Een leerlinge met kanker komt kaalgeschoren naar school. Dan doen 80 medeleerlingen dit

Een ongelooflijk mooi gebaar van deze kinderen én hun ouders.

Voor de meeste kinderen is ‘haar’ gewoon’ haar. Voor de 9-jarige Marlee Pack staat het echter gelijk aan ‘haar leven.’

Het meisje lijdt namelijk aan kanker. Ze wordt daar agressief voor behandeld. Onlangs kon ze, na allerlei behandelingen, weer terugkeren op school.

Dat was een mooi, maar toch ook een moeilijk moment voor Marlee. Ze ziet er namelijk heel anders uit. Ten eerste is ze bepaald niet dikkig, en ten tweede is ze kaal.

Haar beste vriendin Cameron McLaughlin vond dat ontzettend sneu en besloot om enkele haarlokken af te knippen om Marlee te steunen. Toen ze dat eenmaal gedaan had vond ze echter dat dit lang niet ver genoeg ging. Ze wilde iets… radicaler doen.

Cliff Grassmick / DC
Cliff Grassmick / DC

Cheray McLaughlin, Camerons moeder legt uit:

“Toen Cameron Marlee vertelde dat ze haar hoofd ook kaal wilde scheren lichtten Marlees ogen werkelijk op. Ze riep meteen: ‘Fantastisch, dan kunnen we kale beste vrienden zijn!'”

Zo gezegd, zo gedaan.

Wat de kinderen echter niet verwacht hadden was dat het idee meteen aansloeg op school. Op 16 maart werd er dan ook een enorm evenementen gehouden: 80 leerlingen, 3 juffen, beide mannelijke schooldirecteuren, en zelfs een moeder lieten zich ook kaal scheren.

Cliff Grassmick / DC
Cliff Grassmick / DC

Dat is natuurlijk al geweldig, maar het wordt nog mooier: de school organiseerde namelijk ook een inzamelingsactie. De opbrengst wordt gedoneerd aan een fonds dat kanker bestrijdt.

Het totaal opgebrachte bedrag liegt er niet om: er werd maar liefst $25.000 opgehaald, wat neerkomt op zo’n 22.000-23.000 euro.

Het mooiste van dit alles? Marlee voelt zich gesteund door haar hele school, en is nu niet meer de enige leerling die geen haar heeft. Zo kan ze er weer tegen aan en heeft ze goede moed om haar strijd tegen kanker voort te zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. toetssteen

  Mijn kleindochters hebben vorig jaar ten behoeve van kankerpatiëntjes hun lange lokken af laten knippen. Millimeteren was een deur te ver, maar best mooi dat kinderen zoveel saamhorigheid kunnen tonen.
  Meen het, ik ben 100% serieus.

 2. Pimsch

  heel ontroerend om zoveel vrijwillige empathie te ontvangen

  1. toetssteen

   @Pimsch
   Niet zo cynisch makker, kinderen zijn heel begaan. Overigens ben ik niet zo van dat kaal scheren, maar wat mijn kleindochters deden. Ik weet, het is een druppel op de plaat en ze kijken naar de meter vlecht die ze oma zouden kunnen ontfutselen, maar ja het is mijn voorrecht om elke week mijn vingers te laten glijden door die wat kroezige zooi die ik met de föhn in de hand geacht word te stileren. Meh, die vrouwen…
   Ik kan niet zonder hen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.