Nederlandse Basisschool: leerlingen mogen geen spaghettitruitjes, want misschien gaan leraren wel naar ze loeren

Het is op zich te verdedigen dat je niet wilt dat basisschoolmeisjes zich al te bloot kleden. Maar de argumentatie die deze directrice voor het kledingverbod geeft is gewoon ronduit bizar.

Wie beweert dat sexy kleding geen zaak is voor kinderen op de basisschool, heeft natuurlijk een goed punt. Kinderen zijn daar om essentiële leervaardigheden te ontwikkelen, hun sociale skill set op orde te krijgen en te leren dat de wereld groter is dan alleen hun eigen woonplaats. Het is er geen nachtclub waar je schaarsgekleed en opgedirkt ten strijde trekt om de wereld te laten zien dat jij het meeste sex appeal hebt.

Kan je kinderen dan ook opdragen zich in enigszins normale kleding op school te begeven? Ja, natuurlijk. Maar dan moet je dat niet zo absurd verdedigen zoals deze directrice dat deed in de Telegraaf:

Met haar strikte kledingvoorschriften wil de [directrice Nieke Opstal-Klint van basisschool De Paradijsvogel in Den Haag] behalve de leerlingen ook het personeel tegen zichzelf in bescherming nemen. ,,Meisjes hebben in groep 5, 6 soms al vrouwelijke vormen zonder dat zij door hebben dat ze daarmee gevoelens bij sommige mannen kunnen losmaken. Ik wil niet in de situatie komen dat een meester de hele dag uitkijkt op meisjes zonder bh in strakke hemdjes. Als ouders hem dan beschuldigen van gluren, heb je geen verweer. Die strijd verlies je altijd als leerkracht.”

Met andere woorden: haar eigen personeel bestaat allicht uit vieze gluurders, en omdat een verdwaalde en verdore ziel zich wellicht niet kan inhouden zijn het de meisjes die moeten boeten voor zijn wangedrag, en worden zij beperkt in hun uitingsvrijheid.

Nee, dit slaat echt helemaal nergens op. Zeg gewoon dat die meisjes te jong zijn om zich te kleden als Miley Cyrus, en je bent klaar. Als er namelijk iets is dat je de jeugd níét moet bijbrengen, is dat vrouwen hun kleding moeten aanpassen omdat er mannen zijn die zich niet kunnen inhouden. Dat scheert gevaarlijk dicht langs het anti-vrouwargument ‘verkrachting is je eigen schuld, had je je maar niet zo hoerig moeten kleden’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Niek

    Inderdaad, ‘…waar je schat is, is je hart’, zegt Jezus.
    ‘Wie oordeelt, doet dezelfde dingen’, zegt Paulus tegen de Romeinen.
    Nieke Directoir, stinkin thinkin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.