Deze tieners zijn dakloos, maar dromen van een mooi leven. Hoe? Met een beetje hulp van computers

Dakloze tieners, stuk voor stuk meisjes, hebben uitzicht op een betere toekomst door de inzet van een speciale club bij hun opvangcentrum.

Brookview House, een stichting die dakloze vrouwen en meisjes aan een woning probeert te helpen, heeft ook een ander project: Girls Who Code. De club is alleen voor tienermeisjes. Ze worden getraind in het coderen van computers, spelletjes, en websites.

Het project bestaat nu twee jaar. Dit jaar doen er maar liefst 15 meisjes aan mee; meisjes die tot voor kort totaal geen uitzicht hadden op een mooie toekomst, maar nu wel.

Screen Shot 2016-05-25 at 12.02.46

De meisjes gaan allemaal naar de middelbare school en zijn dakloos of lopen het gevaar om binnenkort dakloos te worden. Ze worden massaal doorgestuurd naar het programma door hun scholen, die zien dat ze mogelijk talent hebben om met computers te werken.

Ze leren vervolgens om computercodes te schrijven door buitengewoon goede docenten die zich aan een nationaal curriculum houden.

girls

De 16-jarige deelneemster Alexis legt uit:

“Ik heb geleerd om fouten uit programma’s te halen en x en y coordinates te veranderen. Op dit moment leer ik om websites, videospellen en apps te maken. Oh en daarnaast leren ze me ook nog eens hogere wiskunde!”

Doordat ze eindelijk een kans krijgen om echt iets van het leven te maken gaat het steeds beter met de meisjes. Eén van hun docenten legt uit dat ze vaak binnenkomen met gedragsproblemen, maar dat die na een paar maanden als sneeuw voor de zon verdwijnen:

“Ze laten zien dat ze zelfverzekerd worden, meer zelfvertrouwen krijgen, en ze gedragen zich ook nog eens veel beter op school.”

En dat is waarom we de hoop nooit moeten opgeven als we het over ‘moeilijke kinderen’ hebben. Geef ze een échte kans en zie hoe de meesten zich positief zullen ontwikkelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.