Arme Scotty was dakloos. Hij woonde al 5 maanden onder een verlaten huis. Toen kwamen deze helden in actie

De arme poedel Scotty woonde al vijf maanden op straat. Iedereen wilde hem graag helpen, maar hij was gewoon te bang. Het enige wat hondenliefhebbers kon doen was het iets te eten geven. Voor de rest weigerde Scotty bij hen in de buurt te komen.

Gelukkig zag hondenliefhebber Chynna Arias een paar weken geleden enkele video’s van Hope for Paws, een stichting die straathonden redt. Daarom nam ze contact op met Eldad en Lisa van de organisatie. De twee gingen onmiddellijk op pad en probeerden hem meteen te helpen.

Helaas verstopte de doodsbange Scotty — je wilt niet eens weten wat hij meegemaakt heeft dat hij zo bang is voor mensen — zich tussen twee panelen waardoor ze niet bij hem konden komen.

Screen Shot 2016-04-09 at 12.12.15

Gelukkig had Eldad een camera bij zich, waardoor ze toch nog konden zien wat Scotty deed. Daardoor konden hij en Lisa een plan ontwikkelen om de arme pup te redden. Zo kon Lisa een metalen staaf uit de weg duwen, waarna Eldad de arme Scotty vastpakte bij zijn staart en hem vervolgens naar zich toetrok. Dat is natuurlijk niet wat Eldad normaal gesproken doet — en het is allerminst plezant — maar hij had gewoon geen andere optie.

Nadat Scotty bevrijd was werd hij eerst agressief. Zo beet hij Eldad een paar keer in zijn been. Na verloop van tijd besefte Scotty dat Eldad en Lisa hem juist wilden helpen. Daarom kalmeerde hij.

Vervolgens namen Lisa en Eldad Scotty mee naar een dierenarts. Hij werd behandeld en verzorgd. Het resultaat loog er niet om: Scotty was in een paar dagen tijd werkelijk getransformeerd. Kijk de video van de redding en transformatie van Scotty, de dakloze poedel:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.