Hond zit vast in snikhete auto op parkeerplaats van Outlet Roermond. Dan komt de politie in actie

Hoe dom kun je zijn, je hond achterlaten in een hete auto! 

Iedere hondenbezitter weet dat je je hond nooit, maar dan ook nooit moet achterlaten in de auto als het buiten heet is. Nou ja… Iedere hondenbezitter? Helaas zijn er nog altijd idioten die alleen aan zichzelf denken, en hun hond gewoon in de auto laten zitten.

Screen Shot 2016-05-12 at 11.42.02

Zo ook de bestuurder van een auto met buitenlands kenteken op de parkeerplaats van Outlet Roermond. Lekker goedkoop merkartikelen shoppen voor een bodemprijs, en laat de hond maar stikken (letterlijk). De hond, een Franse bulldog, zat ook nog eens in een kleine bench.

Gelukkig kwam de politie van Roermond snel in actie. Eerst werd het kenteken van de auto drie keer omgeroepen in de outlet – misschien zou de bestuurder dan naar zijn auto komen om de hond te bevrijden. Maar als de bestuurder nog steeds niets van zich laat horen, besluit de politie om het zijraam van de auto in te tikken om de hond te bevrijden.

Het arme beestje hijgt helemaal van de hitte en heeft het doodsbenauwd… Bekijk de mooie bevrijdingsactie in deze video, die de politie zelf op hun Facebook plaatste:

Wat een helden, deze agenten. Hulde! Hopelijk zien veel mensen deze video. Een goede reminder voor hondenbezitters: laat je hond nooit zomaar achter in een auto. Ook met een raampje open, kan het al snel te warm worden! Je wilt toch het beste voor je hond? En niemand heeft er zin in dat zijn raam wordt ingeslagen door de politie. Voorkomen is beter dan genezen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Seneca

  Jammer dat in dit over politiek correcte landje, er geen namen, nationaliteiten en kentekens bekend worden gemaakt. Hypocrisie ten top!. Niettemin een actie die het hondje een nare dood heeft bespaard. Nu maar hopen dat die klootzak van een baas zijn frustratie niet bot viert op het arme dier.

 2. ceteris paribus

  Hondenleed roept hier grote verontwaardiging op. Bij mensenleed valt dat wel mee.

 3. Vigo

  Wat zou het toch een zegen zijn wanneer al het geld wat wordt uitgegeven aan asiel ongedierte terecht kwam bij wezens die het werkelijk nodig hebben, de massaal mishandelde beste vriend der mens, de hond geheten.

  1. ceteris paribus

   Dat bedoel ik.

  2. ceteris paribus

   De vriend der mens dwong met bijtincidenten vorig jaar 12000 mensen tot een bezoek aan de huisarts. Na een ontmoeting met zo’n mormel werden 240 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

   1. Vigo

    Jammer dat er niet èèn jouw strot heeft afgebeten.

    1. ceteris paribus

     Dat bedoel ik, het probleem is niet dat er levensgevaarlijke hondenrassen zijn maar dat er veel agressieve baasjes zijn die foute honden kopen om zich dapper te voelen.

     1. Vigo

      Ik heb er èèn die vliegt werkelijk waar iedere moslim naar zijn strot wanneer ik hem zijn gang laat gaan, hoe weet zo’n beest toch instinctief dat dit spul zo fout is?

     2. ceteris paribus

      Honden bedenken niks zelf, Vigo, het zijn stomme beesten. Als ze medemensen naar de strot vliegen doen ze dat omdat hun angstige baasjes dat willen.

     3. Vigo

      Er is er slechts een die angstig is paardepis, vandaar ook dat je je hoekwoning hebt geblindeerd.

     4. ceteris paribus

      In een hoekwoning woon ik niet, beste vigo. Maar vertel eens, je woont vast in een vrijstaande villa met een rieten dak?

 4. Ali Yas

  Let op: de allereerste reactie van Ceteris hier is weer bedoeld om de medeposters hier te beledigen.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Ali Yas
   Iedereen die nog iets anders verwacht is stapelgek!

  2. ceteris paribus

   Dat kan hoogstens gelden voor mensen die zich aangesproken voelen, heer Yas.

  3. Beukman

   Nu uitingsvrij (zo goed als) ter ziele is, hebben we er op DDS een paar onbezoldigde politieagenten bijgekregen.

   1. ceteris paribus

    Het zijn dappere animalcops, Beukman, die een pitbull die geen lucht meer kreeg omdat er maar twee ramen van de auto openstonden op moedige wijze wisten te bevrijden.
    Dit soort kerels geeft ons een veilig gevoel.

    1. Beukman

     En dan agent Yas. Die lijkt speciaal op jou te zijn gezet. We kunnen weer rustig over straat!

    2. toetssteen

     @een pitbull….
     Wel ja joh! Eentje met honderd slagtanden? Nee er stonden twee ramen op de kierstand, lees je krijgt de vingers nog niet eens naar binnen!
     Enig idee hoe gruwelijk heet het wordt in een auto met de brandende zon erop?

 5. Seneca

  Als men nu nog steeds niet begrijpt wat ik bedoel met links tuig, lees dan de reacties van het oerstomme duo buk en cp. Aan hun reacties begrijpt men dat het onderwijs door links zo achteruit is gegaan. Wat haat ik dat tuig.

  1. ceteris paribus

   Als je gaat haten ben je te licht voor de inhoudelijke discussie, Seneca.

   Veel sterkte verder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.