Ebru Umar pakt Nederturken hard aan in snoeiharde column

In de eerste column die ze geschreven heeft sinds ze opgepakt werd in Turkije haalt Ebru Umar hard uit naar de Nederturken die ervoor gezorgd hebben dat ze het land niet uitkan.

In de Metro schrijft ze vandaag:

“GEFELICITEERD met jullie totaal mislukte Nederlanderschap. GEFELICITEERD met jullie loyaliteit aan een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag. Enig idee wat een NSB’er was? O wacht nee, die lessen over de Tweede Wereldoorlog zijn geschrapt he? Ja, dank voor het weg met ons. Ik feliciteer jullie Nederturken met je NSB-gedrag. Jullie zijn de reden dat ik vastzit in Turkije.”

Daarbij schrijft ze terecht dat het dieptriest is dat de nazaten van mensen die als gastarbeider naar Nederland zijn gekomen zich zo gedragen:

“Maar dan tot slot het volgende: gefeliciteerd nageboorte van een mislukte gastarbeidersgeneratie. GEFELICITEERD. Ik denk dat jullie ouders, die huis en haard verlaten hebben om jullie een thuis in vrijheid en veiligheid te bieden, trots zijn op jullie. Jullie ouders die jarenlang hun familie gemist hebben, onder erbarmelijke omstandigheden geleefd en gewerkt hebben zodat jullie, hun kinderen het beter zouden krijgen in het leven dan zij.”

Ook legt ze uit dat ze de bui al ziet hangen:

“Ik heb zeven dagen om het uitreisverbod op te heffen. Daar wordt aan gewerkt maar laten we eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Nog voordat die zeven dagen voorbij zijn, zal ik weer opgepakt worden, deze keer met een andere oorzaak. Weet ik, weet de advocaat, weet elke Turk (én Nederlander) maar mijn ouders zitten in de ontkenningsfase.”

Hoewel je hoopt dat de Nederlandse regering ervoor kan zorgen dat Ebru uiteindelijk toch met rust wordt gelaten acht ik de kans klein dat Rutte en co. iets voor elkaar krijgen. Voor zover mij bekend heeft Ebru twee paspoorten, de Turkse en de Nederlandse, dus de autoriteiten zullen haar als Turk behandelen, niet als een buitenlandse journalist. En dat betekent dat ze werkelijk veroordeeld kan worden tot gevangenisstraf – of in ieder geval tot een flinke boete.

Natuurlijk betekent dit niet dat de Nederlandse regering het moet opgeven. Sterker nog, ze moeten zich harder voor haar inzetten dan ooit. Rutte moet Ankara duidelijk maken dat dit soort gedrag niet getolereerd wordt en dat er maatregelen worden genomen tegen Turkije als het de persvrijheid niet accepteert.

In de tussentijd moet de Nederturkse gemeenschap zichzelf maar eens goed analyseren en zich afvragen hoe het kan dat een generatie die geboren en getogen is in Nederland zo weinig waardering kan opbrengen voor onze cultuur, waarden en verworven vrijheden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Mar

  Ach ja, ze is zo stoer wijf.

  Via Telegraaf stuitte ik op dit voorval in 2015.

  http://www.radio1.nl/item/282440-Ebru-Umar:-'Fr%C3%A9derike-Geerdink-roept-straf-over-zich-af‘.html

  Nederturkse Ebru Umar is goed geïntegreerd, ze heeft zich de Nederlandse hypocrisie goed eigen gemaakt.

  1. ceteris paribus

   Onthullend.

  2. Houtlijm

   Oud nieuws Marretje. Dit stond gisteren al in alle media, o.a. De Telegraaf. Dat je bedmaatje Ceteris dit ‘onthullend’ zou vinden is ongeloofwaardig en hypocriet.

   1. ceteris paribus

    Het bevestigt mijn eerdere stelling volgens welke het ook niet handig is in Rotterdam Zuid te roepen dat Feyenoordaanhangers vieze pedo’s zijn.

    1. ceteris paribus

     Het blijft een opmerkelijk verschijnsel dat cabaretiers en andere publieke brulkikkers elkaar verdringen om zo radicaal mogelijk de politieke en zedelijke tolerantiegrenzen te overschrijden om vervolgens moord en brand te gillen als dat gelukt is.

 2. poldi

  De arrestatie van Ebru Umar maakt ook klip en klaar helder waar iedereen staat. De lofuitingen over haar arrestatie op Twitter en Facebook vanuit groepen die zich niet als Nederlander zien, zijn ronduit walgelijk.
  Wat zijn ze toch een “VERRRIJKING” al die tweede en derde generatie Turkse en Marokkaanse “Nederlanders”.
  De 5de colonne maakt zich kenbaar, we zijn gewaarschuwd.

  Langzamerhand krijgt Nederland door dat Wilders zo ongelooflijk gelijk heeft en alleen stommelingen zoals een aantal reaguurders hebben dat niet door of willen het niet door hebben.

 3. Ni28

  Ebru Umar is een voorbeeld van goed integratie. Haar brief zal niet goed vallen helaas bij onze politiek correcte politici die het liever opnemen voor de echte Vijfde colonne in Nederland. Wij kunnen nu zien wat er binnengehaald is allemaal fans van Erdogan. Maar dat heeft mevrouw Umar al beter beschreven in haar brief. Eens wordt het nog een harde confrontatie. Hoogste tijd dat onze politici met Erdogan breken.

  1. Mar

   Als ze haar Turkse paspoort heeft gebruikt aan de Turkse grens zodat ze niet hoefde te betalen voor een visum, zekers Ni28.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Mar
    Volgens eigen zeggen, toont ze altijd haar Nederlandse paspoort!

 4. Ni28

  Mar@ dat zou u ook doen als u twee paspoorten had. Daarom ben ik tegen meerdere paspoorten. Voor iemand met twee paspoorten is zij wel goed geïntegreerd en denk Hollandser dan vele Hollanders.

  1. van Urk

   Beste Ni28, Het klopt dat Ebru als Nederlandse paspoorthoudster in ons land goed integreert is, maar als Turkse paspoorthoudster kennelijk niet goed genoeg in haar moederland Turkije.

   1. van Urk

    Als Ebru kan aantonen dat Nederlandse Turken tegen de staatsinrichting van ons land zijn, hun hart het liefst bij Turkije ligt en Erdogan verkiezen als enigste staatshoofd , Dan zijn deze in ons land geboren NederTurken inderdaad landverraders.

 5. Floris

  Je ziet het steeds terugkeren. Linkse lamlullen zoals Paardenpis en lamkutten zoals Marretje hebben het niet op allochtonen als Ebru die de waarheid vertellen. Hirsi Ali kan erover meepraten.

  1. Beukman

   Zeg dat wel. Hirshi kreeg van Umar zo’n beetje de (mede)schuld aan de moord op Van Gogh. Wat moet je ermee?

   1. Floris

    Je lult erom heen, Bukman.

    Allochtonen die islamkritisch zijn (en ik kan vele voorbeelden geven) worden op links niet gepruimd. Die verstoren immers het multiculturele sprookje. Dat het ervaringsdeskundigen zijn die donders goed weten waar ze over praten maakt het des te vervelender voor de goedmensen.

    Autochtone critici kunnen ze wegzetten als extreemrechtse tokkies, maar met allochtone critici zitten ze duidelijk in hun maag. Dus wordt geprobeerd ze op een of andere manier zwart te maken of weg te werken. Zo werd Hirsi Ali door die vieze, vuile linkse lamlul met de jampotbril van Zembla kalt gestellt.

    1. Beukman

     Wat blijkt? De ene allochtoon moet de andere ook niet. Umar vindt Ali medeschuldig aan de moord op Van Gogh. Wat vind jij?

     Ik heb niet zo veel met Umar, geef ik eerlijk toe. Ik kom op voor het vrije woord, maar heb daar wat moeite mee waar het ontaardt in gescheld. Kom me niet vertellen dat dat is omdat ik iets heb tegen allochtonen die islamkritisch zijn: ik heb iets tegen scheldkanonnen die schelden om het schelden, zal het mij een rotzorg zijn of het allochtonen zijn of kaaskoppen.

     Umars hypocrisie (zie wat zij eerder schreef over Frederike Geerdink) spreekt ook een woordje mee in mijn beoordeling van haar.

     Los daarvan is het absurd en akelig wat er met haar en haar woning is gebeurd. Erdogan bemoeit zich op meerdere fronten in Europa onrechtmatig met de vrijheid van meningsuiting. Het geval-Umar is peanuts vergeleken met wat hij elders probeert.

     1. Floris

      Het gaat me niet om Ebru, noch om Hirsi Ali. Ik zie een patroon. Zodra een (ex)moslim met islamkritiek komt, loopt die persoon gerede kans op karaktermoord. Daar kan ik veel voorbeelden van geven. Zo heeft Anja Meulenbelt (ik krijg de naam nauwelijks uit m’n strot) geprobeerd Nahed Selim kapot te schrijven.

      Het zijn stalinistische methoden. Cees Driehuis van Zembla is daar ook erg goed in.

      En de reden is duidelijk. Het zijn klokkenluiders die het Grote Ongelijk van links en het Grote Gelijk van Fortuyn aantonen en dat kan links natuurlijk niet gebruiken. Dus gaan ze onder de gordel slaan, de viezerikken.

     2. Beukman

      @Floris
      Oh, maar hierin kan ik een heel eind met je meegaan hoor, al ken ik het voorbeeld niet, en is Zembla niet mijn ding. En zie ik aan “het gelijk van Fortuyn” ook een achterkant.

      Een allochtoon geldt al snel als een troetel voor de een of andere linkshannes, vooral als ie heel erg onderdrukt is. Zolang de troetel braaf opzit en pootjes geeft is er niks aan de hand. op het moment dat ie gaat afwijken van zijn tekst, ligt ie eruit.

      Er is een verhaal van Somerset Maugham over iemand van de Britse high class die een familie van een laag milieu onder haar hoede neemt. Dat gaat goed tot het moment dat iemand van die familie werkelijk zijn bek begint open te trekken. Jammer dat ik de naam niet meer weet noch de details. Het patroon is zo oud als de wereld.

     3. Floris

      Mooi, daar zijn we het dus over eens. Nog een voorbeeld, ook als een linkse autochtoon een ander liedje gaat zingen wordt hij aangepakt: Arthur van Amerongen.

      Jarenlang was hij pro-multicul, een held van links, won prijzen etc. Totdat hij undercover ging in Brussel (Molenbeek) en onder salafisten leefde en daar een vernietigend boek over schreef: http://www.uitgeverijegmont.be/index.php?route=product/product&product_id=82

      Vanaf dat moment was hij een outcast. Hij schreef het in 2008 en wat heeft die man gelijk gekregen!

      Toen ik het boek op PolitiekDebat onder de aandacht bracht was de heer Ceteris Paribus, onder zijn bekende nickname Graatsma, er als de kippen bij om Van Amerongen af te branden. Zijn voornaamste argument was dat Van Amerongen alcoholicus is. Alsof alcoholici geen gelijk kunnen hebben.

      Zo gaat links vaak te werk: als ze er inhoudelijk niets tegen in kunnen brengen wordt de boodschapper vermoord.

      Een beter bewijs dat links (en breder: alles wat politiek correct is) geen poot heeft om op te staan in deze discussie is er in feite niet.

     4. ceteris paribus

      Ik vraag me bij de betogen van Floris voortdurend af wie toch die meneer Links is. Mogelijk is hij familie van de heren Arbeidersmassa, Kerk en Islam.

      De reïficatie is geliefd bij mensen die overzicht begeren in een complexe wereld van denken en geloven.

     5. Floris

      Ik was nog niet weg of Paribus komt m’n gelijk bewijzen: geen enkel inhoudelijk commentaar, maar slechts een kansloze ridiculiseringspoging.

      Wat een armoe!

     6. Beukman

      @Floris
      “Zo gaat links vaak te werk: als ze er inhoudelijk niets tegen in kunnen brengen wordt de boodschapper vermoord.”

      Mijn bezwaar – nog afgezien van het gebruik van de wat archaïsche term “links” is de suggestie dat de hiermee samenhangende politieke correctheid verbonden is aan een bepaalde politieke stroming.

      Ik ga het niet over anderen hebben, maar de keren dat men mij op DDS als boodschapper heeft trachten te vermoorden met oninhoudsloos geraaskal zijn niet te tellen. En ik betwijfel of jij all that sound and fury zou bestempelen als “links”.

     7. ceteris paribus

      Ik probeer duidelijk te maken, beste Floris, dat de term ‘links’ hier betekenisloos is, zeker in relatie met de even vage term ‘politiek correct’. Het lijkt te duiden op een identificeerbare groep die evenwel een gedachtegoed uitdraagt dat een kleine halve eeuw geleden maatschappijbreed werd gedeeld. De groep is dus niet te identificeren maar is bovendien een anachronisme.

      Het betreft dus wartaal.

     8. Floris

      @ Beukman:

      “”Mijn bezwaar – nog afgezien van het gebruik van de wat archaïsche term “links” is de suggestie dat de hiermee samenhangende politieke correctheid verbonden is aan een bepaalde politieke stroming.””

      Je begrijpt echt wel wat ik hier met links bedoel. Politieke correctheid is aan het cultureel marxisme ontsproten: http://www.theamericanconservative.com/2009/11/19/the-roots-of-political-correctness/

      “The terms ‘politically correct’ and ‘political correctness’, in the sense defined above, entered the language via the U.S. feminist and other left-wing movements of the 1970s.”

      http://www.phrases.org.uk/meanings/287100.html

     9. Floris

      @ Beukman:

      Mijn laatste post hier wacht op toestemming. De laatste keer dat ik die mededeling kreeg heb ik nooit meer iets teruggezien dus ik plaats hetzelfde (ongeveer) nog maar een keer.

      Het politiek correctisme komt wel degelijk uit de linkse hoek. Google maar eens. Op origins of political correctness. Dan krijg je bijvoorbeeld dit:

      “The terms ‘politically correct’ and ‘political correctness’, in the sense defined above, entered the language via the U.S. feminist and other left-wing movements of the 1970s. The use of ‘PC’ language quickly spread to other parts of the industrialized world.”

      http://www.phrases.org.uk/meanings/287100.html

      Door de linkse oververtegenwoordiging in media, onderwijs en ambtenarij en hun enorme gedram en demonisering van andersdenkenden (fascist, racist) is politieke correctheid de norm geworden en ook doorgedrongen door bijvoorbeeld de VVD.

      En daar dreigen we nu aan ten onder te gaan. Toch slim bedacht van die cultuurmarxisten.

     10. Beukman

      @Floris
      Ook mijn potsen willen nog wel eens in het niets verdwijnen op het moment dat ik ze pots, danwel ik krijg een berichtje over toestemming. Anderen klagen er ook over, maar zij menen dat daar een sinistere manipulatie van de beheerders achter zit.
      Ik hou het zelf op een technische onvolkomenheid van de site. Irritant is het zeker.

      Het is heel verklaarbaar dat “pc” in verband wordt gebracht met “links”. “Links” was in de jaren 70 immers dominant in intellectuele kringen.
      Op jouw link is echter ook het volgende te lezen:
      “The previous meaning was ‘in line with prevailing political thought or policy’.”
      Hoewel hier “correct” nog werd beschouwd als, nou ja, correct, zonder bijbedoeling, geeft het wel aan dat pc in de moderne zin van het woord helemaal geen politieke kleur hoeft te hebben.

      Ik stel dat op de puinhopen van de Linkse Kerk een Rechtse Kerk aan het verrijzen is. Dat wil zeggen een virtuele gemeenschap waarbinnen het intellectuele debat meer en meer wordt gesmoord door dogma’s.
      DDS is, zoals ik het wel noem, een voorportaal van die Rechtse Kerk. Net als tijdens de Verzuiling schermt men zichzelf en elkaar af voor de boze (virtuele) buitenwereld, afgekort met MSM. De enige ramen die deze kerk rijk is zijn obscure, elkaar kopiërende propagandawebsites. Men roept elkaar letterlijk op om niet op bepaalde websites te komen, en de potsen van bepaalde potsers niet te lezen.
      95 procent van de potsers op DDS is het roerend met elkaar eens. Het handjevol potsers met een afwijkende mening wordt zonder uitzondering beschouwd als trollen. Sommigen menen zelfs dat deze potsers één en dezelfde persoon zijn.

      Ik noem dit de nieuwe politieke correctheid. Je zal mij niet horen beweren dat er op links momenteel geen politieke correctheid bestaat, maar de rechtse variant is dominant aan het worden.

      Ik zie nu dat er een zeer uitgebreid wiki-lemma is:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness

      Een vluchtige blik leert dat de term pc ook door oa conversatieven is gebruikt om liberalen of progressieven te framen.

      Er is ook een hoofdstukje over rechtse pc:
      “In 2003, Dixie Chicks, a U.S. country music group, criticized the then U.S. President George W. Bush for launching the war against Iraq.[82] They were criticized[83] and labeled “treasonous” by some U.S. right-wing commentators (including Ann Coulter and Bill O’Reilly).[23] Three years later, claiming that at the time “a virulent strain of right wing political correctness [had] all but shut down debate about the war in Iraq,” journalist Don Williams wrote that “[the ongoing] campaign against the Chicks represents political correctness run amok” and observed, “the ugliest form of political correctness occurs whenever there’s a war on.”

      En verdomd dit herken ik heel goed. Ik moet me wel heel sterk in jou vergissen als jij niet ook ziet dat de discussie (met name in de VS zelf) over de aanloop naar de invasie in Irak werd overschaduwd door een redeloze rechtse politieke correctheid, die waarheidsvinders en hun argumenten kaltstelden als verraders.

 6. Ni28

  Beste van Urk, zij weet de westerse vrijheid te waarderen en keert zich dus niet tegen onze waarden wat vele anderen hier wel doen. En als je het leven hier waardeert kunt je het moeilijk daar ook waarderen. Alleen zou ik in haar plaats daar de woning al lang hebben verkocht. Maar alleen mensen die geëmigreerd zijn kennen de tweestrijd tussen de oude en het nieuwe thuis. Daar kunnen wij niet over oordelen.

 7. Ruud562

  Nederland moet èlke allochtoon met een dubbel paspoort die hier gebruikmaakt van de sociale voorzieningen, waarbij zij ook nog nimmer een bijdrage via premies e.d. hebben geleverd, verplichten tot het aanhouden van èèn paspoort en wel het Nederlandse,inclusief onze westerse normen en waarden. Vooral dat laatste ten aanzien van de vrouw, andersdenkenden en dieren. Willen ze dat niet dan is hier geen plaats voor hun! Simpel en duidelijk! Daarom wordt het verdomd hoog tijd voor de politiek van en door Wilders! Want alle andere confessionele partijen hebben in hun politiekcorrecte en volstrekt naieve handelen onze samenleving tot op de rand van de afgrond gebracht!
  En Ebru is een zeer moedige vrouw die in plaats van velen nu, een koninklijk lintje zou moeten krijgen! Omdat zij zich publiekelijk durft uit te spreken met alle gevolgen van dien!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.