Deze Israëliërs lieten dit Arabische meisje niet gaan, maar waarom kan je verbazen

Dit meisje uit Syrië mocht niet zomaar meer vertrekken.

De Syrische bevolking is de afgelopen jaren en masse op de vlucht geslagen. Triest en mensonterend, al helemaal aangezien de meeste Arabische landen weigeren om deze mensen op te nemen. Ook Israël, dat nooit warme banden heeft gehad met Syrië, houdt de grens grotendeels gesloten. Maar er zijn uitzonderingen.

Israël maakte deel uit van de landen met de beste gezondheidszorg: het land doet veel onderzoek en heeft bovengemiddeld goede ziekenhuizen. Het wil deze zorg delen met de wereld, en heeft besloten om Syriërs te helpen. Syriërs die de grens met Israël weten te bereiken en medische zorg nodig hebben die ze niet (meer) in Syrië kunnen krijgen, worden in Israël geholpen.

Zo ook een 5-jarig meisje dat gewond bij de grens verscheen. Details over wie of wat zijn schaars, omdat deze officieel geheim zijn. Waarom deze geheim zijn, wordt zo duidelijk. Ze zou in haar eigen land in een vuurgevecht tussen rivaliserende militiess terecht zijn gekomen, met alle gevolgen van dien. Het meisje werd toegelaten en behandeld in één van de vele ziekenhuizen die Israël heeft. De wonden leken goed te genezen, maar na twee weken kwamen de doktoren erachter dat ze haar niet konden laten gaan.

Het meisje was namelijk niet erg fortuinlijk, en had naast de zware verwondingen ook nog eens kanker, wat tijdens onderzoek toevallig aan het licht kwam. De artsen wilden haar onder geen geding terugsturen naar haar eigen land: daar zou ze nooit de zorg kunnen krijgen die ze nodig heeft om deze vreselijke ziekte te behandelen. Maar het was allemaal zo eenvoudig nog niet. In dit stadium was een beenmergtransplantatie de beste optie, zij het niet dat deze van een familielid moest komen. Het is niet bekend waar dit familielid zich bevond, maar het lijkt waarschijnlijk dat dit in Syrië was. Het was in ieder geval een land waarvan de inwoners niet naar Israël mogen reizen, omdat deze officieel nog in staat van oorlog met het land zijn.

Hier komt het geheime karakter van de details om de hoek kijken. Men besloot dat dit de enige kans was voor het meisje, en dat het familielid alsnog naar Israël moest komen. Dit zou hebben geleid tot een operatie waarbij deze persoon in het geheim naar het beloofde land is gesmokkeld. Als het land van herkomst inderdaad Syrië is, dan zou dit een ontzettend ingewikkelde en gewaagde operatie betekend hebben.

Hoe dan ook: zowel het meisje als haar familielid zijn nu in hetzelfde ziekenhuis, waar de behandeling deze maand zal starten. Het is te hopen dat deze positief zal uitvallen voor dit meisje. Maar dat de betrokken doktoren én alle anderen die dit mogelijk gemaakt hebben, helden zijn, is wel duidelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Pimsch

  Gelukkig zijn de meeste artsen de grootste vechters tegen de predestinatieleer.

  1. Jantje

   @Pimsch
   Jij onderschat God.
   Verder:
   Het zou mooi zijn als Palestijnse/Syrische/Egyptische/enz. artsen Israëlische kinderen gingen behandelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.