Noord-Korea tart het Westen nog een keer, lanceert korteafstandsraket

De stalinisten die het voor het zeggen hebben in Noord-Korea zijn blijkbaar boos dat ISIS tegenwoordig alle aandacht opeist.

En dus zorgen ze er maar voor dat de wereld zich weer even op hén moet richten:

Noord-Korea heeft een korteafstandsraket gelanceerd in de Japanse Zee. Met de lancering tart Pyongyang de bijeenkomst van wereldleiders in Washington, die daar praten over internationale nucleaire veiligheid.

De raket werd vrijdagmiddag afgevuurd vanuit het noordoosten van Noord-Korea, zei een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse leger.

We mogen God op onze blote knieën danken dat Japan en Zuid-Korea tegenwoordig geregeerd worden door rustige mensen die niet overhaast in actie komen. Als dat wel zo was hadden we nu namelijk al lang de Derde Wereldoorlog gehad. Gelukkig is dat niet zo.

Dat gezegd hebbende moet hier natuurlijk maar wel eens een einde aan komen. Noord-Korea en diens mini-dictator, Kim Jong-Un, tarten de rest van de wereld al veel te lang. Niemand die er iets aan doet.

Nou is het lastig zo niet onmogelijk om dat regime met een grootschalig militair avontuur te verpulveren, ze hebben immers massavernietingswapens, maar er kan wel actief aan gewerkt worden om het regime in de loop der jaren omver te werpen. Daarbij is het noodzakelijk dat het Westen en Japan zaken doen met China, het land dat Kim Jong-Un feitelijk aan de macht houdt.

Daar worden we ongetwijfeld niet blij van, maar we kunnen het ons niet veroorloven om deze gek langer dan absoluut noodzakelijk aan de macht te laten blijven. Op een gegeven moment gaat het namelijk wél mis, en dan hebben we een gigantische oorlog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.