Twee jaar geleden verdween zijn vriendin met hun dochtertje. Nu vindt hij het 5-jarige meisje terug. De situatie waarin is schokkend

Bryan Thouvenels dochter herinnerde zich slechts één zaak over haar vader: hij speelde gitaar.

Vader en dochter waren bijna twee jaar van elkaar gescheiden toen een vriend hem een tip gaf: volgens hem woonden zijn dochtertje en ex-vriendin tegenwoordig in een opvang voor daklozen. De opvang is van het Leger des Heils.

Nu zorgt een stichting ervoor dat vader en dochter, Harmony Rain, heerlijk van een vakantie naar Hawaii kunnen genieten.

Bryan legt uit:

“Het gaat erom dat we samen herinneringen creëren.”

Want die hebben ze maar nauwelijks. Toen zijn ex er vandoor ging met hun dochtertje was Harmony namelijk slechts 3 jaar oud. Hij ontmoette zijn ex in 2010, tijdens een karaoke-avond in een lokaal café. Bryan zag haar zitten en zong “The Long and Winding Road” van The Beatles voor haar.

De jongedame was daar zo van onder de indruk dat de twee een relatie kregen. Uiteindelijk klapte de relatie helaas. Van de ene op de andere dag ging Bryans vriendin er vandoor, samen met hun dochtertje Harmony. Je kunt je er iets bij voorstellen dat dit Bryans hart brak.

Hoewel Bryan zijn dochter niet kon vinden ging hij wel naar de rechter om de voogdij op te eisen. In maart 2015 werd die hem toegekend. Het enige probleem: niemand leek te weten waar Harmony was.

Screen Shot 2016-04-16 at 15.31.24

Op een avond maakte hij een wandeling met zijn moeder, Cindy Lorenz, toen een vriend hem opeens belde. Hij had, zei hij, Harmony en zijn ex gezien in een opvang van het Leger des Heils. Oma Cindy sprong meteen in de auto, gevolgd door Bryan.

De twee namen reden naar Harmony en haar moeder, en daarna reden ze naar de rechtbank. Bryan moest buiten wachten… en wachten… en nog wat meer wachten. Toen zag hij Harmony in zijn eentje naar buiten komen: ze was aan hem toegewezen.

Hij legt uit:

“Ik zat daar gewoon in mijn eentje te wachten, en toen opeens kwam mijn dochtertje in haar eentje naar buiten lopen. Ze keek verbaasd om zich heen. Toen zei ik: ‘Harmony, ik ben het, je vader.’ Toen was ze opeens heel blij en opgewekt.”

Vervolgens gebruikte hij foto’s op zijn mobieltje om ervoor te zorgen dat ze weer wist wie hij was en begreep dat ze gedeelde herinneringen hadden. Helaas was het arme meisje zo zwaar getraumatiseerd dat ze de hele tijd bang was dat haar vader opeens weer zou verdwijnen. Ze bleef dat gevoel wekenlang houden.

Daarom stuurt de stichting Time to Put Kids First de twee nu naar Hawaii, zodat ze daar van elkaar kunnen genieten, een band kunnen opbouwen, en Harmony begrijpt dat ze haar vader wel degelijk kan vertrouwen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.