Wil jij jezelf verstaanbaar maken in ieder land? Dit t-shirt spreekt elke taal!

Handiger dan een ANWB-gids, en sneller dan een tolk. En véél minder intensief dan een inheemse taal leren. Draag dit t-shirt, en mensen zullen je snappen.

Waarschijnlijk spreek je wel een flinke portie Engels naast een woordje Duits, en kan je wat zinnetjes Frans.. maar daar kan je niet zoveel mee in Madagascar, Peru, Papoea-Nieuw Guinea of Mongolië. Hoe maak je je als globetrotter dan toch verstaanbaar? Simpel: trek gewoon dit t-shirt uit de kast.

160419104933-icnspk-1shirt-exlarge-169Wil je iets drinken? Wijs naar het bier-icoontje. Of moet je even online en zoek je een plek met draadloos internet? Wijs naar het wifi-symbooltje. Ook voor het geval je de bushalte zoekt, een hapje wil eten in een restaurant of geld wil pinnen: het t-shirt van een stel Zwitserse handige jongens genaamd Iconspeak. George Horn, één van hen legt uit:

“We hebben in 2013 het idee verzonnen toen we met motoren door Vietnam gingen rijden, en eentje het begaf.” In een klein dorpje waar niemand Engels of Frans sprak, maakten ze zich uiteindelijk verstaanbaar door universele symbooltjes op papier en kaarten te schrijven. Voor ze het wisten waren ze toen al geholpen door een garage.

160419104956-icnspk-boattime-exlarge-169

Dat bracht de jongens op een idee. En van het één, kwam al snel het ander…

;

En voor wie niet zo’n enorme fan is van t-shirts: geen zorgen! Tassen, petten, hemden en damestopjes kunnen even goed worden uitgerust met dit uitgebreide icoontjespakket.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.