Interessant: Waarom de ISIS-vlag maar weer bewijst dat ISIS wél islamitisch is

Geen categorieapr 14 2016, 18:00
ISIS niets met Islam te maken? Ze bewijzen zelf van wel.
Het is de meest gehoorde, en waarschijnlijk ook meest irriterende uitspraak voor mensen met gezond verstand: "ISIS/Al-Qaeda/As-Shabab/An-Nusra/Terrorisme heeft niéts met de Islam te maken!" Nee, natuurlijk, lang niet alle moslims op deze wereld staan achter deze gruwelijke daden, maar toch worden ze gepleegd in naam van een wijdverspreide interpretatie van de Islam die ook de wat vreedzamere gelovigen helaas vaak niet willen afzweren.
Er zijn duizenden argumenten te noemen waarom ISIS en andere terreurorganisaties wel degelijk gefundeerd zijn in de religie van de vrede. Maar als je nog een zo'n argument nodig hebt voor de zoveelste discussie met een linksmensch, heb je er hier eentje.
Hazem Farraj, een voormalige moslim die in een interessante videoreeks (I.S. ISlam), legt uit wat de vlag van ISIS ons kan leren over hun opvattingen. Laten we één ding meteen heel duidelijk maken: ISIS is ontzettend slim, veel slimmer dan de meeste mensen die de uitspraak doen waarmee dit artikel begon. De leiders zijn universitair geschoold in de Islamitische leer, en weten alles over de zogenaamde 'echte betekenis' van de Islam. Een belangrijke basis voor moslims vormen de zogenaamde Hadíth, de verslagen over het leven van Muhammed. Deze vertellen tussendoor, stukje bij beetje, dat Muhammed een vlag had en hoe deze eruit zag. Eén passage vertelt bijvoorbeeld dat de vlag "Zwart met wit" was. Een andere vertelt dat deze "rechthoekig" was. Komt het al bekend voor? Precies: ISIS heeft de puzzelstukjes ook bij elkaar weten te leggen, en heeft de oorspronkelijke vlag van Muhammed zo goed mogelijk gereconstrueerd.
Ook de teksten van de vlag komen rechtstreeks uit de Hadíth. "Lá illáh ilá l-láh" staat bovenaan de vlag, wat de bekende uitspraak "Er is geen god behalve Allah" inhoudt. Ook de cirkel bevat drie kernwoorden uit de Islam, met van boven naar onder "al-láh" (God), "ar-rasúl" (de boodschapper/profeet) en "Muhammed".
Wat dit ons nu uiteindelijk leert over ISIS? Zoals gezegd zijn de koppensnellers, of in ieder geval hun leiders, slim. De keuze voor deze vlag is dan ook meer dan bewust gemaakt en heeft zeker de nodige tijd gekost. Ook toont het aan hoe fundamentalistisch de organisatie wel niet is. Voor ons is het lastig om de tijd van Muhammed voor te stellen, maar dit is precies de tijd waar deze haatbaarden naar terug willen. En dat proberen ze ook duidelijk te maken op zoveel mogelijk manieren, waaronder dus via hun vlag. Maar hoe ze het ook proberen, hoe vaak ze ook willen aangeven dat het écht de Islam is die hun daden inspireert: onze linkse medemensen blijven dit stellig ontkennen, en denken een beter begrip van de Islamitische leer en haar geschiedenis te hebben dan academici op dit gebied. Eigenlijk best sneu toch? Als ze onze hoofden niet zouden willen afhakken en onze vrouwen en dochters willen verkopen als seksslavinnen, zou ik bijna medelijden met ze krijgen. Bijna.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten