Hier hebben we op gewacht: rap battle Tolkien tegen Game of Thrones-schrijver George R. R. Martin!

Ik weet dat je dan gaat, want als ze deze draaien dan is het m’n dansplaat. Lord of the Rings tegen Game of Thrones, wie wint?

Al enkele jaren zijn Epic Lloyd en Nice Peter een fenomeen op het internet: de heren zijn verkleed als fictieve en bestaande personen uit het heden en het verleden, en gaan dan een knotsgekke rap battle aan. Adolf Hitler tegen Darth Vader uit Star Wars, Bill Gates tegen Steve Jobs en Barack Obama tegen Mitt Romney! De filmpjes vinden op YouTube gretig aftrek en worden door miljoenen mensen bekeken. ‘Epic Rap Battles of History,’ noemen de heren hun creatie. En het resultaat is vaak om te smullen. YouTube staat inmiddels vol met knotsgekke ‘ERB’s’: vier seizoenen vol.

En de heren zijn terug, want seizoen vijf staat op het punt van beginnen. Ditmaal kruipen Lloyd en Peter in de huid van Game of Thrones-schrijver George R. R. Martin en diens illustere voorganger J. R. R. Tolkien, bekend van Lord of the Rings en The Hobbit. Na wat George Martin ons dit weekend heeft aangedaan in Game of Thrones met Jon Snow, heeft hij een satirische behandeling wel verdiend, ja!

Welke fantasy-schrijver trekt er aan het langste eind? Dat mag je helemaal zelf bepalen:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.