Heldhaftige buschauffeur wordt beroofd. Maar hier had de overvaller geen rekening mee gehouden

Een buschauffeur in Alphen aan den Rijn gebruikte zijn niet onaanzienlijke slimheid vandaag om een overvaller aan te pakken.

De overvaller wilde de buschauffeur beroven, maar die dacht daar heel anders over. In plaats van zijn handen in de lucht te gooien en al zijn geld te overhandigen besloot de chauffeur namelijk in actie te komen.

Hoe?

Gewoon, met een beetje hulp van zijn trouwe bus.

Rond 03:10 uur in de nacht stond de bus bij de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Een 26-jarige Alphenaar besloot toen dat dit een ideale mogelijkheid was om snel wat extra ‘geld’ te verdienen. Hij deed dan ook een greep naar de kassa.

De buschauffeur probeerde dit te voorkomen, maar raakte helaas licht gewond bij zijn heldhaftige actie. Toen keek hij eens goed om zich heen en bedacht hij zich dat een bus eigenlijk best op een gevangenis lijkt. Hij sloot de deuren en zorgde ervoor dat de overvaller nergens heen kon. Hij kon tegen de ramen en deuren slaan, maar het had allemaal geen zin. Ondertussen werd de politie erbij gehaald.

Uiteindelijk kon de overvaller daardoor ingerekend worden. En dat alles met dank aan een snel denkende en handelende buschauffeur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.