Nu Palmyra is heroverd: op naar Raqqa, en hak dat verdomde ISIS eindelijk finaal in de pan!

De herovering van de oude Romeinse stad Palmyra op ISIS is een gigantische klap voor het onthoofdingsgilde genaamd ISIS. Zaak is het nu om zo snel mogelijk naar Raqqa te gaan, en daar de kop van de slang af te slaan.

Gisteren maakten we al melding van een heuglijk feit: na maanden onthoofden, bloedvergieten, propagandafilmpjes maken en cultureel erfgoed vernietigen, is het dan eindelijk gedaan met de bloeddorstige heerschappij van de islamitische anarchisten van roversbende ISIS. Mijn collega Paul schreef al:

Maar gelukkig is er vanaf vandaag een einde gekomen aan de islamistische heerschappij in Palmyra. Het Syrische leger heeft ISIS daar compleet vernietigd, en de overgebleven jihadisten zijn met de staart tussen de benen gevlucht. Mamoun Abdelkarim, hoofd-historicus in Syrië, is dolblij. […] En zo is het! Moge Palmyra de eerste stad zijn in een lange rij steden! 

Paul mag zich gaan opmaken voor z’n happy dance, want het Syrische leger is inderdaad niks minder van plan dan de totale verplettering van ISIS. Niet alleen in symbolisch belangrijke steden als Palmyra, maar ook in Raqqa: de de-facto hoofdstad van de islamitische slagers. Nu de griezelige zwarte vlag van de ruïnes gehaald is, wordt het tijd om het jihadistische gevaar ook te verwijderen, door het in het hart te treffen.

Raqqa is gelukkig dichtbij:

Speaking to ARA News in Shaddadi, media activist Hussein Bakry reported: “After having captured the area of Abu Fas southwest Shaddadi in battles with the terror group, the SDF forces have been about 4 km from the al-Malha village on border with Raqqa.”

Al-Maliha separates Hasakah province from Raqqa, the ISIS de facto capital in Syria.

De anti-ISIS-krachten liggen dus nog maar enkele kilometers van de hoofdstad van het kwaad af. Slijp de messen en vul de projectielenvoorraad van de tanks bij: het ISIS-kwaad staat op het punt verdreven te worden uit Syrië, en de strijg om Raqqa wordt geen vredelievende wedstrijd. Maar wij zullen het winnen van de barbaren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Zolang de terroristen staten Turkije, Qatar en Saoedi Arabia de sunni’s blijven steunen zal er nooit een einde komen aan het bloedvergieten.
  Isis is slechts het topje van de ijsberg, zolang clubs als Al-Nusra en die duizenden andere clubs niet worden uitgeroeid is het water naar de zee dragen.
  Een eerste stap zou kunnen zijn om alle banden te verbreken met hun financiers uit de Golf en Turkije.
  Net als een nuke op Ryad.
  Ook zou men kunnen denken om eindelijk eens het Ottomaanse rijk te begraven. Het zuiden kan naar de Koerden en Syria, het oosten naar Armenië & het westen omgedoopt tot Nieuw-Byzantium met Constantinopel als hoofdstad. Alle islamisten kunnen vervolgens naar Turkmenistan.

 2. WWW

  Eerst Qaratayn veroveren op IS, daarna Dayr a zour ontzetten en vervolgens met de stammen rond Dayr a zour oprukken naar Raqqa.

 3. Bart

  Militair overzicht van de strijd om Palmyra en de plannen voor opvolgende acties.
  https://www.youtube.com/watch?v=Wvaofb8bkh8

  Zijn er trouwens meer mensen die het opvalt dat er vanuit een aantal bronnen signalen zijn dat er in April mogelijk een staatsgreep in Turkije op handen is?

  De VS schijnt klaar te zijn met Erdogan aangezien zijn handelen de laatste maanden ingaat tegen bepaalde wensen van de VS. Het leger zou te kennen hebben gekregen dat ze niet zullen worden tegengewerkt bij een staatsgreep maar dat ze Erdogan niet mogen executeren in verband met de publieke opinie in het westen.

  1. toetssteen

   @Bart
   Zijdelings. Men is bezig met damage control. Het punt is echter dat het probleem niet eens zit in Turkije, maar op dat schiereiland. Want die zullen trekpop Edogan nooit accepteren als kalief/sultan. Maar ja hij kon….. He failed door die vervelende Russen.
   Ooit zullen we inzien dat die vervelende Russen en de wel seculiere islam de opmars van IS stopte.

   1. Bart

    Normaal ben ik het daar wel mee eens, maar er is meer aan de hand. Neem Saudi Arabie, het huis van Saud is sinds het overlijden van de laatste koning heel vreemd bezig. Neem de Olie oorlog die ze zijn begonnen, neem de oorlog in Jemen die ze aan het verliezen zijn. Kijk naar IS, en hoe dat project op dit moment aan het falen is. Er lijkt een grote verandering in het midden oosten op komst.

    Erdogan die word afgezet om zo een nieuwe Koerdische staat te vestigen, en nieuw leiderschap in Saudi Arabie, Dit word een heftig jaar.

    1. toetssteen

     @Bart
     Ik help het u wensen.
     Wet u wat ons probleem is en dat is het werkelijk, we produceren te weinig kinderen.
     Ja vanuit de westerse blik is dat een zegen, maar als elders op de wereld en nu geïmporteerd men er 5/6 per vrouw denk ik dat we een probleem hebben,
     China (of u de methoden al dan niet acceptabel vindt/vond) zag kans om de aanwas vrijwel tot neutraal te brengen. Ja dat was niet leuk enzovoort. Maar de kinderen hebben nu alle kansen een enorm spectrum ligt open.
     China heeft goeddeels het communisme losgelaten. Het is dan ook niet zo gek dat nu Japan (yep here we go again) is ingezet. (99% van da Japanners zegt NEEEE, maar ja ze zijn vazal van de USA).

    2. toetssteen

     @Bart
     Volkomen oneens. Erdogan gaat echt Syrië in als zijn opzet de mist in gaat, maat wat doet de NAVO dan? Ze worden niet aangevallen, sterkers, die aanval van de Turken op een toestel van de Russen zit dik onder het karpet. Was dat toestel nu wel of niet over de grens en hoe als ze over de grens waren, was het mogelijk om binnen negen seconden op te stijgen en te vuren…..

     Wel eens inzake die maffe Saouds, hoewel….. Persoonlijk zou ik vol gaan voor thoriumcentrales. Weg van de olie, geen problemen met linkse betweters, want knappe jongen als u van dat residu een bom kunt maken.
     Probleem zit hem in iets dat te dom is voor woorden en dat is, jawel, de achteringang van een ziekenhuis. Maar weinigen weten hoeveel radioactief afval daar wordt aangeboden.

 4. The Oracle

  dank u wel !!
  oom Vladimir !!
  4 jaar lang geen schuurdeur geraakt !!
  door onze USA “”vrienden ?? “”””
  gillen als een speenvarken , als Oom Vladimir eerst de
  “”gematigde islam MONGOLEN “” ,
  ZEG MAAR DE IN JE RUG STEKERS EERST OPRUIMT !!
  en in kleine 6 maanden ,
  al het islam gajus naar de grote MANITOU heeft gebombardeerd !!

  IK DENK DAT DE ::SANCTIES ” WEL WEER VERLENGD ZULLEN WORDEN !!

  op naar de totale ondergang, lang leve de EU !!

  later
  the oracle

  1. Lieftinck

   U heeft gelijk.

   Putin mag dan een eikel zijn, ik ben blij dat hij er is. Met Mobama was de chaos nu compleet geweest, en dat alleen voor een gaspijpje.

   Syrie heroveren via Beëlzebub, zogenaamde gematigde Islamitische groepen, en dan ook nog ISIS verslaan. Naar verluidt kwam dit plan van Erdogan.

   1. The Oracle

    eikel ?? whahahahaha

    WHO IS THE BOSS ????

    SYRIE ?? usa plan gaat niet door !!

    Ukraine ?? Usa plan gaat niet door !!!

    dus als u OOM VLADIMIR een eikel vindt ??

    wat is dan uw omschrijving van Rutte , onze 135 landverraders en NSBers
    Baroso , von Rompuy , verhoffstadt ”de tandenfee “‘, Timmermans , de volgevreten rolmops van baalen ??

    whahahahaha, huggie the oracle

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.