Marokkaanse koning doneert 30.000 euro aan bouw van enorme moskee in Amsterdam

De Marokkaanse koning vindt het blijkbaar maar wat belangrijk dat Nederland er een enorm grote moskee bij krijgt.

Hoe dit anders te verklaren:

Dat melden de intiatiefnemers van de moskee in een bericht op Facebook. De bouw van de moskee is eind 2015 begonnen op het Dudokplein in Geuzenveld. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 1600 vierkante meter, wordt elf meter hoog en krijgt een dakterras.

Het gebouw, ontworpen door architect Gerard Rijnsdorp, zal geen minaretten en koepels krijgen maar zal wel als moskee te herkennen zijn. Er zullen gele bakstenen worden gebruikt, die doen denken aan de Marokkaanse Kasbah-architectuur.

Een oppervlakte van 1600 vierkante meter betekent dat het een gigantische moskee wordt. En dat terwijl de moskee maar iets meer dan 500 ‘actieve leden’ heeft. Het is dus helemaal niet nodig om een enorm bouwwerk neer te zetten, maar daar gaat het ze natuurlijk niet om. Het is de bedoeling om het zo groot mogelijk te maken zodat niemand er om heen kan.

Koning Mohammed VI staat daar blijkbaar helemaal achter.

Het is weinig verbazingwekkend dat er nogal wat mensen zijn die hier absoluut niet blij mee zijn. Ex-senator Kees de Lange schrijft bijvoorbeeld op Twitter:

Nu is er in principe natuurlijk niets “subversief” aan het bouwen van een moskee, maar koning Mohammed is wel een vervelende man. Zo weigert hij ervoor te zorgen dat Marokkaanse Nederlanders hun Marokkaanse paspoort kunnen dumpen. Eenmaal Marokkaan betekent dat je altijd Marokkaan blijft. Op die manier hoopt Mohammed zijn gezag in stand te houden en te vergroten.

Daarnaast zijn deze man en de Marokkaanse overheid erg actief in de Marokkaanse gemeenschap in ons land. Ze houden die gemeenschap continu in de gaten en zorgen er altijd voor dat ze inlichtingen uit Nederland krijgen. Het zal niemand verbazen dat ze daar eerst en vooral Marokkaanse-Nederlanders voor gebruiken. Dit betekent dus dat Nederlanders met een dubbel paspoort soms tegen Nederland gebruikt worden. Door koning Mohammed en co.

De Nederlandse regering zou Mohammed VI moeten behandelen als een vijandelijk staatshoofd, niet als een vriend.

Natuurlijk is het wel erg lastig om dit soort donaties tegen te houden. De Marokkaanse gemeenschap zal zich beroepen op de vrijheid van religie, en zal daar nog een punt mee hebben ook. In plaats daarvan moet de Nederlandse overheid er gewoon op staan dat als Marokko zoiets doet, Nederland geld kan doneren aan een project om een kerk te bouwen in Marokko. Zij een moskee in ons land, wij een kerk in hun land. Zullen we dan zien of de Marokkaanse koning echt zoveel waarde hecht aan de vrijheid van religie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Wim

  Minder Marokkanen en minder Islam, blijft dit dan toch verboden om te zeggen.
  Gisteren met het debat blijkt dat buiten de PVV men gek is op de Islam.
  Ik zie die Moskee meer als een regeringgebouw van Marokko.

 2. Sjun Demartelaere

  Toch een commandopost en markthal die niet meteen ook de horizon vervuilt vanwege wanstaltelijkheid. Misschien kan Mohammed VI ook doneren voor iets drukker bezochte penitentiaire inrichtingen?

 3. Ni28

  Graag doneert de Marokkaanse koning geld voor de bouw van een super moskee om de islamitische invloed in Europa nog verder te vergroten. Makkelijk met die lakse Nederlanders met hun waarden die alles goed vinden. Jammer alleen dat niet iedereen er voor ons is en diezelfde waarden niet nahoudt. Zolang de ogen niet open gaan voor de realiteit van de huidige wereld zal deze situatie doorsukkelen om uiteindelijk in een groot conflict uit te monden. Dat de ogen niet open willen gaan, niet eens een beetje, konden wij gisteravond in de Tweede kamer zien. De waarheid overwint, dat zeiden vroeger de communisten al en zij hadden gelijk gekregen tijdens hun ondergang.

 4. Oeroeboeroe

  Is de islamitische meerderheid dichterbij dan u denkt?

  Om de toekomstige verhouding tussen moslims en niet-moslims te zien moet je kijken naar de groep jongeren, zeg tussen 18 en 35 jaar oud.

  Indien in deze groep een islamitische meerderheid gevormd is, is het zeker dat de toekomst aan de moslims is. In Duitsland zou, als de huidige instroom doorzet, deze meerderheid in het jaar 2020 bereikt kunnen worden. Dit onderzoek lijkt er op te wijzen dat dit al zo snel zo ver zou kunnen zijn.

  Tel daarbij op dat de meerderheid van aangespoelde vluchtelingen mannen zijn.

  Tel daarbij op dat soldaten en politiemannen uit de leeftijdsgroep 18 – 25 jarigen worden gerekruteerd.

  Tel daarbij op dat een onbekend aantal van deze mannen gezinnen zullen vormen met meerdere vrouwen die allemaal moslim zullen moeten worden vanwege het huwelijksrecht van de sharia.

  Tel daarbij op dat deze mannen onbegrensde aantallen kinderen zullen verwekken bij hun vrouwen, de staat betaalt toch voor alles.

  En zie onder ogen dat alleen draconische maatregelen nog redding kunnen brengen. Is Europa tot draconische maatregelen in staat?

  Stel u dan nog even voor hoe het leven er uit ziet als moslims een meerderheid vormen. Hoe denkt u dat moslims u zullen behandelen? Zullen zij actie gaan voeren opdat de niet-moslimse minderheid gelijke rechten zal hebben of dat zij zelfs door “positieve discriminatie” bevoorrecht zullen worden?

  Of krijgt u (ik richt mij nu tot de jonge lezers) straks geen toegang tot de, tegen die tijd toch al volledig in verval geraakte, zorg? Mag u straks nog wel deelnemen aan het (toch al in verval geraakte) onderwijs? Krijgt u nog wel een paspoort? Een huis? Mag u met ramadan op straat wat eten? Of denkt u dat de moslims met een beroep op tolerantie uw vrijheid en rechten zullen respecteren?

  Ja, dit is een ruwe extrapolatie.

  Het kan anders lopen. Wie weet vertrekken al die moslims weer.

  Maar wat is waarschijnlijk?

  Philip de Hollander Veren of Lood

  1. zomaar

   hoe de moslims ons zullen behandelen lees je hier .

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/25488286/__Veel_doden_bij_aanslag_Pakistan__.html

   een land met 98% moslims (islam), en waar met regelmaat anderen minderheden geslachtofferd worden door de moslims .

   het is jammer dat wij dit zien en begrijpen toch onze partijleiders niet , dat wij straks overgeleverd zijn aan de willekeur van de moslims .

   Wilders heeft ter vergeefs gisteren weer een poging gewaagd , en inplaats dat er een debat gevoerd zou worden , vielen alle partij woordvoeders Wilders aan .

   alle 138 Kamerleden nijpen hun ogen dicht , betreft het gevaar wat ZIJ al ruim 40 jaar hier binnen gehaald hebben .

 5. Wachteres

  Het is allang bekend dat de grote moskeeën in de EU gefinancierd worden vanuit het Midden-Oosten. Maar de EU en de landelijke regeringen doen net alsof ze gek zijn en laten dit niet eens oogluikend toe.

  Ondertussen wordt degene die al jaren waarschuwt voor de islam met man en macht aangevallen.

  Natuurlijk is onze ‘elite’ moreel verantwoordelijk voor de doden en gewonden die er dan vallen. Wie niet horen willen, moeten voelen. Helaas zijn zij niet degenen die slachtoffer worden, maar worden onschuldige mensen de dupe van het EU-beleid.

  https://ejbron.wordpress.com/2016/03/29/spreektest-geert-wilders-bij-debat-over-de-aanslagen-in-brussel/

 6. nick

  Zoals ik al vaker hier heb gemeld, er is maar een werkelijke oplossing; de islam verbieden in alle westerse beschavingen.

  En zeg niet dat het niet kan, alles kan! dat zie je bij de islam dagelijks! Vrijheid van godsdienst? De islam is geen religie maar een geweldadige veroverings ideologie met een religieus sausje om de volgelingen er onder te houden. Een vijandige ideologie die tot doel heeft landen en volkeren te bezetten en onderdrukken. Dat mag dus niet volgens de wet. En daarnaast, de wet kan veranderd worden indien daar noodzaak voor is en die is er!

  We kunnen beginnen in ons eigen land maar beter in geheel europa want dat zal ten onder gaan aan de Islam als men geen echte ingrijpende maatregelen gaat nemen.
  De islam schaalt niet met de westerse beschaving en dat zal ook nooit gebeuren. dagelijks zien en ervaren we hier de bewijzen van.

  Hoe stom ben je als land dat je dit soort veroveringsgebouwen door vreemde mogendheden in je land laat neerzetten!!

  Wanneer gaan die totaal verdwaasde elites dat nu eens inzien en hun verantwoordelijkheid voor de bevolkingen nemen.
  Islam verbieden, in al zijn vormen en uiterlijk vertoon. Moskeeen neerhalen en slopen en wie het niet bevalt met een enkele reis het land uitzetten naar de roots of een land waar men zich gezellig kan laten onderdrukken en uitbuiten.

  Echt er is maar een oplossing!! Helaas zal het nog heel lang gaan duren voordat dit tot de botte hersens van de (EU) politici en hun blinde en dove volgelingen zal gaan doordringen Waarschijnlijk pas wanneer zij zelf op een manier slachtoffer zijn geworden.

 7. ceteris paribus

  Dit oogt als selectieve verontwaardiging: Nederlandse kerken en burgers doneren miljoenen voor kerkenbouw in het buitenland.

  Hier een voorbeeldje uit honderden:

  http://www.rvkbaarn.nl/nieuws/steun-raad-van-kerken-voor-buitenlandse-kerkprojecten/

 8. Vigo

  Justin Berber laat wat onterecht uitgekeerde kinderbijslag aan Marokkaanse larven terugvloeien teneinde nog wat meer pislam te bewerkstelligen.

 9. monach

  Ah de Marokkaanse islamietjes hebben lebensraum nodig, daar hoort natuurlijk ook een haatkeet bij.
  Maar een bezoekje aan ongelovige hond/aap/varken Willempie Alexander is natuurlijk volledig haram.

 10. Beukman

  Poepoe. De schenking van koning Mohammed bedraagt 30 mille. Dat is een schijntje van de totale kosten.
  De rest van de circa 3 miljoen hebben de initiatiefnemers zelf opgehaald dmv acties zoals: koop een heipaal. Die mensen betalen het deze keer dus helemaal zelf, maar nee: het is wéér niet goed. Komt er eindelijk eens geen minaret op een moskee, voor velen een doorn in het oog, is het wéér niet goed.

  In Geuzenveld wonen heel veel moslims. Het is logisch dat die mensen ergens willen kunnen bidden.
  Met koning Mohammed is van alles mis, maar ik geloof niet dat zijn minieme financiële bijdrage aan deze fraaie moskee tot een van die zonden kan worden gerekend.

  1. ceteris paribus

   Het is ook hypocriet: Nederlandse kerken, organisaties en burgers doneren miljoenen voor kerkprojecten over de hele wereld.

   1. van Urk

    U noemt het hypocriet, maar een project als een kerk , om die te gaan bouwen in landen die juist geen vrijheid van godsdiensten kennen, is meer een financiele uitdaging en een gevaarlijke onderneming.

    1. ceteris paribus

     Dat is soms zo maar daar gaat het hier niet om: waarom mag het christendom zich wel imperialistisch gedragen en de islam niet?

     1. van Urk

      Imperialistisch gedrag? Denkt u dat werkelijk? Op de wereld is iedereen vrij om ergens in te geloven en christenen wonen nu eenmaal ook in landen die beweren dat hun landen alleen bedoeld is voor de Islam. Het is juist hypocriet dat de Saoedische koning een moskee doneert in Europa terwijl er geen kerken in zijn eigen land zou mogen gaan staan.

   2. Beukman

    Inderdaad. Weer een hoop kouwe drukte om niks, aangewakkerd door de almaar verder radicaliserende Niemöller.

    1. Vigo

     Justin Berber schijnt de volgende Kerstmis niet te gaan halen volgens een ingewijde…..

     http://joostniemoller.nl/2016/03/koning-marokko-echt-marokko-deed/

     1. Beukman

      Sinds wanneer geloof jij Marokkanen?

     2. ceteris paribus

      Vigo gelooft iedereen die zijn waandenkbeelden deelt.

     3. Vigo

      Ik breng slechts heuglijk nieuws lovelyboy’s, geloof geen Marokkanen en koester geen waandenkbeelden, ik geef slechts aan dat de geruchten gaan dat Justin Berber een gier in zijn dakgoot heeft zitten.

     4. van Urk

      Beste Beukman, Kan je nagaan dat er i.p.v. onze Marokkanen ook veel autochtone Burgers en politici juist gek in hun hoofd en blind zijn . Deze Marokkaan getuigt met zijn artikel daarvan.

 11. observer

  zou een goed idee zijn als Willem bij zijn volgende bezoek aan Marokko € 30.000 doneert aan een kerk daar

  1. van Urk

   observer, Hopen dat dit “christelijk” project onder toezicht van de Nederlandse staat wel blijft staan en open mag blijven. Gelukkig staat Marokko als enige islamitisch land niet op de lijst van de vijftig landen die aan christen vervolging doen.

 12. Bes Tolen

  In Nederland is er weinig en dus veel te weinig scheiding tussen kerk en staat. Dit betekent ook dat godsdienstige organisaties bouwgrond heel goedkoop in handen krijgen. Dat is naar aannemelijk is de laatste jaren voor het grootste deel de islam ten goede gekomen. Grond kan dan weg gaan voor stel tien procent van de marktprijs als voor particulieren geldt. De grootste schenkingen worden dus wel gedaan en dan geheel belastingvrij door de Nederlandse overheid. Op kosten van de hele bevolking dus ook van zij, de grote groep, die niets met welke godsdienst ook hebben of zij, die juist uit principe tegenstander zijn van de bepaalde godsdienst die het grote voordeel toevalt. Tegenwoordig zijn allerlei godsdiensten betrokken bij de (voorgenomen) uitvoering van politiek. Ook dit is een ongewenste situatie. Alle gemeenten zouden zich hieraan schuldig maken. Wel, er is op korte termijn alles op dit punt te veranderen maar met in alle politiek partijen, ook de zogenaamd seculiere, die regeringsverantwoordelijkheid dragen of die daar potentieel voor worden uitgenodigd, zal er van scheiding tussen kerk en staat niet veel terecht komen. Mee omdat de beïnvloeding door godsdiensten groter is dan te voren bij de zogenaamd seculiere partijen. Dat geldt al helemaal voor de PvdA maar ook voor de VVD van Rutte. D66 heeft vrijwel altijd verkapte godsdienstige invloed gehad. De vrijheid van godsdienst in de zin er van gespaard te blijven, is sinds de massa immigratie steeds meer geweld aan gedaan.

  1. ceteris paribus

   Het is me niet duidelijk waarom kerken goedkoper aan bouwgrond komen. Kan Tholen dat toelichten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.