Haar man lijkt haar niet meer aantrekkelijk te vinden, maar dan ontdekt ze de waarheid

Op het moment dat ze snapt waarom haar man zo doet, is ze meer dan geschokt.

Clint Edwards en Mel zijn al elf jaar gelukkig getrouwd, gezegend met drie kinderen. Maar is het koppel nog wel zo gelukkig? Dat vroeg Mel zich steeds meer af. Het blijft belangrijk voor een vrouw om aantrekkelijk te blijven voor haar man, en voor Mel was dat niet anders. Ze weet dat Clint haar prachtig vond toen ze elkaar voor het eerst leerden kennen, maar de afgelopen tijd leek de fysieke aantrekkingskracht steeds minder te worden. Wat was hier aan de hand?

Ze vreesde het ergste: zou hij misschien een ander hebben? Houdt hij niet meer van me? Ze probeerde er op allerlei manieren achter te komen. Toen de twee op een dag in de auto zaten, probeerde Mel een app uit waarmee je kunt veranderen hoe je eruit ziet. Ze probeerde zichzelf op tig verschillende wijzen aantrekkelijker te maken op de foto, en vroeg steeds wat Clint er van zou vinden. “Leuk hoor”, was zijn niet al te overtuigende reactie op elke aanpassing.

Wat moest ze daar nou mee? Zou hij écht een ander hebben, of zou ze gewoon te oud zijn geworden om nog mooi te kunnen zijn? Ze wist het gewoon niet. Gelukkig was Clint ook niet gek: het was hem wel opgevallen dat zijn vrouw de laatste tijd zo raar deed, en besloot zijn hart eindelijk eens te luchten.

En dus kwam het eruit: hij snapte ook wel dat zijn vrouw zich onzeker voelde, en dat ze haar best deed om ‘sexy’ voor hem te blijven. Daarvoor had hij echter slechts dit advies voor haar:

Wat ik sexy aan haar vind, heeft maar heel weinig te maken met hoe ze eruit ziet, en alles met het feit dat ze mijn vrouw en de moeder van mijn kinderen is.

Of hij haar fysiek dan toch niet meer aantrekkelijk vond? Zeker wel, maar het zat anders:

Ze was vroeger gewoon een lief en charmant iemand die ik altijd bij me wilde hebben, en ik dacht constant aan haar. Maar zoiets krijgt zoveel meer diepgang als je 11 jaar lang je leven gedeeld hebt en als ze je kinderen heeft gegeven. Het gaat niet meer om die chemische reactie. Die is er nog wel, maar het gaat om zoveel meer dan dat.

Mel was stomverbaasd met zijn antwoord, maar laten we wel wezen: had ze zich een beter, eerlijker antwoord kunnen wensen? Ik denk het niet. Want zoals hij zegt, klopt het helemaal: een relatie draait uiteindelijk om zoveel meer dan alleen de looks.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.