Amerika laat twee belangrijke jihadisten vrij uit Guantanamo Bay

Want ach, het is niet alsof jihadisten een groot gevaar voor de veiligheid vormen, toch?

Het Pentagon heeft bekendgemaakt dat twee jihadisten die vastzaten op Guantanamo Bay uitgeleverd worden aan Senegal. Daardoor zitten er nog maar minder dan 90 jihadisten vast in de Amerikaanse gevangenis op Cuba.

De Libiërs, het gaat om Salem Abdu Salam Ghereby en Omar Khalif Mohammed Abu Baker Mahjour Umar, kregen goedkeuring voor hun ‘transfer’ van zes verschillende Amerikaanse departementen. Dit lijkt indrukwekkender dan het is: als president Obama zoiets wil zal de rest van het overheidsapparaat daar vrijwel zeker mee doorgaan.

Uit documenten van de New York Times blijkt dat Ghereby een belangrijke jihadist en explosieventrainer is. En Umar? Die was een wapentrainer én de commandant van een trainingskamp voor militairen.

Met andere woorden, je hebt het over twee verschrikkelijke mannen die verschrikkelijke misdaden op hun geweten hebben, en die worden nu uitgeleverd aan Senegal.

Goh, wat zou er toch mis kunnen gaan?

Het bewijst maar weer eens dat de Amerikaanse regering de strijd tegen de Radicale Islam nog altijd niet serieus neemt. Het enige wat daar verandering in kan brengen is dat een Republikein de presidentsverkiezingen wint in November.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Svetlana

  BRAVO! BRAVO! BRAVO! Goed dat ze vrij worden gelaten. De mensen die vastzitten in Guantanamo zijn geen “jihadisten” maar moslims. Moslims plegen nooit jihad omdat het een vredevol menslievende religie is waar wij allemaal beter van worden. Deze mannen hebben niks gedaan maar kregen ten onrecht schuld in hun schoenen geschoven door mensen die de islam haten.

  Als wij nou allemaal de islam zouden omarmen in onze samenleving zouden er nooit meer aanslagen plaatsvinden en zou de wereld een paradijs worden op aarde. Zolang wij met racistische nazi’s als Wilders en zijn pegida zwijnen te maken hebben zal dit nooit gebeuren

 2. Vigo

  Het is te hopen dat zij een spuitje hebben gekregen opdat zij binnenkort met ‘de schaatsen omhoog’ kreperen in Senegal.

 3. Ni28

  Binnenkort 2 extra jihadisten in Europa. Dankjewel, Obama! Je mag straks je sympathie voor de volgende slachtoffers uitspreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.