Wow! Een reddingsactie van een pitbull zoals je nog nooit hebt gezien

Dit is hartverscheurend.

Screen Shot 2016-04-15 at 11.30.22

Eden woonde een tijdlang op straat en liet niemand bij zich in de buurt komen. Eldad van Hope for Paws wist dat het koud en nat was, en dat hij haar alleen kon helpen door haar te verrassen.

Screen Shot 2016-04-15 at 11.31.23

Hij liet zijn camera achter in de auto en ging op zoek naar de hond. Toen hij door een straat wandelde zag hij haar zitten, in een garage. In plaats van achter haar aan te gaan liep Eldad door: op die manier zou zij hem niet als een bedreiging zien.

Screen Shot 2016-04-15 at 11.31.46

Eldads assistente Lisa Arturo en ene Julie Maigret, die weken voor de arme Eden gezorgd had, haalden vervolgens een voetbalnet uit Eldads auto. Vervolgens vertelde Eldad de dames hoe ze de garage-uitgang moesten blokkeren om te voorkomen dat Eden kon vluchten.

Screen Shot 2016-04-15 at 11.33.03

Het drietal ging vervolgens zo voorzichtig mogelijk aan het werk, maar Eden had toch door dat er iets gebeurde. De doodsbange pitbull probeerde daarom te vluchten. Gelukkig was Eldad snel genoeg met een aparte riem, die hij om haar middel kon doen. Eden begon letterlijk te gillen en te stuiteren, waardoor Eldad en Lisa op de grond vielen. Op de één of andere manier slaagde Eldad er gelukkig in om zowel zijn camera als Eden niet te beschadigen tijdens zijn valpartij. Hij krabbelde weer snel overeind.

Screen Shot 2016-04-15 at 11.33.56

Lisa, Eldad en Julie namen de tijd, en langzamerhand begon Eden ze enigszins te vertrouwen. Uiteindelijk kon ze in een bench gestopt worden, waarna ze vervoerd werd naar het ziekenhuis. Daar ontspande ze helemaal, waardoor ze goed verzorgd kon worden.

Screen Shot 2016-04-15 at 11.34.22

De transformatie die Eden vervolgens onderging is ongelooflijk. Kijk maar:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.