Diederik Samsom slaat door, eist dat Europa meer vluchtelingen opneemt

Heeft de fractieleider van de PvdA ze nog wel op een rijtje?

Ik ben bang van niet:

Europa moet bereid zijn jaarlijks ,,substantiële” aantallen vluchtelingen uit Turkije op te nemen. Daarvoor pleitte PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Samsom wil zo een einde maken aan de illegale migratiestromen tussen Turkije en Europa.

Wat fan-tas-tisch beredeneerd Diederik! Als je de hele immigratiestroom legaliseert maak je inderdaad een einde aan de illegale immigratiestroom. Heel slim. Ja, echt snugger.

Het enige probleem is natuurlijk dat je dan weinig tot niets doet aan het immigratieprobleem zelf, of dat nou legaal of illegaal is. Blijkbaar begrijpt Samsom het niet helemaal, maar het gaat het Nederlandse volk om beide soorten immigratie: we willen gewoon geen massa-immigratie uit het Midden-Oosten, of dat nou legaal of illegaal is.

Het ergste van dit verhaal is dat de VVD het volgens Samsom helemaal met hem eens is:

“Deze coalitie van VVD en PvdA is het roerend eens over deze aanpak: een beheersbare stroom, die kleiner is dan die van het afgelopen jaar, op gang brengen. In ruil voor het stoppen van de illegale stroom.”

Als dat echt zo is kunnen we de VVD binnenkort officieel opheffen. Die partij heeft dan helemaal geen bestaansrecht meer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. zomaar

  kwam het idee , om illegaal voortaan legaal te benoemen ook niet van deze partij ?.

  volgens hen was het simpel , als je niet erkent dat er mensen illegaal hier zijn , zijn zij er ook niet !.
  en kan je niemand ontzeggen dat hij/zij hier is , dus zorg je samen met gemeentes voor nootopvang , simpel geregeld , toch vergeet men dat de toestroom legaal of illegaal al jaren teveel is voor ons klein landje , wat de partijen (partijbonze) , en of artiesten er ook van vinden .

  zij maken gezamenlijk maar een klein deel uit van onze samenleving , wel het deel met de meeste poen en ruimte !.

  1. Wouters

   Ik ben al jaren voor nootopvang. Je moet mensen helpen, die tussen walnoot en schip vallen, zeg ik altijd maar.

   1. zomaar

    over welke nood heb jij het eigenlijk ?, Afrika een groot contigent , ruimte en land genoeg om te bewerken !, mits je niet te lam bent !.

    een voorbeeld Israël , eenmaal een eigen staat , zette de schouders eronder en zie wat een welvarende staat dit nu is .

    ander voorbeeld de Gaza, even oud !, even braak als Israël ooit was , gaan aanslagen plegen klagen , schooien ect, ect , en blijven hard roepen dat zij gediscrimineerd worden , en fokken bij het leven , allemaal islamitische soldaatjes voor M.O.

    twee voorbeelden waarvan de ene zelf zijn broek op houd , en de ander daarbij hulp eist !, en zo zijn er meer volkeren op de wereld , (lijken verdacht veel op de socialisten van nu ), die vinden dat een ander voor hun levensonderhoud moet zorgen , en wat blijkt krijgen zij het daar niet !, dan komen zij met valse voorwendselen naar hier !, de nieuw geboren Internationaal Socialist knijpt hun eigen volk wel uit , om deze vreemde (lees zendelingen , bezetters) , te knuffelen .

    1. Wachteres

     Idem degenen die ons dit opleggen, @Zomaar. De EU-elite bezuinigt geen cent op zichzelf – integendeel regelmatig moet er wat wat bij hun armzalig salaris op.

     Het volk krijgt de kans om zich opn te offeren, doordat de regering hen flink uit knijpt.

     Ken jij iemand van deze mensen die in de buurt van de multicul woont?

     Het is makkelijk om ‘goed’ te doen van andermans geld.

   2. Houtlijm

    Wat ben jij een onvoorstelbare droplul Wouters. Iemand proberen te pakken op taalfouten, terwijl diegene verder een hele ter zake doend en coherent comment geeft. Ga je schamen, je bent een lelijk mens.

 2. Wachteres

  De PVDA – die lieve linkse schatten – heeft/hebben blijkbaar nog niet door dat Turkije allerlei beloftes doet, heel veel geld vangt – Erdogan weet vast wel wat hij daarmee kan doen – en ‘zielige vluchtelingen’ naar hier stuurt als Samson daarom vraagt en daarna ons vriendelijk bedankt voor de ontvangen som en vervolgens lak heeft aan alle afspraken.

  1. ceteris paribus

   Ik zie dat mevrouw Wachteres in haar razende paranoia thans ook zeker weet dat ik op de Stürmer van E.J. bron meepraat onder de (overigens leuk gevonden nickname) Triplepundit.
   Weet de ziel veel, maar haar strijd tegen linksche landverraderlijke intellectuelen verdient bewondering: rook ze uit hun holen, snoer ze de mond en jaag ze op. Het internet is van de rechtse reaguurders, geen irritante tegenspraak van linksche honden!

   1. Vigo

    Ga je dit lachwekkende bericht (iedereen weet wat voor een veelkoppige trol je bent) nu in ieder topic zetten paardepus?

    Hoe durft mevrouw Wachteres jou te betichten van het hebben van meerdere aliassen…leuke link trouwens daar bij Bron in dat topic waaraan je refereert, zo komt men nog eens wat te weten over jou.

   2. Wachteres

    Voor mijn reactie aan jou: zie het vorige artikel over het klassiek liberalisme, @Simon, de intellectueel.

 3. Vigo

  Goh, is de PVDA weer doende haar eigen stemvee te creëren, je moet uiteindelijk toch wat als je op een povere 8 zetels staat in de peiling van de Hond.

  1. Wachteres

   Precies, @Vigo. Als de PVDA de ‘vluchtelingen’ duidelijk maakt dat zij hier dankzij die partij zitten – en dat zal wel lukken – dan is er best nog hoop voor de PVDA.

 4. Ni28

  De monsterverbond tussen de VVD en PvdA is een ramp voor het land. Alle concessies om te kunnen blijven regeren hebben de burger niets goed voorgebracht. En men gaat gewoon door. Hele Europa hoor je niet alleen weer de beste(en domste) jongetje van de klas blijft roepen om meer migranten. Rekensommetjes voorleggen terwijl het probleem blijft bestaan. Dat deze twee partijen nog mogen bestaan is om je te schamen. Er zijn maar enkele grappen van de grootste leugenaar van het land bij een diner voor nodig om de VVD zelf te laten groeien. Dat zegt weer iets over de kiezer.

 5. zomaar

  ondanks de wetenschap , dat van het grootse deel (90%) van deze immigranten het om economische immigranten gaat .

  blijven de linkse luchtfietsers in ons land en Europa volhouden dat het vluchtelingen zijn , die vluchten voor het geweld in hun thuisland .

  en bespelen de burgers met zielige verhalen , om deze klaar te stomen om meer en meer van dit soort lieden hier te omarmen , en helaas lukt het hen aardig om het merendeel binnen onze bevolking zo gek te krijgen .

  zeker gezien de pols waar de VVD (en GroenLinks) weer aan het stijgen is , en aan het stijgen blijft .

  1. ceteris paribus

   Nadat Frans Timmermans al werd teruggefloten over zijn volstrekt uit de lucht gegrepen bewering dat 60 % van de vluchtelingen economische vluchtelingen zijn komt thans zomaar na nader wetenschappelijk onderzoek tot de conclusie dat het percentage nog veel hoger ligt. Hij weet zeker dat het wel 90 % is.

   Wie biedt er meer? Hoe hoger het percentage hoe minder we ons betrokken hoeven te voelen bij de uitzichtloze ellende van honderdduizenden mensen.

 6. Svetlana

  We zouden eigenlijk ons hele land moeten opofferen voor de vluchtelingen. Wij hebben genoeg geld om ergens anders heen te gaan waar er geen oorlog heerst. Er zijn nog genoeg werelddelen die erg onbevolkt zijn zoals noord Canada of Siberië. Waarom klagen jullie hier steen en been over de vluchtelingen als je de vrikheid gewoon hebt om ergens anders heen te gaan als het je niet bevalt?

  1. van Urk

   Svetlana, Kunnen die vluchtelingen dan zelf daar dan niet naar toe? Ik laat me niet uit mijn eigen land verdrijven en die opofferen door onnozels als u!

  2. cmsuijkerbuijk

   @Svetlana
   “Ons” land? Er is helemaal niks van jou bij, nep Nederlandse! Ga zelf op de Noordpool zitten!

   1. Wachteres

    @Sb, Zwetslana is het prototype van linkse gestoordheid.

  3. toetssteen

   @Svetlana
   Mevrouw
   Hoe denkt u dat de Rotterdamse haven voorzien zal worden door hoogwaardige krachten?

 7. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/3/Grieken-90-procent-van-asielzoekers-nu-economische-migrant-2771142W/?masterpageid=158493

  Grieken: 90 procent asielzoekers nu economische migrant

  De toestroom van migranten naar Griekenland is de laatste twee weken sterk veranderd. Kwamen er amper nog oorlogsvluchtelingen naar het land, een steeds groter deel van de asielzoekers maakte de oversteek om economische redenen.

  1. van Urk

   Terwijl Europese leiders maandag proberen een nieuwe migratiedeal met Turkije, zegt de Duitse EU-commissaris Oettinger dat EU staten veel meer geld naar de Turken moeten overmaken voor hun “inspanningen”. Elk jaar zo,n 7 miljard noemt hij een “‘redelijke” prijs. Wat een debiele figuren als hoofd hotemetoot van de EU hebben we soms toch.

  2. ceteris paribus

   Waarmee mevrouw Wachteres impliciet erkent dat het getal van 90% voor de oorspronkelijke vluchtelingenstroom nergens op sloeg.

   1. Wachteres

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/09/minister-libanon-tegen-britse-premier-2-van-de-100-vluchtelingen-zijn-undercover-terroristen-van-isis/

    En bij de 90% economische vluchtelingen van nu zijn dat er vast nog veel meer.

    Het gaat jou om je gelijk, Simon. De veiligheid van het volk interesseert je niet in het minst! Een walgelijk gedrocht ben jij.

    5

 8. nick

  Je kunt het zo langzamerhand niet meer horen. Met een dragende stem tobt een presentator er over hoe tragisch het leven van de ontelbare Afrikaanse vluchtelingen is, die in op notendoppen lijkende bootjes proberen het vasteland van Europa te bereiken. Men spreekt van de “arme bootvluchtelingen” of van een “vluchtelingennoodtoestand”.

  Het geheel gaat begeleid met beelden van geredde kinderen. Maar achter al deze tragische propaganda wordt het eigenlijke probleem handig verborgen. Iedere dag bereiken meer Afrikaanse vluchtelingen de kusten van Europa en eisen van ons onderdak, eten en drinken en een perspectief. Enkele cijfers, gepubliceerd door de Preußische Allgemeine Zeitung, om duidelijk te maken waarom Europa zich dat niet kan veroorloven:

  “De afgelopen 25 jaar is de bevolking van Afrika verdubbeld naar meer dan 1 miljard en omdat 6 tot 7 kinderen per vrouw op het zwarte continent nog steeds gebruikelijk zijn, kan een verdere verdubbeling naar 2 miljard verwacht worden tot het jaar 2050.( Dankzij onze ontwikkelingshulp en medicijnen) In Nigeria wordt zelfs een stijging met 349% van op dit moment 160 miljoen naar 730 miljoen mensen in het jaar 2100 voorspeld. In landen zoals Mali (408%), Somalië (663%) of Malawi (741%) wordt door de Verenigde Naties nog een duidelijk grotere bevolkingsgroei voorspeld.”

  “Daarbij hoef je eigenlijk helemaal geen genie te zijn om te zien dat een opgroeiende massa jongeren zonder perspectief een gevaar vormt voor de stabiliteit van een land/continent!

  In Europa leven ongeveer 800 miljoen mensen. De Afrikaanse bevolking bedraagt op dit moment meer dan 1 miljard. Hoe moet Europa er tegen opgewassen zijn slechts ook maar een deel van hen op te nemen? Hoe moet Europa al die mensen een perspectief, een toekomst kunnen bieden behalve criminaliteit? Dit idee is utopisch en niet te realiseren!!!!!
  Het is al zover gekomen dat Europa´s bevolking langzamerhand financieel onteigend wordt om de gigantische schuldenberg te dekken

  De sterkste drang van ieder levend wezen is die van zelfbehoud.

  Hoe is het mogelijk dat Europa er nog over kan nadenken een ander continent bij zich op te nemen, terwijl het zelf al voor de totale ineenstorting staat?

  Hoe zit dat met het instinct tot zelfbehoud van Europa? Zal het nog op tijd tevoorschijn komen of is het al te laat?

  Linkse malloten zoals Samsom en andere krankzinnig links getroubleerden zorgen voor onze ondergang, als je nu, bij verkiezingen, kiest voor je eigen ondergang zit er beslist iets niet goed in je hoofd!

  https://freiheitgebloggt.wordpress.com/2013/11/16/afrika-ubersiedelt-nach-europa-oder-der-zusammenbruch-europas/

  1. ceteris paribus

   @nick.
   Het is op zichzelf verheugend dat berichten over wanhopige vluchtelingen bij je onbehagen oproepen. Kennelijk bezit je nog een greintje compassie.

   1. nick

    Ik erger me rot aan je CB. Wanneer kom jij nu eens bij je verstand!!!!

 9. Wachteres

  http://tundratabloids.com/2016/03/uk-hospital-probe-concludes-consultant-was-right-for-confronting-hijabed-surgeon-in-operating-room/

  UK: HOSPITAL PROBE CONCLUDES CONSULTANT WAS RIGHT FOR CONFRONTING HIJABED SURGEON IN OPERATING ROOM……
  Posted on 07/03/2016 by KGS — Leave a reply

  Just another sick example of personal views/sensibilities trumping medical science.

  Een vrouwelijke chirurg wil in vol voor-middeleeuws ornaat opereren.

  Tja en als daarvan iets wordt gezegd dan ben je een racist, dat spreekt.

  Gelukkig blijft links optimistisch voor wat betreft de aanpassingen van de islam.

  Wat de slinksjes eigenlijk bedoelen is dat wij ons goed aanpassen.

 10. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/3/Duitse-EU-commissaris-elk-jaar-zeven-miljard-euro-naar-Turkije-2771519W/?masterpageid=158493

  Duitse EU-commissaris: elk jaar 7 miljard euro naar Turkije

  Terwijl Europese leiders maandag proberen een nieuwe migratiedeal met Turkije te sluiten, zegt de Duitse EU-commissaris Günther Oettinger dat EU-lidstaten veel meer geld naar de Turken moeten overmaken voor hun inspanningen. Zo’n 7 miljard per jaar noemt hij ‘een redelijke prijs’.

  1. van Urk

   Nee,nee,NEE!… Die onnozele stomme leiders van de EU moeten Turkije niet betalen met onze nodige centen maar gewoon boycotten dat land! Niet alleen vanwege de immigratie maar ook voor dubieuze mensenonrechtende zaken uit Erdogans agenda.

   1. ceteris paribus

    En uiteraard alle vluchtelingen naar Turkije terugsturen.

    Zoiets, meneer van Urk?

    1. van Urk

     Wat denkt u nou zelf? Een miljoen vluchtelingen even vragen dat ze terug moeten gaan..ik weet het niet hoor. En Razzia,s houden om ze daarna te verschepen naar Turkije die daar totaal niet op zit te wachten lijkt mij ook geen goed idee. We hebben die miljoenen nou eenmaal in de EU waar we de lasten de komende jaren nog van zullen gaan krijgen maar Turkije kan in ieder geval zorgen dat er dan niet nog meer erbij zullen gaan komen. Maar dan moet er wel zo snel mogelijk wat gaan gebeuren en dat hoeft niet via chantage te gebeuren door even enkele miljarden te gaan vragen. Een hart onder de riem doet ook wel eens wat vooral als je graag EU lid wilt gaan worden.

    2. J.C.

     @cp

     “alle vluchtelingen” ? hoeveel wilt u er nou terugsturen?

 11. nick

  Er is maar een enigszins redelijke oplossing.
  Alle Europese grenzen sluiten en een totaal ontmoedigingsbeleid voeren in alle Europese landen. Dat is het enige wat werkt. Dat zorgt ervoor dat economische ‘vluchtelingen’ terug keren omdat hier niets te halen valt. Daar moet je voor zorgen! Dat er hier niets te halen valt voor profiteurs! Strenge regels en een heel sobere opvang, dat werkt dus!

  Daarnaast wel zorgen voor opvang in de regio’s! De mensen die werkelijk vluchten voor oorlogsregime moeten opgevangen en beschermd worden. Maar ze kunnen niet naar Europa! Niet naar overvol Nederland!! Wij hebben ons, door hard werken verdiende geld nodig voor onze eigen bewoners, voor zorg, zorg voor onze ouderen, voor woningen voor onze eigen mensen, voor onze economie en om onze hulp voor ontheemden in hun eigen regio te kunnen blijven betalen, want dat houd ook een keer op met dit destructieve beleid!

  Wanneer breekt het gezonde verstand eens door bij de dames en heren politici? Of is dat bij hun weggesneden toen ze tekende voor de EU….

  1. nick

   En met Turkije moet je helemaal niet eens willen praten! Het is overduidelijk dat daar een levensgevaarlijke, grove misleider en leugenaar aan het bewind is. Daar moeten wij ons snel en definitief vanaf wenden. Turkije mag nooit ook maar een moment denken dat ze bij de westerse beschaving kunnen aansluiten. Nooit moet je een islamitisch land binnen je grenzen willen hebben en zeker niet zo’n groot land als turkije die niets gemeen heeft met het westen!

 12. J.C.

  @Ni28

  Precies, en de 138 (150 -/- 12 Tweede Kamerleden) laten dit afbraakkabinet (RutteII) al jaren rustig z’n gang gaan. Nu aan het einde beginnen D66 en CDA voor de show zo nu en dan flink tegengas te geven, maar trekken steeds op tijd de keutel in. En dan de SP: die sluit geen mensen uit, behalve Fleur Agema van de PVV. De PvdA schreeuwt om democratie, maar verwerpt ongelezen iedere motie van de PVV. De SGP vraagt aan de heer Wilders om 1 christelijk waarde te noemen, maar kijkt weg bij het leed dat veel ouderen en hulpbehoevenden door het Rutte II beleid wordt aangedaan. De CU doet rechtschapen, maar kan er mee leven dat er een leugenaar onder de fractievoorzitters, de onderzoekscommissie Stiekem met een stalen gezicht heeft voorgelogen, de groep Denk noemde de heer Wilders een kankergezwel. Groen Links wist niet hoe gauw ze de vliegtaks en extra accijns op rode diesel moesten afschaffen, toe de gelegenheid daarom vroeg. D66 staat aan de basis van allerlei “hervormingen”, die nu faliekant verkeerd uitpakken (je hoort hen zich nu ook veel minder op de borst slaan als initiatiefnemer van de zgn. hervormingen).

  Alle 138 Tweede Kamerleden hebben Rutte II rustig de gelegenheid gegeven de samenleving af te breken.

  Ik blijf PVV stemmen

  1. ceteris paribus

   Goed plan, J.C., de PVV zal uw stem hard nodig hebben.

   1. cmsuijkerbuijk

    @CP
    Ik denk eerder, dat JIJ de PVV hard nodig zal hebben!

 13. Wachteres

  http://www.express.co.uk/news/uk/650464/UK-terror-warning-ISIS-planning-enormous-attack-Britain

  TERROR WARNING: ISIS plotting ENORMOUS attack on Britain targeted at ‘Western lifestyles’
  ISLAMIC State jihadists are planning “enormous and spectacular” terror attacks on British soil, the country’s head of counter-terrorism warned today.

  Natuurlijk neemt niemand van degenen die het prima vinden dat de IS met de ‘vluchtelingen’ de EU binnenstroomt hier de verantwoordelijkheid voor.

  Verantwoordelijkheid nemen, dat is niets voor links. Dat blijkt wel, anders zou hun eerste gedachte de veiligheid van hun eigen bevolking zijn.

  Een fijn gevoel in je hoofd hebben, omdat je zo ‘goed’ bent, is veel belangrijker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.