Lief! Politieagent leert dakloos meisje hinkelen

Politieagenten zijn bijzonder belangrijk, niet alleen omdat ze ons beschermen tegen criminelen, maar ook omdat ze de gemeenschap op veel andere manieren dienen. 

Als je aan politieagenten denkt, denk je eerst en vooral aan mannen en vrouwen in uniform die criminelen arresteren en er gevaarlijk uitzien. Dat is natuurlijk zeker een belangrijk deel van hun werk, maar de meeste agenten doen veel meer dan dat. Ja, ze beschermen ons — en dat is op zich al genoeg om ze helden te noemen — maar sommige agenten gaan veel verder.

Case in point: dit verhaal over een politieagent die een klein, dakloos meisje leerde hinkelen.

Screen Shot 2016-04-01 at 16.05.46

Twee politieagenten kregen een melding dat er een verdachte auto stond bij Huntington Beach in Californië. Toen ze aankwamen bij de auto zagen ze dat een vrouw en haar dochter erin zaten. Ze spraken even met ze en ontdekten al snel dat ze dakloos waren. Ze woonden nu in hun auto.

De ene agent legde uit dat hij contact op zou nemen met de sociale dienst zodat er iets geregeld kon worden voor ze, te weten: een woning. In de tussentijd besloot de andere agent om het dochtertje te vermaken. Dat deed hij door haar te leren hinkelen.

Het mooiste van dit alles? Als je de video bekijk zie je dat de agent er minstens net zoveel lol in had als het meisje.

Kortom, ja, alle politieagenten zijn helden, maar sommige agenten zijn net even wat held-achtiger doordat ze de gemeenschap ook op héél andere manieren dienen; manieren die weliswaar anders zijn, maar daardoor absoluut niet minder belangrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.