Ja, Nederland is vol: 17 miljoen mensen en er komen er nog veel meer bij

Volgens het CBS wonen er nu 17 miljoen mensen in Nederland. 

Ik kan me de tijd nog herinneren dat we het over 15 miljoen Nederlanders hadden. En toen 16 miljoen.

Blijkbaar zijn die tijden helemaal achterhaald. Op dit moment heeft ons land namelijk officieel 17 miljoen inwoners.

Je zou denken, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, maar er is wel een probleempje. De grootste aanwas komt namelijk niet doordat Nederlandse vrouwen zwanger worden en nieuwe Nederlanders op de wereld zetten, maar doordat we massaal mensen uit vreemde landen met vreemde culturen halen. Of, zoals GeenStijl uitlegt:

Het is lastig om exact de persoon te kunnen aanwijzen die de zeventien miljoenste Nederlander wordt, maar het CBS zegt dat de kans groter is dat het een immigrant is (200.000 in 2015) dan een baby (170.000 in 2015). Dan is de kans ook nog eens groter dat het een man is (meer immigranten zijn man, meer baby’s ook) en als het een immigrant is, gaat het waarschijnlijk om een Syriër, een Pool of een terugkerende ex-Nederlander. Aldus het CBS.

Met andere woorden, de bevolking blijft toenemen omdat we de ene Arabier — die een hekel aan onze cultuur heeft — binnenhalen. Heel gek, maar op de één of andere manier kan ik daar niet blij om zijn.

Zie je, Nederland heeft al decennialang een immigratie- en integratieprobleem, en dat wordt alleen maar erger. Dat is niet alleen funest voor onze cultuur, maar ook voor onze economie en de verzorgingsstaat. Nou vind ik het best als we de verzorgingsstaat ontmantelen, maar helaas willen de boven-ons-gestelden in de Haagse kaasstolp daar nog steeds niet aan. Het gevolg: in plaats van dat we rijken worden doordat onze bevolking groeit gaan we er per saldo op achteruit.

En dat allemaal met dank aan onze politiekcorrecte multiculturele elite en de massa’s ‘vluchtelingen’ uit met name Syrië.

Laat dit een wake-up call zijn voor de politiek. Nederland begint werkelijk vol te worden, en we profiteren daar in economisch opzicht niet eens van.

Kom er maar in Geert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. toetssteen

  Ik hoorde e.e.a. vanmorgen op de radio, het werd door de presentatrice wat giechelig afgedaan, want het viel toch zo beschouwd wel mee. Pas over 18 jaar zouden we aan de 18 miljoen raken….
  Echter, er zit een enorme adder onder het gras. Gekeken naar de huidige demografie, gaan er de komende 20 jaar zo’n 2 miljoen hemelen, autochtonen hoofdzakelijk (babyboomers onder andere). Dus feitelijk zou de bevolking niet toe moeten nemen, maar af.
  Conclusie: tel die twee miljoen maar op bij dat miljoen (ten minste) binnenkomers en u zit aan 3 miljoen, o en we hadden al pakweg 2 miljoen cultuuraanwinsten. Dan zitten we dus over 18 jaar met 1/3 van de bevolking die niet in de Nederlandse cultuur past, maar meer overhelt naar de islamitische.
  Dat soort aantallen betekent einde oefening.

 2. toetssteen

  @Michael
  Als je het gek vindt dat er geen commentaar komt, moet je eens in de prullenbak kijken!

  1. toetssteen

   Ik zie dat hij er na een paar keer f5 toch staat.

 3. sarko

  Economische vluchtelingen kunnen mij gestolen worden maar dat negatieve gebral dat het hier zo slecht is in den lande – bullshit

  ” Nou vind ik het best als we de verzorgingsstaat ontmantelen,”
  Waar heb je het over ?

  1. toetssteen

   @Sarko
   Wat denkt u er gebeurt als de poel van belastingbetalers minder wordt en de groep handophouders groter?

   1. sarko

    Ontevreden belastingbetalers die weten dat de handophouders ook de economie mede draaiende houden. 🙂
    Je kunt ze ook uitroeien maar da’s niet netjes.
    We zijn beland in een situatie waarin er niet meer voor iedereen werk is maar als dezen niet meer consumeren dan pas stort alles ineen.

    1. toetssteen

     @Sarko
     Hoe? En dan heb ik het over de eerste regel van uw betoog.

 4. Ni28

  Nederland is al tijden overbevolkt en de vijandige culturen die binnen gehaald worden maken de samenleving niet leuker. Maar probeer te zeggen dat Nederland vol is en je wordt gelyncht want niet politiek correct. Ik kan mij herinneren een domme uitspraak van D66:laten wij van Nederland een stad maken. Ja, dan kunt je hier 50 miljoen mensen huisvesten. Maar niet voor lang want dan gaan wij elkaar opvreten en voor je het weet is het weer 10 miljoen. Zo overbevolking leidt alleen maar tot oorlog. Onze leiders zijn niet bepaald slim.

 5. Houtlijm

  Ik ben geboren in de tijd dat Nederland 11 miljoen inwoners telde. Inderdaad, een babyboomend netnaoorlogskindje. Mijn jeugd was heerlijk: alles was zo rustig, stil, eenvoudig en rijkvol. Ja dat klopt: het langs het tuinpad van mijn vader sentiment. Met lede ogen zag ik in de loop der jaren de enorme aanwas aan. Toen alles overvol, overgestresst, overgeregeld en overacted werd, ben ik gevlucht naar het land van onze oosterburen. Helaas: daar is het nu ook niet veilig meer door een mesjogge kanzlerin met een Moeder Theresia complex en policor SPD-hersenspoeling (ondanks haar CDS/CSU statuur). Schuin tegenover me is het eerste AZC geopend met 20 migranten. Voor een dorp met 290 inwoners nog net acceptabel. Maar dat gaat de komende jaren natuurlijk een veelvoud worden. Hellupp… waar moet ik naar toe – vluchten kan niet meer. Europa is a lost continent.

  1. sarko

   Woon nu 66 jaar in Nederland en ik vind het prima.
   Tuurlijk zijn er dingen verandert , tuinpad is geasfalteerd en wonen vreemdelingen in het huis naast mij.
   Zie ziekmakende dingen van onze derde generatie gastarbeiders.
   Er stroomt nu wederom een vreemde niet te onderschattende massa naar binnen.
   Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt(dacht) om te vertrekken.
   Volste vertrouwen dat we altijd kunnen zeggen -Dit is mijn Nederland

   1. ceteris paribus

    Dat vertrouwen lijkt me terecht, sarko.

   2. Houtlijm

    Nederland is Nederland niet meer, Sarko. Je bent in de loop der jaren gemodificeerd en gedwongen meegegroeid. Het kokend-kikkertje syndroom. Maar is dit werkelijk het land waar je wilt wonen? Overovervol, kapot gereguleerd, krankzinnige huur- en koopprijzen, torenhoge belastingen en boetes …… is dit wat waarover je droomde toen je nog je eigen dromen mocht invullen? Nauwelijks voor te stellen. Het beroerde is dat als je er middenin zit, je denkt dat het de modus is en overal zo toegaat. Forget it. Er zijn nog veel andere plekken en plaatsen op aarde waar het leven nog steeds natuurlijker, echter en galanter toegaat dan in afvalputje Holland.

 6. van Urk

  Ni28, D66 bedoelt dus zeker de suggestie om Nederland een stadstaat te maken en daarmee een economische en politieke grootmacht te worden net als Monaco, Abu Dhabi of Singapore. Er is berekend dat ons land zelfs 485 miljoen kan herbergen! Met deze berekening is uitgegaan met het dichtstbevolkte landje ter wereld, Macau. Op elke vierkante kilometer telt Nederland ongeveer 450 mensen. Als we dat opkrikken tot het niveau stadstaat Macau dan kom je ongeveer op 19.433 mensen. Er zijn wel maatregelen voor nodig om dat te bereiken: Landbouwgrond verdwijnt en wordt volgebouwd. We importeren alle voedselwaren. De Hoge Veluwe wordt een stadspark en het IJsselmeer een stadsvijver(desnoods gooien we de Markerwaard ook nog dicht) en we bouwen een derde Maasvlakte waardoor Rotterdam een tophaven blijft.

  1. toetssteen

   @Van Urk
   Het voorbeeld van Singapore nemen is lachen. Uitkeringen- bestaan niet. Kinderbijslag- bestaat niet. Huursubsidie- bestaat niet (huurwoningen zijn sowieso met een lampje te zoeken). AOW-bestaat niet. Gratis-bestaat niet.
   Wat bestaat wel?
   Lage belastingen- max 20% maar dan moet u erg veel verdienen, laagste inkomens betalen niets. Bij een kind, krijg één van de twee een jaar zonder belasting. (leuk voor de hogere inkomens, oeps, de overheid wil juist van hen meer kindjes, want zij kunnen hun kinderen goed verzorgen en voor een goede opleiding zorgen, want tja, ook die is niet gratis.)
   Maar ik ga akkoord hoor, ik vermoed alleen dat velen hun hielen zullen liggen dan wel niet komen. Win/win.

   1. toetssteen

    @Mezelf
    ‘lichten’. Rare spellingscontrole.

   2. van Urk

    Groot gelijk toetsteen. Ik wil zelf ook gewoon normaal kunnen gaan leven in een normaal land en niet in een soort utopische experiment om te kijken hoe vol ons land volgepropt kan gaan worden voordat het explodeert. Oud vorstin Juliana waarschuwde het volk en de regering meerdere malen dat ons land vol is in 1950 en in 1979 ” De sterke bevolkingsgroei en de beperktheid van de beschikbare grond blijven een krachtdadige bevordering der emigratie eisen”. Ook vadertje Drees was bezorgd en adviseerde het volk zelfs met de woorden; “Een deel van het volk moet het aandurven zijn toekomst te zoeken in grotere gebieden dan in eigen land”. De Britse hoogleraar in de planologie Prof.Barry Needham verbaasde zich al in 1997 over het enorme tempo waarmee in Nederland de open ruimte verdwijnt. Hij was verbijsterd dat alles zonder noemenswaardig protest van de burgers gebeurde.

    1. toetssteen

     @Van Urk
     Yep. Men kiest ergens voor, maar daar zou een prijskaartje aan moeten hangen, plus een handleiding. Dat laatste overtreden is kick ass and out you go. Er is alzo maar 1 wet en die wordt gehandhaafd.
     O, ook dan krijgt men separatisme, dat is namelijk niet te voorkomen. De dwaze westerling koestert de illusie dat het zich allemaal gaat mengen. Nope, alleen in de hogere regionen gebeurt zulks en dan gaat het over IQ.

     Het is de waarheid en dat zal de westerling eindelijk moeten inzien. Multiculti is kolder, multi etnisch kan als de neuzen 1 kant uit staan. Lees alleen zijn gelijk gerechtigd, maar ook verplicht.

 7. Anna

  17 miljoen door enorme toestroom van bevolking bestaande uit “Aziaten, Afrikanen en Arabieren” met een totaal andere cultuur en ideologie. Dat zal eens opbreken.

 8. Limburgse Kuifje

  Sarko heeft het hier nu nog steeds goed zegt hij. Of dit zo zal blijven zal de toekomst uitwijzen. Michael zegt het al de verzorgingsstaat moet worden afgebroken, dan is de magneet die de asielzoekers aantrekt behoorlijk minder sterk. Maar met het afbreken van de verzorgingsstaat gaat straks ook de AOW eraan en dan zullen we eens kijken of Sarko het nog steeds zo goed vindt. Hij zal (het voltrekt zich al namelijk) steeds minder AOW en pensioen krijgen en mag straks op een houtje gaan bijten of bij familie aan gaan kloppen en die zien hem na een tijdje liever gaan dan komen. Ja Sarko dat heet nivelleren en dat is een feestje volgens de rode trui Spekman. En ook jij wordt daar (het gaat echt razendsnel, geloof me maar) het slachtoffer van. Maar niet huilen dan hoor, want je bent er zelf medeschuldig aan dat je in die situatie bent verzeild geraakt. Erger vind ik het voor mensen die zich altijd tegen deze massa-immigratie hebben verzet en daar het slachtoffer van worden. Met jou heb ik geen enkel medelijden.

  1. sarko

   Rare plemp.
   Meer kan ik er niet van zeggen.

   1. zomaar

    tja nu sta je met de bek , vol tanden !!.

    als de waarheid gezegd wordt, iedereen die (ooit) in zijn leven gewerkt heeft !!, ervaart nu dat zijn pensioen gekort word , notabene een soort verzekering die gewoon uit moet keren en blijven keren waarvoor of waarover het afgesloten is , geen cent minder !!.

    toch wat ooit een sociale onderneming was , om iedereen een pensioen te geven op 65 jarige leeftijd , is en wordt nu sociaal afgebroken , om de vreemde bezetters te gemoed te komen .

    dus nogmaals , ALS JIJ OOIT GEWERKT HEBT , heb jij ook de sociale afdracht betaald voor je pensioen ! , wat nu gekort gaat worden .

    heb je NOOIT GEWERKT , dan begrijp ik waarom jij een voorstander bent van het huidige beleid .

    1. sarko

     Vreemde manier van reaguren op mijn 18 uur geleden geplaatste plemp.
     U gaat zeker PVV stemmen (slaat dus ook nergens op 🙂 )

     1. loritta

      Deze opmerking slaat dus ook helemaal nergens op!

    2. ceteris paribus

     Zomaar zal hoogstwaarschijnlijk niet beseffen dat zijn krakkemikkige bijdrage stijf staat van de ad hominem drogredenen en daarmee toont dat hij een ondermaatse debater is.

     1. Houtlijm

      ‘… een ondermaatse debater…’ is anders ook een forse ad hominem. Maar Simon kennende zal hij het wel een feitelijke opmerking vinden gestoeld op argumenten.

   2. Houtlijm

    Je hoeft het niet eens te zijn met Limburgse Kuifje, maar zijn ‘plemp’ is coherent en duidelijk. En beslist niet raar. Doe eens uitleggen.

 9. Vigo

  Er komen er nog veel meer bij…

  http://nieuws.tpo.nl/2016/03/05/kinderen-verkracht-in-de-jungle-bij-calais/

  Daar zullen de kinderen blij mee zijn met nog meer van dit soort lieden…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.