Oud-Vicepresident FIFA: ‘Ja, we waren corrupt en ik heb daar spijt van’

Zo ontkennen de FIFA-maffiosi jarenlang dat er een corruptieprobleem is, en zo geven dan toch maar toe dat ze er lange tijd een enorme puinhoop van hebben gemaakt.

Zoals Nu.nl uitlegt:

Jeffrey Webb, voormalig vicepresident van de FIFA, zegt spijt te hebben van zijn aandeel in de corruptie binnen de wereldvoetbalbond. Dat blijkt uit transcripties van de pleidooien van de uit de Kaaimaneilanden afkomstige Webb, die maandag door een rechter in Amerika openbaar zijn gemaakt.

Webb vertelde de Amerikaanse autoriteiten onder meer:

“Ik heb mijn positie misbruikt om steekpenningen en smeergeld te ontvangen en er zelf beter van te worden. Ik betreur mijn deelname aan deze illegale praktijken. Ik was verkeerd bezig.”

En daar is geen woord aan gelogen. Volgens de FBI ‘verdiende’ hij namelijk letterlijk tientallen miljoenen met het aannemen van steekpenningen.

Interessant genoeg verdedigt Webb zich door te stellen dat hij dacht dat het heel normaal was om je om te laten kopen als FIFA-bestuurder:

“Ik geloofde dat zulke aanbiedingen gebruikelijk waren in deze branche, dergelijke deals waren wijdverspreid binnen de FIFA.”

En daar heeft hij nog gelijk in ook. Zo hebben twee andere FIFA-bonzen ook toegegeven dat ze illegale dingen gedaan hebben. Met een beetje mazzel hebben zij de FBI ook meteen wat informatie gegeven over hun oud-collega’s, zodat die ook aangepakt kunnen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.