6-jarige jongen met autisme leest asielhonden voor uit zijn favoriete boeken

Wat een geweldig jochie.

Een 6-jarig jongetje uit Californië helpt verlegen honden om uit hun schulp te krijgen door ze leuke kinderboeken voor te lezen.

Jacob Tumala is autistisch. Daardoor heeft hij moeite om een goede band op te bouwen met andere mensen, de meeste mensen begrijpen hem niet. En hij hen niet. Daardoor is er bijna continu sprake van miscommunicatie.

Sinds kort heeft hij er gelukkig een heel stel vrienden bij: de honden in het asiel waar zijn tante, Lisa Dekowski-Ferranti, en haar dochter vrijwilligers werk doen.

Jacob’s moeder Katie Tumalan zegt dat de wekelijkse bezoeken van haar zoon aan het asiel niet alleen goed zijn voor de honden, die veel socialer en rustiger zijn geworden, maar ook voor haar zoon zelf. Zo is zijn leesvaardigheid met sprongen vooruit gegaan en is hij zelf ook minder verlegen dan enkele maanden geleden.

Katie legt uit:

“Mijn zoon had altijd veel problemen met harde geluiden en veel activiteiten rond hem. Als hij in het asiel is kan hij de meeste geluiden negeren: hij focust zich echt. Soms doet hij zijn handen over zijn oren, maar zelfs dan blijft hij de honden goed behandelen, waardoor ze naar hem blijven luisteren.”

De voorleesdagen zijn een idee van Lindsey, Jacob’s nichtje die samen met haar moeder (Jacob’s tante) vaak naar het asiel gaat. Ze heeft kinderen opgetrommeld om de honden voor te lezen, waardoor ze contacten met mensen krijgen en minder verlegen zijn. Jacob is één van de meest succesvolle voorlezers; zijn honden hebben er echt wat aan.

En hijzelf dus ook.

Een ongelooflijk mooi initiatief en iets ter overweging voor ons allemaal: misschien dat we asielhonden op deze manier allemaal een beetje kunnen helpen. Het zijn immers ook levende wezens die graag aandacht en liefde krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.