Marokkaanse koning doneert 30.000 euro aan bouw van enorme moskee in Amsterdam

Geen categoriemrt 30 2016, 9:00
De Marokkaanse koning vindt het blijkbaar maar wat belangrijk dat Nederland er een enorm grote moskee bij krijgt.

Dat melden de intiatiefnemers van de moskee in een bericht op Facebook. De bouw van de moskee is eind 2015 begonnen op het Dudokplein in Geuzenveld. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 1600 vierkante meter, wordt elf meter hoog en krijgt een dakterras.

Het gebouw, ontworpen door architect Gerard Rijnsdorp, zal geen minaretten en koepels krijgen maar zal wel als moskee te herkennen zijn. Er zullen gele bakstenen worden gebruikt, die doen denken aan de Marokkaanse Kasbah-architectuur.

Een oppervlakte van 1600 vierkante meter betekent dat het een gigantische moskee wordt. En dat terwijl de moskee maar iets meer dan 500 'actieve leden' heeft. Het is dus helemaal niet nodig om een enorm bouwwerk neer te zetten, maar daar gaat het ze natuurlijk niet om. Het is de bedoeling om het zo groot mogelijk te maken zodat niemand er om heen kan.
Koning Mohammed VI staat daar blijkbaar helemaal achter.
Het is weinig verbazingwekkend dat er nogal wat mensen zijn die hier absoluut niet blij mee zijn. Ex-senator Kees de Lange schrijft bijvoorbeeld op Twitter:
Nu is er in principe natuurlijk niets "subversief" aan het bouwen van een moskee, maar koning Mohammed is wel een vervelende man. Zo weigert hij ervoor te zorgen dat Marokkaanse Nederlanders hun Marokkaanse paspoort kunnen dumpen. Eenmaal Marokkaan betekent dat je altijd Marokkaan blijft. Op die manier hoopt Mohammed zijn gezag in stand te houden en te vergroten.
Daarnaast zijn deze man en de Marokkaanse overheid erg actief in de Marokkaanse gemeenschap in ons land. Ze houden die gemeenschap continu in de gaten en zorgen er altijd voor dat ze inlichtingen uit Nederland krijgen. Het zal niemand verbazen dat ze daar eerst en vooral Marokkaanse-Nederlanders voor gebruiken. Dit betekent dus dat Nederlanders met een dubbel paspoort soms tegen Nederland gebruikt worden. Door koning Mohammed en co.
De Nederlandse regering zou Mohammed VI moeten behandelen als een vijandelijk staatshoofd, niet als een vriend.
Natuurlijk is het wel erg lastig om dit soort donaties tegen te houden. De Marokkaanse gemeenschap zal zich beroepen op de vrijheid van religie, en zal daar nog een punt mee hebben ook. In plaats daarvan moet de Nederlandse overheid er gewoon op staan dat als Marokko zoiets doet, Nederland geld kan doneren aan een project om een kerk te bouwen in Marokko. Zij een moskee in ons land, wij een kerk in hun land. Zullen we dan zien of de Marokkaanse koning echt zoveel waarde hecht aan de vrijheid van religie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten