Eurofiele Verhofstadt wil dat Europa meer bevoegdheden krijgt: moet eigen CIA krijgen

Geen categoriemrt 27 2016, 17:45
Nee, meneer Verhofstadt, dat is nergens voor nodig.
Guy Verhofstadt, de Belgische liberaal en über-eurofiel, heeft weer eens een fantastisch excuus gevonden om Brussel meer, in plaats van minder macht te geven: de aanslagen in Brussel.
Volgens Verhofstadt bewijst die vreselijke terreurdaad namelijk dat er een soort van Europese CIA moet komen.

Als het aan Guy Verhofstadt, de leider van de liberale fractie in het Europarlement, ligt, moet Europa zo snel mogelijk een echte centrale inlichtingendienst krijgen... De dienst moet over de landsgrenzen heen kunnen opereren, zonder gehinderd te worden door bezwaren over privacyschending. Dat stelt de Belgische ex-premier naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel.

De Europese inlichtingendienst zou gegevens mogen verzamelen, vergelijken én operaties opzetten in alle 28 landen die lid zijn van de EU. Volgens Verhofstadt kan alleen zo de strijd tegen het terreur worden gewonnen.

Op dit moment houden de meeste inlichtingendiensten volgens Verhofstadt nog cruciale informatie voor elkaar achter uit angst dat de andere inlichtingendiensten dan het één en ander leren over hun modus operandi. En dus moet er één grote inlichtingendienst komen die lak heeft aan landsgrenzen én aan uw en mijn privacyrechten.
Dit lijkt me dus absoluut geen goed idee. Dat België niet ingreep komt niet doordat men geen goede informatie had over de betrokken terroristen, maar omdat men overdreven politiekcorrect was.
Er is helemaal geen noodzaak om een Europese inlichtingendienst op te zetten. De bestaande inlichtingendiensten moeten hun werk gewoon eens gaan doen.
En dat brengt me bij het volgende: het is een grof schandaal dat Verhofstadt en andere eurofielen dit vreselijke drama misbruiken om hun pan-Europese droom aan ons op te leggen. We weten al langer dat dit soort tuig -- want dat is het -- ervan overtuigd is dat je een goede crisis nooit ongebruikt aan je voorbij moet laten gaan, maar het is wel ongelooflijk immoreel. Het is misselijk makend dat ze zelfs de dood van tientallen onschuldige Belgen en mensen van andere nationaliteiten aangrijpen om hun grote Europese droom te verwezenlijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten