Labour parlementslid tegen oud-burgemeester van Londen en Labour-kopstuk: ‘Je bent een vuile racist, een nazi-apologeet!’

De linkse Labour-partij in Groot-Brittannië is in de ban van een grote controverse. Ken Livingstone, de oud-burgemeester van Londen, heeft namelijk enkele schokkende uitspraken gedaan.

En met schokkend bedoel ik: ronduit antisemitisch.

Hoewel Labour dat soort geluiden jarenlang geaccepteerd heeft lijkt de partij te beseffen dat het niet langer zo kan. En dus wordt Livingstone nu terecht aangepakt. Zo werd eerder vandaag bekend dat de partij hem geschorst heeft.

Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De huidige leider van Labour, Jeremy Corbyn, is namelijk ook bepaald geen vriend van Israël of van joden in het algemeen. Zijn bondgenoten in de partij kiezen in de strijd tussen de Palestijnen en Israël eigenlijk altijd partij voor de eersten. Livingstone is lid van hun vleugel van de partij. Corbyn en zijn maatjes zijn dan ook bang dat tegenstanders van Livingstone deze gelegenheid aan zullen grijpen om het beleid van de partij ten opzichte van het conflict in het Midden-Oosten te veranderen.

En natuurlijk om Corbyn zelf een gevoelige nederlaag toe te brengen in de machtsstructuur van de partij.

In zijn uitspraken stelde Livingstone dat Hitler voorheen een groot aanhanger was van het zionisme, en dat joodse “lobbyisten” anti-Israël denkbeelden bewust, maar onterecht gelijkstellen aan antisemitisme om alle kritiek op Israël in de kiem te smoren. Daarmee bewees Livingstone natuurlijk juist dat deze mensen gelijk hebben: dat anti-zionisme wel degelijk een masker is voor antisemitisme.

Ondertussen loopt de situatie zo uit de hand, dat er nu Labour-parlementsleden zijn die Livingstone publiekelijk aanvallen. Zie hier bijvoorbeeld hoe MP John Mann Livingstone eerder vandaag toesprak op straat:

Geheel terecht noemde Mann Livingstone onder meer een “nazi-apologeet” en “een vuile racist.”

Ongelooflijk genoeg heeft dat Mann zowaar kritiek opgeleverd uit de hoek van partijleider Corbyn:

A Labour spokesman said: “Ken Livingstone has been suspended by the Labour party, pending an investigation, for bringing the party into disrepute. The chief whip has summoned John Mann MP to discuss his conduct.”

Met andere woorden, Labour is opeens tot op het bot verdeeld. Je hebt de uiterst linkse vleugel die het stiekem voor Livingstone wil opnemen, en de gematigden (zeg maar: de oude vleugel van oud-premier Tony Blair) die het walgelijk vinden dat die mensen tegenwoordig iets van inspraak hebben in hun partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Seneca

  Je bent socialist of je bent het niet. Goebbels heeft dat fraai verwoord: ‘wir sind antisemiten weil wir sozialisten sind’. Dat is de reden dat ik het al die Joden, zoals Asscher, Groenteman, Barend, Heertje, de Winter (niet Leo), etc.etc. zo kwalijk neem, dat zij lid zijn, dan wel simpathiseren met die socialistische partijen. Dat is ook de reden dat ik hen als verachtelijke Joden classificeer.

  1. Beukman

   @Seneca schrijft:
   “Dat is ook de reden dat ik hen als verachtelijke Joden classificeer.”

   Dat noemen we dus een antisemitische uitspraak.
   Dat je verder Goebbels op zijn woord gelooft zonder zijn uitspraak kritisch te bekijken, maakt het er niet beter op.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Heb je die hele lezing wel eens gezien dat je nu zo dom babbelt?

    ‘Und wenn die jüdischen Zeitungen heute noch glauben, durch versteckte Drohungen die nationalsozialiste Bewegung einschüchtern zu können, wenn sie heute glauben, unsere Notverordnungen umgehen zu dürfen, sie sollen sich hüten! Einmal wird unsere Geduld zu Ende sein, und dann wird den Juden das freche Lügenmaul gestopft werden.’

    http://www.emersonkent.com/speeches/das_deutsche_volk_vorrede_goebbels.htm

    1. Beukman

     @Steen
     Ja, en?
     Ga eens met je billen bloot man. Wat vind jij van Seneca’s kwalificatie

     “Dat is ook de reden dat ik hen als verachtelijke Joden classificeer.”

     en van zijn interpretatie van Goebbels woorden

     “wir sind antisemiten weil wir sozialisten sind”?

    2. toetssteen

     I-di-oot!

     1. Beukman

      @Steen
      Kijk, dat helpt al. Seneca zal het je niet in dank afnemen maar hé, so what, dit is maar een armzalig discussieblogje (waarin Suiker buikt om vooral niet in discussie te gaan met andersdenkenden).

 2. Floris

  Michael schreef: “De linkse Labour-partij”.

  Oei Michael, links is volgens onze would-be intellectuelen Beukman en Paribus een archaïsche term die je maar beter niet meer kan gebruiken want dat duidt er volgens Paribus op dat je met je hoofd nog in de jaren 70 zit.

  1. ceteris paribus

   Floris is, geloof ik, een beetje rancuneus. In de inhoudelijke discussie over dit onderwerp wierp hij reeds de handdoek in de ring. Nu moppert hij nog wat na met gelijkgezinden.

   1. toetssteen

    @CP
    Geef nu eens echt antwoord! U schuifelt lafhartig weg, negeert de tekst waar ik u al menig maal met de neus inwreef en hoppa, op de man!
    U bent een lafaard die tracht nog wat met woorden te schermen, enne piept: hullie zijn het heur, ikkie nie!

    1. ceteris paribus

     Op welke tekst doelt u, heer Toetssteen? Ik zie dat u aan de lopende band linkjes plaatst. Die lees ik nooit, tenzij ze worden aangewend als illustratie of onderbouwing van een zelfstandig verwoord standpunt.
     Geef dat standpunt, desnoods met link, en ik zal u op uw wenken bedienen.

     1. ceteris paribus

      En hier gaf Toetssteen geen antwoord meer op. Je vraagt je af wat zo’n man zoekt op een debatblog.

  2. Beukman

   @Floris
   Ik ben geen would-be intellectueel, zure man.
   En dat de termen links en rechts alleen nog maar verwarring wekken: CP en ik zijn waratje niet de enigen die dit vinden.
   Hier iemand die daar hardop over nadenkt:
   http://politiek.tpo.nl/2013/05/03/het-fascisme-is-links-en-meer-retorische-verdraaiingen/

 3. hans-e-pans

  Wat is er nieuw?

 4. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2016/05/03/50-labour-party-members-suspended-for-anti-semitism-and-racism-those-named-are-tip-of-the-iceberg/

  50 Labour Party Members Suspended For Anti-Semitism And Racism, Those Named Are ‘Tip Of The Iceberg’

  Labour’s under-resourced compliance unit has secretly suspended 50 party members over anti-Semitic and racist comments, 20 within the last fortnight alone.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.