Barbaarse Egyptenaren beroven 70-jarige christen van haar kleding, paraderen haar door de stad

Barbaarse Egyptenaren beroven 70-jarige christen van haar kleding, paraderen haar door de stad

Egyptische moslims hebben een bejaarde christelijke vrouw de vernedering van haar leven bezorgd om een 'verboden relatie'.

Het houdt niet op: misdaden van intolerantie vinden echt niet alleen plaats in wetteloze landen als Syrië en Irak, maar helaas ook in de wat meer 'beschaafde' landen als Egypte. De wet is in dit geval juist een probleem. Volgens de Egyptische wet is het een christelijke (of joodse) man niet toegestaan te trouwen met een moslima, tenzij de man zich eerst bekeert tot de religie van de vrede. Moslimmannen daarintegen mogen wel trouwen met christelijke vrouwen. Deze wet is gebaseerd op de Shariah, en moet ervoor zorgen dat de Islam zich verder verspreidt over de wereld: kinderen horen namelijk de religie van de vader aan te hangen, en als dat de islam is, is alles helemaal in orde.

Een 70-jarige christelijke vrouw is nu slachtoffer geworden van deze belachelijke wet. Haar misdaad? Helemaal niets, noppes, nada. De vrouw heeft echter een eveneens christelijke zoon, die een relatie zou zijn aangegaan met een vrouw uit een islamitisch gezin. Toen de moslimgemeenschap in het dorp hier achter kwam, besloten ze de man op de meest laffe manier mogelijk terug te pakken: door het vernederen van zijn weerloze oude moeder.

Een groep van tenminste 18 mannen stormde haar huis binnen, en sleepte de dame naar buiten. Daar werd zij uitgebreid in elkaar geslagen, waarna de mannen haar kleding uittrokken. Alsof dit al niet erg genoeg was, dwongen ze haar ook nog om naakt door het dorp te lopen, terwijl ze als een stuk vee aan de dorpelingen getoond werd. Maar zelfs hier bleef het niet bij: tijdens de parade besloten sommige van de daders een kleine 'omweg' te nemen, waarbij ze nog enkele huizen van christelijke gezinnen plunderden.

De vrouw kon pas na vijf dagen aangifte doen van dit alles, nadat ze de enorme schande enigszins had weten te verwerken. Het is echter de vraag of de politie er iets mee zal doen. Het gezin had al eerder aangifte gedaan van meerdere bedreigingen aan hun adres, waar duidelijk ook niets mee is gedaan. Een lokale priester gaf aan dat de familie waarschijnlijk een zeer schamele vergoeding zou krijgen van de daders, die nog meer reden zou zijn tot schaamte. Een schaamte die deze oude onschuldige vrouw waarschijnlijk nooit meer te boven zal komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties