrische stad Hama, die zich verscholen hebben achter een busje. Het plan is om een heroïsch gevecht met het Syrische leger te leveren, en om dat vast te leggen met een GoPro-camera.

Maar het Syrische leger is natuurlijk helemaal niet van plan om zich in de pan te laten hakken door een stelletje Allah Hakbars, en vecht vastberaden terug.

De filmende ISIS-strijders leggen zo niet een overwinning op het Syrische regeringsleger vast, maar hun eigen dood:

Net goed!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Bart

  Het zijn vreselijke mensen die IS strijders, en als ze in Syrie het leven niet laten dan is de kans groot dat ze later op een andere plek nog meer ellende veroorzaken.

  Maar verder maakt de huidige situatie van het Syrische leger wel duidelijk dat het westen met hun acties in Syrie en Irak maar betrekkelijk weinig hebben gedaan om IS en al Nusra echt te bestrijden. Anders is omslag na zo een betrekkelijk korte Russische interventie niet te verklaren.

  Maar op dit moment is het wel belangrijk dat de eerste prioriteit is dat IS en al Nusra volledig verdreven worden uit Irak en Syrie. En in Syrie om te voorkomen dat daar dezelfde machtsvacuüm komt als dat we hebben gezien Libie en Irak moet eerst Assad weer het hele land onder controle krijgen. Als de rust dan terug is dan is het pas het moment om samen met Rusland te werken aan een nieuw start in Syrie, maar dan moeten we ook accepteren dat als de bevolking in Syrie graag verder wil met Assad dat dit hun keuze is en dat zullen we moeten accepteren.

  1. van Urk

   Men kan ook geen twee dingen tegelijk gaan doen. Soldaatje spelen en tegelijkertijd gaan acteren als filmheld.

  2. toetssteen

   @Bart
   Eens. Het Syrische leger rukt nu snel op. Als de orde hersteld is verkiezingen, internationale waarnemers erbij en dan na de uitslag niet meer zeuren.
   Tot die tijd alles dat in de vechtleeftijd zit en naar het Westen in ‘gevlucht’ interneren tot we weten wat voor vlees er in de kuip zit. Want het zint me niet dat in zo belachelijk veel jonge kerels in de vechtleeftijd zie en dat IS al doodleuk heeft verklaard dat ze hun ‘strijders’ bij honderden hier binnen brengen.

   Ik weet, straks zal weer iemand zeggen dat slechts duizend dwazen niets klaar kunnen maken, de realiteit leert dat dat niet waar is. Één knaller op Schiphol en duizenden mensen kunnen dood zijn. Één groot kantorenpand, baf, weer duizend.
   Duizend relimafkezen, kunnen honderdduizenden meenemen in de dood. En de burger kan er niets tegen doen.

 2. Bart

  Het meeste wat er van IS rond loopt is niets meer dan een stel lafaards.

  Neem dan als tegen hanger de Russische soldaat die bij Palmyra bezig was met het aanwijzen van doelen voor de Russische luchtmacht, die na omsingelt te worden door IS strijders een luchtaanval op zijn eigen positie afroept.
  https://www.rt.com/op-edge/337774-russian-soldier-aleksandr-prochorenko/

 3. Seneca

  Foutje Tim, zij zitten niet in de hel maar in de hemel. Jij en ik komen in de hel daar wij deze ‘godsdienst van de vrede’ niet belijden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.