Ongelooflijk! Trouwe viervoeter redt het leven van zijn 7-jarige baasje met diabetes

Geen categoriemrt 09 2016, 10:00
Honden zijn niet alleen trouw, ze kunnen ook nog eens je leven redden. Letterlijk.
Dorrie Nuttall was lekker aan het slapen toen er opeens iets heel ernstigs gebeurde. Haar 7-jarige zoontje heeft namelijk diabetes van het type 1. Slechts 5% van de mensen met diabetes heeft type 1, één van de gevaarlijkste types, zeker voor kinderen.
Zoontje Luke kreeg op 2-jarige leeftijd te horen dat hij diabetes had. Dat was erg lastig voor zijn moeder, omdat niemand anders in de familie diabetes heeft. Ze wisten dus niet hoe ze hiermee om moesten gaan. Gelukkig werden ze geholpen door artsen, verpleegsters en andersoortige deskundigen én door een hond: een schattige zwarte labrador.
[caption id="attachment_133173" align="aligncenter" width="614"]Luke en Jedi toen Jedi nog een puppy was. Luke en Jedi toen Jedi nog een puppy was.[/caption]
De hond is een soort van speurhond. Hij is getraind om, met behulp van zijn neus, te weten hoe het met Luke gaat. Als Luke's suikerspiegel te laag is komt hij in actie door Luke's medicijnen op te halen en vervolgens te zwaaien. Als de suikerspiegel te laag is haalt hij de medicijnen ook op, maar buigt hij juist.
Toen iedereen in slaap was deed hond Jedi dat ongetwijfeld ook, maar er was één probleem: diens moeder was ook diep in slaap en zag het dus niet.
Dus wat deed Jedi?
Screen Shot 2016-03-09 at 11.19.30
Simpel: hij ging op moeder Dorrie liggen en probeerde haar wakker te maken. Toen ze dat deed gaf hij aan dat Luke een serieus probleem had. Ze checkte zijn suikerspiegel en zag onmiddellijk dat die bijzonder laag was. Zo laag, zelfs, dat zijn leven letterlijk in gevaar was.
Dankzij Jedi was ze er op tijd bij. Ze gaf Luke de medicijnen, waarna het jongetje razendsnel herstelde. Als dat niet gebeurd was, was de kleine jongen overleden in zijn slaap.
Dorrie deelde dit verhaal onlangs op Facebook, waar het meteen een enorme internethit werd. En Jedi wordt nu overal gevierd als een ware held, wat hij natuurlijk ook is.
Volgens Dorrie zijn Luke en Jedi niet alleen medische vrienden, maar ook echt de beste vrienden ooit. Ze zijn onafscheidelijk: Jedi is altijd bij Luke, zelfs als de jongen naar school gaat. Daardoor is hun band ongelooflijk hecht; en het is die band die Luke onlangs het leven redde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten