Bijna 1000 ISIS-strijders omgelegd door de Britse luchtmacht. Oh yeah!

Geen categoriemei 01 2016, 8:00
Is het vogel? Nee. Is het een vliegtuig? ...Misschien. Het is in ieder geval je laatste minuut op deze aarde, terroristisch stuk tuig! Boem, boem, boem.
Kijk, wij in het Westen zijn natuurlijk het allerbeste. Misschien komt die zin er wat hard uit, maar in feite klopt het gewoon: wij zijn het meest economisch ontwikkeld, het meest vrij en we hebben een imposant wapenarsenaal wat we kunnen inzetten als een stel malloten heeft verzonnen dat wij hun vijanden zijn.
In dit geval gaat het om het islamitische slagersgilde ISIS. In Syrië en Irak proberen deze genocidale lui een nep-staat op te richten, maar dit is buiten ons - het Westen - gerekend. En zoals ik al zei: wij zijn awesome. En dus gaat dat hele jihadistische feestje natuurlijk niet door. Boem, boem, boem. Lekker bombarderen: oprotten met jullie barbaarse clubje.
Een hoofdrol in deze nobele strijd wordt opgeëist door de Britse luchtmacht, die de afgelopen jaren maar liefst 1000 onthoofdingsgekkies heeft weten om te leggen:

De Britse luchtmacht heeft het afgelopen anderhalf jaar bijna duizend strijders van Islamitische Staat (IS) gedood bij luchtaanvallen in Irak en Syrië. Dat blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Defensie die na een officieel informatieverzoek van mediabedrijf Vice werden vrijgegeven, aldus de BBC zaterdag.

De RAF begon in september 2014 met luchtaanvallen in Irak. Eind 2015 volgden aanvallen in Syrië. De Britse luchtmacht wist in Irak 974 strijders uit te schakelen en in Syrië 22. Volgens het ministerie gaat het om schattingen op basis van analyses van de aanvallen.

En terecht, natuurlijk. ISIS is een groot gevaar voor ons, onze gezondheid en onze vrijheid. Syrië en Irak worden gebruikt als uitvalbases voor grote aanslagen zoals in Brussel en Parijs. Het klinkt misschien macaber, maar aangezien dit lui zijn die bereid zijn te sterven voor hun bloederige ideaal, moeten we bij zoveel mogelijk van deze strijders een bommetje op hun hoofd gooien.
Niet alleen omdat we awesome zijn. Wel omdat we van vrede en veiligheid houden, en deze boeven dat proberen te beletten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten