Jason Walters, ex-moslimradicaal waarschuwt: we verliezen Nederland aan extremisten

“De toekomst van onze samenleving staat op het spel.”

Dat zijn de woorden van Jason Walters, de jongeman die op 19-jarige leeftijd gearresteerd werd omdat hij en zijn vrienden rondliepen met plannen om terroristische aanslagen te plegen. Toen de politie hem probeerde te arresteren verzette hij zich heftig. Schoten, explosies, het was een ware oorlog, die met pijn en moeite gewonnen werd door de autoriteiten.

Omdat hij lid was van de Hofstadgroep werd Walters in 2006 veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. In 2013 kwam hij vrij: hij had toen tweederde van zijn straf uitgezeten.

Hoewel veel moslimextremisten in de gevangenis juist radicaliseren gold het tegendeel voor Walters. Hij deradicaliseerde juist. Dat gebeurde door zelfstudie en reflectie. Zijn uiteindelijke conclusie: de radicale Islam is een ideologie van de haat en hij wil er niets meer mee te maken hebben.

Na zijn vrijlating werd het Walters verboden om contact op te nemen met de media. Wel mocht hij gebruik maken van sociale media. Van die mogelijkheid maakt hij dankbaar gebruik. Zo schrijft hij op Facebook, aldus De Telegraaf:

De aanslagen in België maken duidelijk dat onze samenlevingen met een probleem zitten waar we niet goed raad mee weten. Hoe om te gaan met een oorlogstheologie? Bestuurders hebben er tot nog toe voor gekozen de vraag te negeren en weg te kijken, in de hoop dat het vanzelf zou verdwijnen. Daardoor heeft dit probleem kunnen uitgroeien tot de existentiële dreiging die het nu is. Dat beleid blijkt nu onhoudbaar. Wat nu vereist is, is een eerlijke discussie waar onprettige en wellicht sociaal onwenselijke onderwerpen open kunnen worden besproken. De toekomst van onze samenleving staat op het spel.

Indrukwekkende teksten, zeker omdat ze afkomstig zijn van een man die als tiener de ideologie zelf aanhing en dus weet waar hij het over heeft. Hij gaat verder:

De groei van het salafisme, de radicalisering van generaties jonge moslims en de onverminderde stroom vluchtelingen uit het Midden-Oosten (grotendeels jonge mannen van militaire leeftijd) hebben ons opgezadeld met een probleem dat oplossingen vereist die tot voor kort letterlijk ondenkbaar waren. In een goed bedoelde, maar diep naïeve poging om een ​​meer perfecte wereld te creëren, zijn de echte problemen zijn onder het tapijt geveegd. Degenen die zich hebben uitgesproken zijn gebrandmerkt als ‘Het Kwaad’ en als fascistische demagogen, en werden hun reputaties en soms hun carrières vernietigd.

Hij concludeert:

We kunnen eenvoudigweg niet meer wegkijken. Kan een oorlogstheologie worden ondergebracht in een vreedzame samenleving? Kunnen we massale migratie aan van vreemde culturen, zonder dat dit leidt tot grote maatschappelijke ontwrichting? Onze toekomst staat op het spel als open, tolerante, democratische rechtsstaat. Democratie heeft twee radicale afgronden: de eerste is anarchie, de andere is dictatuur. Hoe meer het idee groeit dat we de controle hebben verloren over dit probleem, hoe sterker de roep wordt om een sterke man, die de bron van het gevaar wegneemt en de orde herstelt.

[…]

Willen we de ongelooflijke prestaties van onze voorouders behouden, moeten we handelen om de sociale vrede en orde behouden te behouden. Er staat gewoon te veel op het spel.

Hoewel Walters als 19-jarige dus een wannabe terrorist en moslimextremist was, is hij ook hoogbegaafd. Hij doet nu dan ook drie (3!) universitaire studies: filosofie, geschiedenis en crisis en veiligheidsmanagement. Dat bewijst dus maar weer eens dat terroristen helemaal niet altijd het uitschot van de samenleving zijn; mensen die geen hoop op een beter leven en die altijd aan de onderkant van de samenleving zullen leven. Wat zal politiekcorrect Nederland dat vervelend vinden.

En wat PC-Nederland zo mogelijk nóg vervelender zal vinden is dat Walters zich tegenwoordig zo duidelijk uitspreekt tegen de Radicale Islam én tegen de massa-immigratie van moslims. Hij zegt gewoon heel helder dat beide problemen de Nederlandse samenleving en cultuur kapotmaken. Op de één of andere manier denk ik niet dat Job Cohen, Diederik Samsom, en al die linkse raddraaiers van Joop dat kunnen waarderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Wim

  Gelukkig wist ik dat al en daarom stem ik op de PVV.

 2. toetssteen

  Waarheid als een koe. Mag hopen dat deze jongeman gehoord zal worden…, en in leven blijft om zijn boodschap te verspreiden.

  Indien dat niet lukt, vrees ik dat dit de toekomst zal zijn:

  http://news.sky.com/story/1667941/dozens-dead-after-suicide-attack-in-pakistan

 3. ceteris paribus

  Mogelijk helpt het al we nog wat intensiever gaan bombarderen in islamitische landen. Dat schijnt moslims tot het inzicht te brengen dat we het goed met ze voorhebben.

  1. Ali Yas

   Bomaanslagen door moslims op willekeurige burgers in Westerse landen kun je niet vergelijken met onze pogingen dictators uit islamitische landen te verdrijven. Het eerste is slecht, het tweede is dom.

   In Westerse landen laten we er geen twijfel over bestaan dat we het goed met de islam voorhebben. Dat is nog dommer, en het is bovendien niet goed voor moslims. Ik zou alle moslims gunnen onder het dodelijke juk van de islam uit te komen, maar zelfs in Nederland spelen we dat niet klaar. Ex-moslims moeten vluchten naar Amerika.

 4. Arno

  Waarom blijf jij een onderscheid maken welke er niet is.
  Er is maar 1 islam zoals Erdogan al zei, dat er daardoor ook mensen zijn die de koran niet tot op de letter volgens is alleen maar geluk voor ons, anders zouden ze allemaal zijn zoals de terroristen. Die volgen het voorbeeld exact van Mo de pedofeet en zijn roversbende.

  Overal waar de islam komt verdwijnt de originele cultuur/samenleving en word deze vervangen door de haatideologie die niets anders dan onderwerping eist.
  De enige oplossing is om de islam te verdrijven uit europa en eigenlijk van deze aardbol.

  1. ceteris paribus

   Er is in dezelfde mate één islam als er één christendom en één Boeddhisme is.

   1. Arno

    dat klopt, maar zowel het christendom als het boeddhisme prediken geen haat tegen anders/ongelovigen, wat de islam wel doet.
    Dat de roomse kerk en historische koningen de christelijke leer misbruikt hebben is niet uit te leggen vanuit de bijbel. De moslimterroristen voeren echter de ware leer van de islam uit, niet het vreedzame deel dat geabrogeerd is, maar de latere haatdragende verzen.

    1. ceteris paribus

     Beste Arno,

     Je hebt kennelijk nog nooit de Bijbel opengeslagen.

     Misschien is dit voor je nuttig:

     https://www.youtube.com/watch?v=X5LDxI79XEw

     1. Arno

      Ik zal niet zeggen dat ik de gehele bijbel uit mijn hoofd ken, maar dit is merendeel het oude testament. Dit speelt/verhaalt over de tijd van het jodendom. Hieruit is later door het nieuwe testament het christendom ontstaan. Ik bedoel dan niet de rooms katholieke kerk, welke een voortzetting is van het romeinse keizerrijk die misbruik maakt(te) van de christelijke leer.

     2. cmsuijkerbuijk

      @CP
      Je zwetst! Christendom is gebaseerd op het Nieuwe Testament en daar komt geen spatje geweld in voor!
      Hufter!

     3. van Urk

      Kruisiging is ook een vorm van geweld,onderdrukking van de Romeinen is ook geweld, opstand van Joden tegen de Romeinen is ook geweld, een oor van een Romeinse soldaat afslaan met een zwaard is ook geweld enz. enz. Inderdaad er is veel geweld te vinden in het oude alzo in het nieuwe testament. Maar dat heeft niets met het geloof en de boodschap van de Bijbel zelf te maken maar meer met de zondigheid van de mens. De Bijbel is niet alleen een religieus boek met religieuze teksten maar weergeeft ook de geschiedenis uit die tijd aan hoe mensen leefden waaruit dus blijkt dat mensen uit onze tijd hetzelfde in elkaar zitten als mensen uit de tijd van de Bijbel. De boodschap van God niet willen aanhoren en naleven maar wel het recht in eigen handen willen nemen door hun naasten kwaad te doen.

    2. toetssteen

     @Arno
     Het boeddhisme predikt helemaal niets. Sterker het wordt niet gerekend tot de religies omdat uitgerekend het boeddhisme geen vastgelegde dogma’s kent.
     Ja ik weet dat sommige richtingen creepy zijn, maar tikkeltje generaliserend, gaat het over wijsheid en dat toepassen.

 5. Bes Tolen

  Misschien zit het zo in elkaar. Ba-alsgodsdienst in Punisch Fenische gebieden waaronder Tunesie. Romeinen winnen de beslissende derde oorlog van de Puniers. Tunesie (Puniers) wordt de Romeinse provincie Africa. Er zijn veel verspreide Punische handelsvestigingen. De Romeinen blijven de Puniers vrezen en bedenken hun oplossing, een de Romeinen dienende kaste van grootbankiers, internationale handel, tollenaars, propagandisten e.d. voornamelijk voortkomend uit een elite van de Puniers. Langzaam aan ontstaat zo verplicht het jodendom en nog later voor het gehele rijk het christendom, dat ook het keizerrijk moet dienen. Het lukt op veel plaatsen niet de wrede ba-alsgodsdienst te doen verdwijnen. Krachten in Fenisch-Punische gebieden verenigen zich zo plus minus 600 na chr. en ontwikkelen een nieuwe agressieve godsdienst, de islam uit vooral de ba-alsgodsdienst, die ook hele streken buiten de Fenisch-Punische gebieden veroverde.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Ik zie Jezus als een man gelijk Fortuijn. Of dat het gaat om de bijbelse persoon doet er niet veel toe, het kan een samengesteld figuur zijn om mij. Maar wat hij uitdroeg bracht een menigte aan mensen op de been tegen de Romeinen.
   De Joodse elite heulde met de Romeinen, dat is bekend. Het was dan ook de elite, niet het volk dat verraad pleegde.
   De kruisdood was niet Joods, dus Jezus werd veroordeeld door de Romeinen. (dat zwatelverhaal voor het Sanhedrin klopt van geen enkele kant).
   De relifactor kwam erin omdat het Romeinse rijk afkalfde. Hou mensen dom, ondergeschikt enzovoort.

   Zelfde verhaal met Mo. Beloof gouden einders en dom vee dat bang is voor dat wat ze niet kunnen bevatten (de dood, het eeuwige niets) zoekt naar het opium van de geest= religie.

   1. ceteris paribus

    Jezus werd gehaat door de Joodse clerus, de gevestigde religieuze orde omdat hij hen verweet af te wijken van de Thora.
    Volgens de evangeliën schakelden ze de Romeinen in om van hem af te komen.

    Met afbrokkeling van het Romeinse Rijk heeft het niets te maken.

 6. hans-e-pans

  Het vel dat onze maatsschappij/smenleving verstikt, ook wel de Roverheid of elite genoemd, kan niet luisteren, wil niet luisteren en zal niet luisteren.

  Waarom kunnen, willen en zullen ze niet luisteren, omdat ze dan moeten toegeven dat ze steeds de boel in Nederland moedwillig hebben voorgelogen.

  Dikke vette PUNT.

 7. Oeroeboeroe

  …..

 8. Ni28

  Zeer verstandige woorden van die oorspronkelijk slechte man. Misschien moeten wij onze politieke leider ook opsluiten zodat zij tijd genoeg krijgen tot nadenken en zelfreflectie. In plaats van gevangenissen sluiten.

  1. van Urk

   Jezus waarschuwde ons dat er “valse messiassen en valse profeten” zullen komen die zullen proberen om Gods uitverkorenen te misleiden(Mattheus 24:23-27, 2 Petrus 3:3, Judas 17-18) Je kunt je zelf als volgt tegen valse leer en valse leraren beschermen: weet wat de waarheid is. Men moet weten wat het echte origineel er uit ziet. Jezus zei; Aan de vrucht kent men de boom (Mattheus 12:13). De antichrist is hij die de Vader en de Zoon verloochent. Als je dit onderwerp nu dieper wilt bestuderen, kijk dan naar de boeken die specifiek werden geschreven om valse leer binnen de Kerk, geloof of religie te bestrijden: Galaten, 2 Petrus, 2 Johannes en Judas. Vaak is het moeilijk om een valse leraar als zodanig te herkennen. Maar dat is precies wat een “wolf in schaapskleren” is. Satan en zijn demonen doen zich voor als “engelen van het licht” (2 Korintiers 11:14). En zijn dienaren vermommen zich als dienaren der gerechtigheid (2 Korintiers 11:15). Alleen door grondig bekend te zijn met de waarheid zullen wij in staat zijn om een vervalsing te herkennen.

 9. Ruud562

  “de Radicale Islam én tegen de massa-immigratie van moslims. Hij zegt gewoon heel helder dat beide problemen de Nederlandse samenleving en cultuur kapotmaken.”
  Tja, hier hoef je niet bij Asscher c.s. aan te komen, daarom stem ik PVV!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.