Heb jij een kat? Dit is waarom je 'm de komende weken binnen zal willen houden...

Geen categoriemrt 02 2016, 20:00
Als er bij jou thuis katten rondlopen en je houdt van ze, dan kan je ze maar beter niet naar buiten laten...
Het is geen goed idee om je spinnende, miauwende, knorrende en op de verwarming liggende katten de komende weken vaak naar buiten te laten. Althans, als je de dierenambulance in de Ronde Venen en Amstelland moet geloven. De zorginstelling voor huisdieren had de afgelopen week maar liefst tragische gevallen waarin ze overleden katten van het asfalt moesten opruimen.
catsnow
Vijf dode katten zijn ook vijf intens verdrietige baasjes. Vandaar dat ze ook adviseren om je kat binnen te houden de komende tijd:

“Als het voorjaar begint, slaan die hoofdjes op hol. Katten zitten achter elkaar aan, kijken niet uit en steken zo de weg over”, schrijft de dierenambulance op Facebook.

De hulpverleners stellen dat het helpt om katten te castreren of te steriliseren. Daarnaast kunnen ze ’s avonds beter binnenblijven. “De meeste katten worden in de nacht en in de ochtendspits aangereden.”

Mocht je kat ondanks alle voorzorgsmaatregelen dan toch nog wat overkomen, zorg dan in ieder geval dat het arme dier gechipt is. “Dan kunnen we jou direct bellen,” aldus de dierenambulance.
Kattenbezitters: jullie weten dus wat jullie te doen staat!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten