Eurofiele Verhofstadt wil dat Europa meer bevoegdheden krijgt: moet eigen CIA krijgen

Nee, meneer Verhofstadt, dat is nergens voor nodig.

Guy Verhofstadt, de Belgische liberaal en über-eurofiel, heeft weer eens een fantastisch excuus gevonden om Brussel meer, in plaats van minder macht te geven: de aanslagen in Brussel.

Volgens Verhofstadt bewijst die vreselijke terreurdaad namelijk dat er een soort van Europese CIA moet komen.

Als het aan Guy Verhofstadt, de leider van de liberale fractie in het Europarlement, ligt, moet Europa zo snel mogelijk een echte centrale inlichtingendienst krijgen… De dienst moet over de landsgrenzen heen kunnen opereren, zonder gehinderd te worden door bezwaren over privacyschending. Dat stelt de Belgische ex-premier naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel.

De Europese inlichtingendienst zou gegevens mogen verzamelen, vergelijken én operaties opzetten in alle 28 landen die lid zijn van de EU. Volgens Verhofstadt kan alleen zo de strijd tegen het terreur worden gewonnen.

Op dit moment houden de meeste inlichtingendiensten volgens Verhofstadt nog cruciale informatie voor elkaar achter uit angst dat de andere inlichtingendiensten dan het één en ander leren over hun modus operandi. En dus moet er één grote inlichtingendienst komen die lak heeft aan landsgrenzen én aan uw en mijn privacyrechten.

Dit lijkt me dus absoluut geen goed idee. Dat België niet ingreep komt niet doordat men geen goede informatie had over de betrokken terroristen, maar omdat men overdreven politiekcorrect was.

Er is helemaal geen noodzaak om een Europese inlichtingendienst op te zetten. De bestaande inlichtingendiensten moeten hun werk gewoon eens gaan doen.

En dat brengt me bij het volgende: het is een grof schandaal dat Verhofstadt en andere eurofielen dit vreselijke drama misbruiken om hun pan-Europese droom aan ons op te leggen. We weten al langer dat dit soort tuig — want dat is het — ervan overtuigd is dat je een goede crisis nooit ongebruikt aan je voorbij moet laten gaan, maar het is wel ongelooflijk immoreel. Het is misselijk makend dat ze zelfs de dood van tientallen onschuldige Belgen en mensen van andere nationaliteiten aangrijpen om hun grote Europese droom te verwezenlijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Nóg een reden, om op 6 april néé te stemmen. Die hele EU moet volledig kapot, alléén al om te voorkomen, dat dit soort misdadigers het voor het zeggen krijgt!
  Terug naar de EEG. Politiek kunnen we perfect onze eigen boontjes doppen!

 2. ceteris paribus

  Iedereen die langer dan een paar tellen nadenkt beseft dat oplossingen voor het vluchtelingenvraagstuk en de terroristische gevolgen van de oorlog die we in het Midden Oosten voeren alleen kunnen worden bereikt door een verdere integratie.
  Verhofstadt is een staatsman die dit al heel lang beseft en zijn voorstellen zijn om die reden logisch en verstandig.

  1. nick

   CB, Vergissing, Verhofstadt is een gevaarlijke idioot! ( en alles behalve een staatsman) Indien je dat niet ziet mankeer je zelf wat aan je verstandelijke vermogens, inzicht en mensenkennis.

   1. van Urk

    Hoe verenig je alle lidstaten onder een overkoepelende macht? Je creeert de behoefte daaraan.

  2. Houtlijm

   Verhofstadt is een hysterische en zeer gevaarlijke gek die al lang geleden in preventieve hechtenis genomen had moeten worden en de rest van zijn leven in een dwangbuis en isoleercel zou moeten doorbrengen. Het is onbegrijpelijk dat de man nog steeds een rol speelt in het Europese parlement. Hij is volledig ontoerekeningsvatbaar (zie Maidanplein video), maar dat mag geen excuus voor zijn daden zijn: oppakken en ausradieren.

   1. Vigo

    Beter zou zijn om op volle snelheid een lepel van een vorkheftruck door die spleet tussen zijn voortanden te jagen.

 3. nick

  Juist gezien Michael! De laatste alinea klopt als een bus! Hele artikel ook trouwens.

  1. van Urk

   EU logica wat weer geld moet gaan kosten. De communicatie van verschillende diensten van alle lidstaten was onvoldoende, dus we zetten er nog een dienst bij als oplossing.

 4. ceteris paribus

  Ik hoorde nog geen inhoudelijk argument tegen de voorstellen van Verhofstadt: hoe denkt men het terrorisme te beteugelen zonder intensieve internationale samenwerking? Een Europese CIA lijkt me bepaald geen overbodige luxe.

  1. Vigo

   Simpel hoor, wanneer je de islam ausradiert, is dat terrorisme in no time voorbij, daar is geen EUCIA voor nodig trol.

   1. ceteris paribus

    vigo, bepleit een invasie in Indonesië, Pakistan, Turkije en nog 100 andere landen om de Islam uit te roeien.

    Het is zo’n lieve fantast.

    1. Vigo

     We hadden het over de EU hoor lul.

     1. ceteris paribus

      Vigo wil miljoenen moslims deporteren uit Europa.
      Het is zo’n schattige dromer.

     2. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Het is wat Michael zegt: De inlichtingendiensten moeten hun wérk eens doen en de politiek moet dan éérst van de policor stuip af! Een Europese CIA is nergens voor nodig, anders dan in de ogen van volledig doorgedraaide eurofielen en hun blinde en dove aanhang.
      Amerika heeft een CIA, maar heeft die 9/11 (kunnen) voorkomen?
      Je bent gewoon, om de boel op de kast te krijgen tégen alles wat te berde wordt gebracht. Een soort van SP’er dus. Gewoon tegen, om het tegen zijn, zonder ook maar één inhoudelijk argument. Vandaar ook de vele oneliners!

     3. cmsuijkerbuijk

      @ CP
      Zodra je de Islam niet meer als godsdienst erkent, maar het als een ideologie beschouwt en dus niéts meer faciliteert, moet je eens zien, hoe snel ze verdwenen zijn!

     4. Vigo

      De lul ceteris paribus snapt het verschil niet tussen de islam en moslims, gewoon de islam verbieden in west Europa, dan verdwijnt dat geteisem vanzelf, zo niet helpen we hen een handje, uiteindelijk heeft men ook moeite moeten doen om hen hier te krijgen.

      Iets met verdragen, Straatsburg, oliebelangen en ruggengraatloze weekdieren als politici.

      Het is zo simpel, als de politieke wil er maar is, komt wel hoor, nog een paar aanslagen.

     5. ceteris paribus

      De heer Suijkerbuijk meent dat als we de islam niet meer als godsdienst faciliteren de moslims uit Europa zullen verdwijnen. Kan hij aangeven in welk opzicht we de islam als godsdienst ‘faciliteren’ ?

      Of bedoelt hij met faciliteren dat we de godsdienst op grond van de vrijheid van mening gedogen en we de godsdienst moeten verbieden?

     6. Houtlijm

      Helemaal correct Cerebis: we moeten de islam op basis van de vrijheid van meningsuiting verbieden. Want de islam verspreidt alleen leugens en haat en representeert het kwaad in al zijn verschijningsvormen: dood aan de islam en al zijn volgelingen. Leve het humanistische christendom en z’n eeuwige vergiffenis. Softiespeak maar oneindig te prevaleren boven de haatideologie van de gedegenereerde sukkel-moslim.

     7. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Je moet niét naar de bekende weg vragen, trol die je bent. Zoek zelf ook eens wat op!

     8. ceteris paribus

      De heer Suijkerbuijk ontwijkt mijn heldere vraag en dat is in principe goed nieuws: hij voelt nattigheid. Laten we hopen dat het voortschrijdend inzicht betreft.

     9. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Ik ontwijk helemaal geen “heldere vraag”. Ik stel slechts, dat je met je luie harses, ook zélf wel eens iets op kunt zoeken.

 5. Svetlana

  De EU moet zijn eigen CIA krijgen? Noem het beestje maar gewoon bij naam. De EU is een geote Gestapo die uit zijn om de levens van moslimmigranten te terroriseren.

  1. toetssteen

   @Svetlana
   Blijkbaar heb ik de afgelopen dagen inzake Brussel het nieuws toch wat anders gelezen dan u. Het waren EU terroristen die hardwerkende moslims die op weg waren naar hun werk tot ontploffing te brengen……

 6. Wachteres

  Verhofstadt kwijlt al bij de gedachte dat er een mogelijkheid is om meer macht voor de EU binnen te halen.

  En dan maar hopen dat hij een functie krijgt waarbij hij al die macht in de praktijk kan uitoefenen.

  De Grootste EU griezel, tezamen met dronkenlap Juncker.

  https://www.youtube.com/watch?v=5IoGSlnIWYA

  Jean Claude Juncker, President of the European Commission drunk and bitch slaps leaders

  1. ceteris paribus

   Wat een inhoudelijke reactie, mevrouw Wachteres!

   Wel weer een linkje die het voor u moet vertellen, dat dan weer wel.

  2. cmsuijkerbuijk

   @CP
   En wanneer kom JIJ eens met iets inhoudelijks?

   1. ceteris paribus

    Mijn standpunt over het onderwerp in deze draad is vermeld onder nummer 3.
    Ik zag van de heer Suijkerbuijk nog geen inhoudelijke reactie.

    1. cmsuijkerbuijk

     @CP
     Omdat je niet kunt, of wilt lezen!

   2. Wachteres

    Simon heeft helaas nooit – al is het maar één keer – iets wezenlijks te zeggen.

    Daarom houdt hij het bij snerende opmerkingen.

    Het miezerig kereltje. Volgens mij heeft hij een heel lijstje met lelijke woordjes voor zich liggen.

    Dat overschrijven geeft hem een stoer gevoel: “Wat zal ik nu eens kiezen”?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.