Eindelijk: Max Verstappen keert B-team Toro Rosso de rug toe en vervangt Kvyat bij Red Bull Racing

Volgens insiders wordt Max Verstappen eindelijk serieus genomen en mag hij zich gaan inzetten voor Red Bull Racing – waar hij thuishoort.

Fans van de Formule 1 en van Max Verstappen kunnen opgelucht ademhalen: de talentvolle coureur kan eindelijk aan de slag bij een écht Formule 1-team, en mag hij zijn  huidige team Toro Rosso vaarwel zeggen. Volgens het goed geïnformeerde F1Today wordt Verstappen zeer binnenkort gewisseld met Daniil Kvyat. Moederbedrijf Red Bull heeft meer vertrouwen in Verstappen dan in de stuntelende Kvyat, die al tijdens zijn eerste ronde bij de Russische Grand Prix een kettingbotsing veroorzaakte met Sebastian Vettel. Daardoor haalde Red Bull Racing welgeteld nul punten in die race – een rampzalig resultaat, want ze lopen nu 19 punten achter op concurrent Ferrari.

Helmut Marko, de adviseur van het Red Bull team, had geen goed woord over voor Kvyat:

“Het is enorm jammer want hij heeft niet alleen Vettel’s race en Ricciardo’s race verpest, maar ook zijn eigen race. Hij moest een extra stop maken. Het was een rampzalige dag voor Red Bull.”

Daniil Kvyat wordt teruggeplaatst naar Toro Rosso, en Verstappen kan zijn plek innemen bij Red Bull Racing. Dat is fantastisch nieuws, want de afgelopen weken werd steeds meer duidelijk dat Verstappen absoluut niet op zijn plek is bij Toro Rosso. Dat team is het “junior team”, oftewel het B-team, van de twee Formule 1-teams van Red Bull. En dat was te merken: de wagen van de Nederlandse coureur deed het voor geen meter, wat hem keiharde punten kostte. En Toro Rosso weigerde de auto van updates te voorzien tijdens het seizoen, waardoor de prestaties alleen maar slechter zouden worden. Was het dan gedaan met de carrière van de nieuwe Schumacher?

Toro Rosso: Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Rusland.
Toro Rosso: Max Verstappen tijdens de kwalificatie in Rusland.

Gelukkig snapt Red Bull eindelijk wat voor talent ze in de kuip hebben met Verstappen. Volgens eerdere berichten kon Verstappen pas het volgende seizoen overstappen naar Red Bull Racing, maar omdat Kvyat het zó slecht doet, kan hij nu al bij het team aan de slag. Een serieuze promotie! Hopelijk krijgt dit toptalent bij Red Bull Racing wél de auto die hij verdient, zodat hij zijn talent kan omzetten in keiharde resultaten.

Al met al is dit fantastisch nieuws: Verstappen kan eindelijk weg bij Toro Rosso, waar zijn talent totaal niet tot zijn recht kwam. De stuntelaars van Toro Rosso leken Max Verstappen eerder tegen te werken dan dat ze hem hielpen, maar daar heeft hij binnenkort dus geen last meer van. Verstappen zegt “tot nooit meer ziens!” en krijgt bij Red Bull Racing eindelijk de kans om serieuze punten binnen te slepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. toetssteen

  Gaan Max! Hopen dat hij het gaat maken.

  1. ceteris paribus

   .. en houd je aan de maximumsnelheid, Max, een ongeluk zit in een klein hoekje.

   1. toetssteen

    Zegt de sukkel in zijn overjarige daffodil. Man o man wat spat de jaloezie er weer vanaf!

    1. cmsuijkerbuijk

     @toessteen
     Je weet toch nog het gezegde wel? “Iedere MAF zijn DAF!”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.