Tiener mag zijn middelbare schooldiploma in ontvangst nemen, maar weigert. Hij wil namelijk dat 1 speciaal persoon erbij is

De band tussen tweelingen is bijzonder hecht. Ja, ook als één van de twee het syndroom van Down heeft.

Austin en Ty hebben altijd een heel speciale band met elkaar gehad; een band die ze nog steeds hebben. De twee werden weliswaar op hetzelfde moment op de wereld gezet, maar in heel verschillende omstandigheden. Ty heeft namelijk het syndroom van Down. Daardoor worstelde hij nog om te leren staan terwijl zijn broer Austin al lekker door het huis wandelde toen de twee nog peuters waren.

Tijdens hun kindertijd waren Ty en Austin onafscheidelijk, dit terwijl Ty natuurlijk niet naar dezelfde school kon. Toen Austin op zijn 18e verjaardag zijn middelbare schooldiploma in ontvangst mocht nemen wilde hij dat onder één belangrijke voorwaarde doen: hij wilde dat broer Ty samen met hem het podium op mocht lopen om het diploma op te halen.

Austin school vond dat schitterend en ging akkoord.

Natuurlijk heeft Austin hard gewerkt om dit diploma te verdienen, maar hij is ervan overtuigd dat Ty nóg harder werkt, puur en alleen omdat hij zoveel obstakels moet overwinnen. En dan niet één keer per maand, maar iedere dag opnieuw.

Toen Austin en Ty het diploma ophaalden werden ze toegejuicht door de aanwezige gasten en medescholieren. Veel van de aanwezigen hadden tranen in de ogen. En één van hen was met name emotioneel: de moeder van de twee jongens.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.