Sharia in Indonesië: 60-jarige vrouw krijgt 28 stokslagen en de reden is te bizar voor woorden

Screen Shot 2016-04-14 at 08.27.49
Foto: JihadWatch.org

In de Indonesische provincie Atjeh is het niet ISIS, maar de “gewone” overheid die de sharia keihard oplegt. 

De vreselijke gevolgen van de sharia zijn niet alleen te zien in Syrië en Irak, waar ISIS grof huishoudt. Ook in het Indonesische Atjeh hebben mensen te lijden onder de strenge islamitische wetgeving. De provincie Atjeh heeft een autonome status, en misbruikt die autonomie om de sharia steeds verder (en steeds strenger) in te voeren. Een gruwelijke straf die deze week werd uitgevoerd op een 60-jarige vrouw, bewijst hoe ver de sharia in Atjeh kan gaan.

De vrouw kreeg 28 stokslagen. Keiharde meppen met een zwiepende rotan stok, die bij de eerste klap direct je vlees openscheuren. Haar misdaad? Ze had alcohol verkocht. En dat is natuurlijk niet volgens de regels van de islam. Voor de sharia-rechtbank in Atjeh was dat reden om de vrouw ondanks haar leeftijd eens goed af te ranselen. Eerst werd de vrouw zelfs tot 30 stokslagen veroordeeld, maar omdat de vrouw al 47 (!) dagen in voorarrest had gezeten, werden het er 28.

De vrouw moest haar straf ondergaan in het openbaar, terwijl een menigte toekeek. Het is toch bizar dat mensen er kennelijk genoegen in scheppen om dit soort straffen uit te delen aan een vrouw van 60, simpelweg omdat ze wat alcoholische drankjes verkocht? Hoe kan iemand die goed bij zijn hoofd is, nu denken dat het terecht is om zo wreed te straffen? Je zou zeggen dat er wel een belletje gaat rinkelen als je een vrouw ziet schreeuwen en kermen van de pijn…

Overigens was de 60-jarige vrouw niet de enige die werd veroordeeld tot stokslagen. Een 19-jarige man en een 26-jarige vrouw kregen allebei drie stokslagen wegens overspel. Een ander stel, een man van in de 40 en een vrouw van 30, had het kennelijk wat bonter gemaakt. Zij kregen voor hun overspel maar liefst 100 stokslagen per persoon.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Kom er maar in CP….

 2.   

  Oooh maar dit ligt niet aan de islam. Dat hoort gewoon bij de indonsenische cultuur. De echte islam zou zoiets niet toestaan

  1.   

   Ja hoor, Zwetslana, en homo’s aan een kraan ophangen, vrouwenbesnijdenis en vrouwen stenigen en andersdenkenden doden, enz. enz. enz. is ook cultuur, hoort niet bij de islam. Dat het in alle islamitische landen voorkomt is puur toeval.

   Hoe dom kan iemand zijn.

  2.   

   Behalve aan broodbakken zijn ze dus ook goed in straffen Svetlana.

  3.   

   Ha Haa, Dus het ligt aan de cultuur en niet aan de islam. M.a.w. we moeten niet minder moslims maar minder mensen uit islamitische culturen in ons land binnenlaten. Volgens mij komt het op hetzelfde uit Svetlana.

  4.   

   Dit gebeurt niet voor niets in Atjeh, het enige deel van Indonesië waar de sharia van kracht is: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/20/de-sharia-bepaalt-het-leven-van-alledag-in-atjeh

   Je zit er dus faliekant naast, zoals bijna altijd. Ben jij nou zo achterlijk of doe je net alsof?

 3.   

  svet , vanaf de 13 eeuw , zijn de moslims pas in Indonesië, en toen nog alleen voor handel te drijven .

  kan je zien hoe een samenleving kan veranderen door de islam .

 4.   

  Was de doodstraf in deze niet beter op zijn plek geweest?. pfff 28 stokslagen kom je er toch mooi genadig vanaf.
  Ik heb liever een wat strenge sharia law wat een slappe hap daar.

 5.   

  Die Svetlana: “Heeft niets met de islam te maken?” Hahhahahaha! Ja hoor, en Hitler had niets te maken met de tweede wereldoorlog, met de gaskamers etc. etc. Was zo’n vredelievende man, hing net zo’n zeer vredelievende en ruimdenkende tolerante ideologie aan als de islam. Verschillen zijn er vrijwel niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!