Bevooroordeelde Hogeschool van Amsterdam haalt Republikeinen door het slijk

Geen categoriemrt 02 2016, 19:00
Ben je voor Democraten Sanders of Clinton? Een hartje of een duim omhoog! Ben je voor Republikeinen Cruz of Trump? Dan een boos of huilend gezicht.
De Amerikaanse voorverkiezingen zijn een wereldwijd fenomeen wat ook in Nederland veel aandacht krijgt. Bij de Dagelijkse Standaard schrijven we er dikwijls over, maar niet alleen bij ons is het een groot gebeuren. Ook aan onderwijsinstellingen als de Hogeschool van Amsterdam is het een hele happening, wat dan ook zeker is te merken in de publieke uitingen van de HBO-instelling.
De school dacht dat - aangezien Super Tuesday zo'n groot evenement is - het wel aardig was om een poll op internet te zetten. De HBO'ers konden dan aangeven naar welke kandidaat hun steun uitging: Sanders, Clinton, Trump of Cruz. Maar stemmen deed je niet door een naam in te vullen. In plaats daarvan moest je een emoticon gebruiken, en toen ging het nogal mis, aldus Folia:

Wat een goedbedoelde peiling naar de mening van HvA-studenten had moeten zijn, is uitgelopen op een misser. De positieve reacties waren immers gekoppeld aan de Democratische presidentskandidaten en de Republikeinen moesten het doen met een ‘Haha’ en een ‘Angry’-gezicht. Dat leidde snel tot reacties als ‘DDR-poll’, ‘Bizar’, en ‘Lekker objectieve poll’

Voor wie daar beeldmateriaal bij nodig heeft, zo ziet dat er dan uit:
970x546_HvAstemwijzer_1
Ik heb me eerder deze week beklaagd om het gebrekkige niveau van de Amerika-verslaggeving in Nederland. Wat ik volledig ben vergeten te beschrijven was wel: het is allemaal niet beter wat betreft de kennis van het huidige Amerika in ons onderwijssysteem. Alles en iedereen hier is volledig op de hand van de Democraten.
Nu heeft op zich iedereen het recht op een persoonlijke voorkeur, maar je kan in ieder geval wel een béétje je best doen neutraal over te komen. Ik bedoel: zeker in het onderwijs of de journalistiek lijkt me dat geen overbodige luxe. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we mensen opleiden tot kritische denkers, en niet tot de gehersenspoelde vijfde Europese colonne van Hillary Clinton.
Gelukkig trok de HvA de keutel weer snel in, tot groot chagrijn van de onbetaalde Clinton-spindokter van de Hogeschool:

Thijs van de Reep, sinds een paar maanden de social media manager van de HvA, betreurt het falen van de poll. Hij poogde op ‘een ludieke manier’ de voorkeuren van HvA’ers te peilen in het kader van Super Tuesday, een van de belangrijkste momenten uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. ‘Het was mooi geweest als er inhoudelijk op de poll was gereageerd, in plaats van op de vorm,’ zegt Van de Reep.

Maar het kwaad was nu al geschied...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten