Kritisch rapport licht tipje van de sluier op van kindbruiden in Nederland

Het rapport stelt dat er minstens 60 Syrische kindbruiden naar Nederland zijn gekomen.

Minister Van der Steur kan weer hard aan het werk nu hij toch mag aanblijven: donderdag is bij hem door de Nationaal Rapporteur een rapport gedeponeerd dat niet bepaald lovend is over de Nederlandse aanpak van kindbruiden in ons land.

Zo zouden er bijvoorbeeld tenminste 60 kindbruiden uit Syrië naar Nederland zijn gekomen, alleen al tussen september 2015 en januari 2016, een tijdsbestek van slechts 5 maanden. Daarbij komen kindhuwelijken ook bij andere bevolkingsgroepen voor, zoals bij Roma’s. Het daadwerkelijke kindbruiden dat zich op dit moment in ons land bevindt zal ongetwijfeld dus nog veel hoger zijn.

Het sluiten van een huwelijk met zulke jonge kinderen is in Nederland vanzelfsprekend verboden, maar de aanpak van paren die hier al getrouwd naartoe komen is veel lastiger. Een motie van CDA’er en TweedeKamerlid Pieter Oskam stelde voor om ook de in het buitenland gesloten huwelijken in Nederland ongeldig te verklaren, zodat deze jonge bruiden onder toezicht gesteld konden worden. Deze motie werd echter door tegenstemmen van VVD, PvdA en Groenlinks verworpen.

Nederland biedt dus nog onvoldoende steun voor de meisjes die hier slachtoffer van zijn. Het zit hem vooral in het ontbreken van toezicht: dit soort kinderen belandt eigenlijk in de duisternis, waarbij de kans groot is dat ze nooit uit huis komen en zo enkel en alleen met familie in contact komen. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld, Corinne Dettmeijer-Vermeulen, verwoordt het probleem uitstekend:

Deze meisjes bevinden zich vaak in een sociaal isolement waardoor eventueel misbruik en uitbuiting langdurig kunnen aanhouden.

De vraag is hoe dit soort misstanden wél kunnen worden aangepakt. Volgens Dettmeijer-Vermeulen moet er zo spoedig mogelijk een gerichte aanpak komen om deze jonge vrouwen te beschermen tegen hun ‘echtgenoten’. En dat is helemaal logisch: een belangrijke voorwaarde om naar Nederland te mogen komen is, wat mij betreft, dat men iets bijdraagt aan ons land. En laten we wel wezen, wat draagt iemand die enkel en alleen thuis zit en niet of nauwelijks onderwijs heeft gehad nou bij aan ons land? Helemaal niets, en de waarheid is dat ze dat ook helemaal niet kunnen. Als deze meisjes dan toch hierheen moeten komen dan wel op onze manier, volgens onder normen en waarden. En dat betekent: ontbinden die huwelijken, en naar school met deze meisjes. Anders hebben zij ons land, maar vooral zichzelf, helemaal niets te bieden in dit leven, en staan ze enkel en alleen in dienst van hun mannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. sarko

  Helaas pindakaas vluchteling of Roma dit is Nederland en u zal onze wetten moeten accepteren.
  Wil u toch een kindbruidje dan zal u de koning om toestemming moeten vragen 🙂

  1. ceteris paribus

   Zo is het, sarko.

  2. Wachteres

   Kletskoek, Sarko, de regering heeft zelf toestemming gegeven dat dit gore vieze tuig hun kindbruidjes hier heen mogen halen. We zitten hier straks met zwangere kinderen, die ook nog het ene kind naar het andere krijgen. Als ze dan al niet dood zijn van ellende.

   Weleens van ‘een precedent scheppen’ gehoord? Net als ik zei: “Terug naar de voor middeleeuwen”.

   http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2016/04/aanrandende_asielzoeker_moet_l.html

   Kijk eens aan en een aanrandende asielzoeker moet het land uit, volgens de Tweede kamer.

   “Asielzoekers die een zedendelict plegen, moeten hun recht op asiel verliezen en direct het land uit worden gezet. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer.

   Deze uitspraak doen verschillende politieke partijen naar aanleiding van een zaak in Almere, schrijft De Telegraaf. Daar randde een asielzoeker uit Eritrea twee meisjes aan”.

   Lijkt me heel logisch, maar als je zoiets zegt moet je al oppassen dat je niet voor racist wordt uitgemaakt.

   Trouwens, de Tweede kamer kan zoiets wel zeggen – klinkt mooi voor de Bühne – maar zij weten donders goed dat de EU het hier niet mee eens zal zijn.

   in GB wilde de regering een gewelddadige crimineel uitzetten; mocht niet, hij had hier gauw een kindje gefokt.

   Over de EU kunnen we niet slecht genoeg denken. Helaas zal de geschiedenis mij gelijk geven, als we die nog naar waarheid mogen opmaken.
   .

   1. Wachteres

    http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/04/aanrandende-asielzoeker-uitzetten-gaat-niet-zomaar-295149/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=early_els_15apr&cmpid=NLC|early_els_15apr|2016-04-15

    Aanrandende asielzoeker uitzetten gaat niet zomaar

    Warempel. Elsevier geeft mij gelijk!

    Na een zaak waarbij een asielzoeker een groepje jonge vrouwen aanrandde, wil een meerderheid van de Tweede Kamer dat asielzoekers die een zedendelict plegen, het land worden uit gezet. In de praktijk is dat lastig.

 2. Wachteres

  Maar we islamiseren niet, hoe komen jullie erbij! Dit is/wordt gewoon een onderdeel van onze opvattingen. Bepaalde figuren zullen er ook nog blij mee zijn.

  Wat walg ik toch van deze EU. Decadent zootje!

  ‘Een motie van CDA’er en TweedeKamerlid Pieter Oskam stelde voor om ook de in het buitenland gesloten huwelijken in Nederland ongeldig te verklaren, zodat deze jonge bruiden onder toezicht gesteld konden worden.
  Deze motie werd echter door tegenstemmen van VVD, PvdA en Groenlinks verworpen’.

  Ach, hadden we anders verwacht van dit linkse tuig?

  Altijd opkomen voor de fundamentalistische wangedrochten. De jonge meisjes? Zover komen ze niet in hun denken.

 3. Houtlijm

  Pedofilie is dus gewoon toegestaan in Nederland. Kutland.

  1. sarko

   Waar lees je dat ?
   Trouwens als Nederland volgens Houtlijm een kutland is wat let hem om te vertrekken.

   1. Wachteres

    Mis @Sarko, degenen die er een ‘kutland’ van maken en onze cultuur en onze vrijheid opofferen zouden moeten vertrekken. Blijkbaar genieten ze van – of beseffen ze niet – waar ze mee bezig zijn. Verknipte geesten, waar ons land en heel Europa, zelfs het hele Westen, de dupe van worden.

    http://politiek.tpo.nl/2016/04/12/islamisering-duitsland-en-nederland-zet/

    Islamisering Duitsland en Nederland zet door
    ‘Vrijheid binnen eigen cultuur inperken ten gunste van andere culturen: vorm van westerse zelfhaat’

    “Paniek, hysterie of populistische onderbuik? De vluchtelingencrisis laat zien dat de westerse culturele waarden onder druk komen te staan. Niet alleen door de intolerantie van sommige immigranten, maar ook door een sluipend proces van gewenning en inschikken. De aantasting van westerse vrije waarden, waarbinnen mannen, vrouwen, homo’s en hetero’s zelfbeschikkingsrecht hebben, staat onder druk door de eigen inschikkelijkheid”.

    HET grote gevaar voor onze vrijheid en onze cultuur zijn de communistische EU en links! De islam hoeft zich volgens hen niet aan ons aan te passen, wij moeten ons aan de islam aanpassen.

    Terug naar de voor middeleeuwen.

   2. Houtlijm

    Seks met kinderen is verboden in Nederland Sarko, maar wellicht ben je daar niet van op de hoogte. En wat je tweede opmerking betreft: ik woon al enige tijd niet (meer) in Nederland, omdat in deze gestresste, overbevolkte, betuttelende en kapotgereguleerde moerasdelta de kwaliteit van leven in alle opzichten bijzonder laag is. Er is geen ruimte, nauwelijks natuur, geen frisse lucht en het land is grotendeels verstedelijkt; op een zondag als er 1 zonnestraaltje te zien is staan alle sukkels in een kilometers lange file voor het strand.

    Maar ja, jij als inwoner van deze open inrichting , merkt daar natuurlijk niks van (het gekookte kikkertje effect).

    1. sarko

     Wat een opluchting zeg, was ff bang dat je nog in Nederland woont.
     Zulke negatievelingen kunnen we missen als kiespijn.

     1. Houtlijm

      Sarko, ik ben bang dat Nederland met blinde positievelingen zoals jij, inderdaad heel slecht af is. Alles slikkend voor zoete koek, iedere poll waarin de Nederlanders als ‘gelukkigste volk’ voorgetoverd worden gelovend, de overbevolking normaal vindend, de toevloed aan cultuurvreemde moslims toejuichend en blij zijn met alles wat de dictatuur je voorschotelt: je bent een goede exponent van het slavenvolk waartoe de Nederlanders gedegradeerd zijn.

      Ik heb met je te doen: met je worstendraaiers inkomentje heb jij helemaal de kans niet om Nederland te ontvluchten. Arme Sarko.

 4. Vigo

  Klaas Dijkhoff is een smerige kleuterneuker

  ‘ Misschien neukt die ze niet zelf, maar hij faciliteert wel het kleuterneuken. En al heel lang. En keer op keer. En ondanks alle praatjes dat die er een eind aan zou maken, doet die dat niet. Nou grossieren ze in praatjes bij de club van Mark -FukdeDemocratie- Rutte, maar dit is van een schandalige perversie. ‘

  Dijkhoff bedankt !

  Stop pedofilie, verbiedt de islam !
  en de VVD

  https://fenixx.org/2016/04/15/klaas-dijkhoff-is-een-smerige-kleuterneuker/

  1. ceteris paribus

   Vigo laat de vieze Fenixx het voor hem zeggen.

   Wat is het toch een scherpe debater!

   1. Vigo

    Ga is lekker deaud paardepis.

 5. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/24547100/__Stroom_kindbruidjes_uit_Syrie_onderweg_naar_Nederland__.html

  Stroom kindbruidjes uit Syrië onderweg naar Nederland

  “Zo’n twintig meisjes die in Syrië zijn uitgehuwelijkt en getrouwd, zijn onderweg naar Ter Apel om te worden herenigd met hun echtgenoten. Onder de meisjes zitten kinderen van 13, 14 en 15 jaar oud.

  Zo wordt een meisje van 15 dan herenigd met haar man van 38 jaar, meldt RTV Noord.

  Afgelopen jaar hebben 34 uitgehuwelijkte meisjes asiel aangevraagd in Nederland, volgens cijfers van de IND. Inmiddels zijn negen van deze groep meerderjarig.
  Verdriedubbeld

  Het aantal kindbruiden dat Nederland binnenkomt, is verdriedubbeld in vergelijking met vorig jaar.

  Het zou gaan om ongeveer drie kindbruiden per week, allemaal uit het Midden-Oosten”.

  Een artikel van 28 september 2015.

  Een links maar volhouden dat ons land en de EU niet islamiseren.

  Zoals ik zei: “Terug naar de voor middeleeuwen”.

  1. ceteris paribus

   Mevrouw Wachteres heeft nog een krantenknipsel gevonden.

   Wat kan ze het anderen toch mooi laten zeggen.

   1. Wachteres

    Wat jij vindt is niet van belang, stuk onbenul!

    1. ceteris paribus

     Probeer uw mening over dit onderwerp eens in uw eigen woorden te formuleren, mevrouw Wachteres. Ik weet zeker dat u het kunt.

     1. Wachteres

      Ben ik niet duidelijk genoeg geweest, stuk kwaadaardig onbenul?

      Zelfs kunnen lezen is je niet gegeven.

    2. Vigo

     Op dit blog kan men aan de hand van krantenartikelen/persberichten meningen uitwisselen, de pygmee op plateauzolen paardepis geheten meent heel parmantig dat dit een debatclub is, en meent zich voortdurend als zijnde een Bokito met kippenborst op de borst te kunnen roffelen teneinde te trachten aan te geven dat hij zo’n geweldige debater is, de aandoenlijke lul, daarvoor kan hij zich misschien elders aanmelden, hij blij en wij nog veel blijer om van die trol te zijn verlost.

     1. ceteris paribus

      Het is inderdaad mogelijk, beste Vigo, om hier je mening door een ander te laten verwoorden. Ik vind het echter niet zo sterk en ik reageer er dan niet op: ik wens niet met de viezeriken van Fenixx in gesprek te zijn.

     2. Vigo

      Er is toch niemand die je verplicht te antwoorden, geborneerde lul die je bent……
      Waar haal je de gore arrogantie vandaan dit te denken?

     3. ceteris paribus

      Dat is juist, niemand verplicht me tot reageren, vigo. Dat beweerde ik ook niet.

     4. Wachteres

      Dit is pure kwaadaardigheid. Vigo. Pesterij. Als ik alleen maar had beweerd dat Nederland islamiseert, dan had dit serpent naar een bewijs uit de krant gevraagd.

      En Fenixx is lulkoek. Mijn argumenten kwamen uit de Telegraaf en de POSTONLINE. Trouwens heeft hij uit te maken welke krantenknipsels wij aanvoeren?

      Die vent is een geestelijk gestoorde gek en het is me echt een raadsel dat DDS hem nog toelaat.

      Ik wil in elk geval niet meer met hem geconfronteerd worden.

 6. Ruud562

  Kindbruidjes zijn welkom hier! Ja, hoor, want onze huidige politicy zijn zo verdomd politiekcorrect en naief, dom! Als die kinderen totaal gefrusteerd en gesjeesd over een aantal jaren door hun pedoman worden geloosd voor een ander kindbruid, omdat zijn geloof c.q. grote pedoroerganger dat ooit zo heeft bedacht mag de van oorsprong Hollandse inwoner wederom de ellende opvangen, zoals nu al tientallen jaren in andere zaken geschiedt,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.