VERNEDERD: Integratie woordvoerder VVD raakt portefeuille kwijt

Geen categorieapr 10 2016, 8:00
Fractieleider Halbe Zijlstra was not amused toen parlementariër Sjoerd Potters zich niet aan de afspraken hield. En dus pakte hij hem zijn woordvoerderschap af.
Potters is een havik wat integratie betreft, en wil dat de hele wereld dat weet. Onlangs gaf hij een interview aan Elsevier. Niets mis mee natuurlijk, politici doen dat altijd. Het hoort bij hun werk.
Helaas voor Potters had fractieleider Halbe Zijlstra hem vooraf verteld dat hij niet moest overdrijven. Zo wilde hij absoluut niet dat Potters zou zeggen dat er mogelijk getornd zou worden aan de vrijheid van godsdienst om de radicale Islam beter te bestrijden.
Toch is dat precies wat Potters deed. Sterker nog, hij vertelde ook aan Elsevier dat hij aan initiatiefwet werkte waardoor kerkgenootschappen hun speciale bescherming in de wet zouden verliezen. Dit terwijl Zijlstra hem verteld had dat hij dit punt niet mee mocht nemen in zijn initiatiefwet.
Kortom, Potters dacht dat hij Zijlstra's wensen aan zijn laars kon lappen. Dit ongetwijfeld onder het motto: Rutte is de baas, niet Halbe.
Nou, dat blijkt dus toch even wat anders te liggen. Zijlstra is net als ik een Fries. Potters had moeten weten dat Friezen er bepaald niet om bekend staat dat ze het accepteren als ze geflikt worden. Dan neemt de koppigheid het over en zetten we degene die ons dwarszit zonder pardon aan de kant, ja, ook als dat onze eigen positie kan verzwakken.
Overigens is dat laatste nu vrijwel zeker niet het geval. Sterker nog, Halbe heeft zijn positie versterkt door te laten zien dat hij toch echt de baas is. De rest van de fractie weet nu: doe wat je opgedragen wordt of er volgen maatregelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten