Dakloze man redde het leven van een bakker. Wat die bakker vervolgens voor hem doet is ongelooflijk mooi en inspirerend

De dakloze Jerome Aucant redde het leven van bakker Michel Flamant. En Michel heeft een geweldige manier bedacht om Jerome te danken.

De Franse bakker Michel Flamant heeft de dakloze Jerome Aucant te danken voor zijn leven. Op een ‘normale’ dag in december overleed Michel bijna. De enige reden dat hij nog in leven is? Jerome’s geweldige oplettendheid.

Michel was die dag namelijk gewoon aan het werk in zijn bakkerij. Helaas werkte een oven niet goed, waardoor hij koolmonoxidevergiftiging opliep. Helaas had hij dat zelf niet door: hij begon ineens te wankelen.

Gelukkig voor Michel zat Jerome zoals gebruikelijk voor de bakkerij. Hij begreep dat het misging en greep in door het alarmnummer te bellen. Toen het ambulancepersoneel bij de bakkerij aankwam was Michel ernstig vergiftigd. Zo ernstig, zelfs, dat hij uiteindelijk 12 dagen in het ziekenhuis moest blijven.

Voor deze gevaarlijke episode verwelkomde Michel Jerome elke dag bij zijn bakkerij. Hij gaf de dakloze man dan een kopje koffie en een croissant. Daarom was Jerome dus altijd oplettend.

Na Jerome’s reddingsactie werd de band tussen de twee mannen nog hechter. Zo bood Michel Jerome aan om bij hem te komen werken; hij kon hem dan helpen met het bakken van brood. Hoewel de twee er totaal verschillend uitzien — Michel is veel te dik, Jerome is dun en zit onder de tatoeages — ging dat fantastisch. In weinig tot geen tijd leerde Jerome alles wat er te leren viel.

Later dit jaar wil Michel graag met pensioen. Hij dacht er al een tijdje over na wat hij met zijn bakkerij kon doen. Zijn drie dochters hadden geen enkele interesse om zijn zaak, die hij had overgenomen van zijn vader, over te nemen.

En dus kwam hij met een alternatief plan op de proppen. Hij deed Jerome een schitterend voorstel: hij kan zijn zaakje voor 1 euro overnemen.

Jerome aanvaardde dat aanbod maar al te graag. In september wordt hij — een man die tot voor kort om voedsel bedelde en geen dak boven zijn hoofd had — dus de officiële eigenaar van zijn eigen bakkerij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Jantje

    Gaaf!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.