Max Verstappen wordt opnieuw verraden door zijn Formule 1-team

Geen categorieapr 30 2016, 9:00
Het jonge toptalent wordt - niet voor het eerst in het afgelopen anderhalf jaar - genadeloos in de steek gelaten door zijn team Toro Rosso.
De Nederlandse coureur Max Verstappen is misschien wel één van 's werelds beste Formule 1-racers. De jongen zou moeiteloos wedstrijd na wedstrijd op zijn naam kunnen schrijven... als zijn team tenminste een beetje meewerkte. Toro Rosso - voor wie Verstappen uitkomt - lijkt echter alles in z'n werk te zetten om te zorgen dat Verstappen zo min mogelijk ver komt, en zo min mogelijk punten haalt.
Wij roepen het al maanden. Eindelijk lijkt Verstappen ook door te krijgen dat Toro Rosso hem een loer draait. Z'n teleurstelling kon hij dan ook nauwelings verbergen vandaag in Rusland:

'Sotsji, we have a problem’. Max Verstappen zei het weliswaar met een glimlach op zijn gezicht, meteen na afloop van de tweede vrije training op het Russische circuit. Maar de gesteldheid van zijn auto bezorgde hem gisteren – niet voor het eerst dit seizoen – wel degelijk serieuze kopzorgen.

"Ik vrees dat er een fundamenteel probleem is. Als we niet snel met een oplossing komen, wordt het geen leuk weekend”, zei Verstappen.

Toro Rosso laat Verstappen in essentie gewoon rondrijden met een gedateerd barrel. Dat de Nederlandse Speedy Gonzalez de afgelopen races weliswaar tóch punten heeft binnen weten te sprokkelen is dan ook volledig zijn eigen verdienste, en niet die van z'n raceploeg. Vrijdag ontdekte Verstappen een probleem:

"Er is iets mis met de auto. Chassis, veren, ophanging, ik weet niet wat het is, maar dit klopt niet”, baalde Verstappen.

Daarnaast zal Toro Rosso het enige team zijn dat dit jaar gedurende het raceseizoen de auto niet van updates blijft voorzien, waardoor Verstappens auto alleen nog maar langzamer zal gaan rijden. Het team heeft een topcoureur aangetrokken, maar weigert daar het bijbehorende geld voor uit te geven. Het gevolg is dat Max helemaal niet to z'n recht komt.
Ik kan dus niet wachten tot onze nationale racegod overstapt naar een ander team. Toro Rosso lijkt hem moedwillig te verraden, en aan verraders hebben we nu eenmaal een broertje dood. Hup Ferrari! Hup BMW! Neem onze Max aan, en verlos hem van het prutsteam waar hij nu voor uitkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten