Deze kat is een onverschrokken HELD: ontmoet 50 honden, en geeft geen krimp

Kan jij je zenuwen net zo goed in bedwang houden als deze compleet angstloze kat? Ik weet vrij zeker dat er geen levend schepsel op aarde zo dapper is als dit dier!

Z’n baasjes noemen hem Boomer, en die naam is zeker niet misplaatst. Deze kat is echt zo stoer als z’n naam al suggereert. Want welke kat neem je in vredesnaam mee naar een hondenshow, en loopt daar dan tussen de Bello’s en Jacks zonder ook maar één seconde bevreesd te zijn?

Precies: het zal lastig zijn zulke schepsels te vinden. En toch is Boomer in staat om te snuffelen en zelfs te stoeien met meerdere honden. En het alsnog eerder als een spelletje te zien dan als een poging om geïntimideerd te raken. Want dat raakt Boomer niet. Nog geen seconde:

Z’n eigenaar zegt dat dit gedrag niet zomaar vertoond wordt door een kat. Daar gáát heel veel tijd in zitten:

“Ik heb 34 jaar aan ervaring als een professionele dierentrainer. Probeer dit dus niet thuis. Veel van de kattentrucs en -gedragingen die je in mijn video ziet heb ik uren, dagen en maanden aan besteed tot ze perfect waren.”

En zeker Boomer was geen makkelijke kat om zover te krijgen:

“Boomer is een goedgetrainde Bengaal. En alhoewel het ras prachtig is, zijn de katten niet voor iedereen weggelegd. Allersteerst zijn het geen schootkatten en vinden ze het over het algemeen niet leuk om vastgehouden te worden. Als kittens zijn ze extreem ondeugend en er moet dagelijks veel tijd worden gestoken in het oefenen met dit ras. Ze zijn ook ontsnappingsmeesters en ze miauwen luider en vaker dan de meeste andere rassen.”

Opletten geblazen dus! Maar Boomer? Die redt zich wel. Wat een eindbaas!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.