Hoop voor honden: hoe een jong gezin gered werd vanonder een huis

Sansa’s reddingsverhaal.

Onze Amerikaanse vrienden van Hope for Paws werden gebeld omdat er een pitbull-vrouwtje was die net een nest puppy’s op de wereld had gezet. Fantastisch leuk natuurlijk, maar er was één probleem: ze woonden op straat. Of beter gezegd: onder een huis.

Screen Shot 2016-05-28 at 17.29.41

Toen de reddende engelen van Hope for Paws, Eldad en Lisa, aankwamen bij het huis zagen ze de moeder zitten. Ze noemden haar meteen Sansa. Het teefje zou zich normaal gesproken verstoppen, maar nu  niet. Ze wist namelijk dat ze voedsel nodig had om goed voor haar pups te kunnen zorgen (en melk aan te maken). Daarom kwam ze meteen op Lisa af toen die haar iets te eten gaf.

Screen Shot 2016-05-28 at 17.29.46

Na een korte kennismaking bleek Sansa een geweldige hond te zijn, die prima met mensen overweg kon. Lisa redde haar dus zodat ze meegenomen kon worden naar een dierenarts.

Screen Shot 2016-05-28 at 17.30.03

Natuurlijk waren de puppy’s er ook nog. Het was aan Eldad om hen te redden.

Volgens het telefoontje waren er twee pups, nou, dat bleek enigszins anders te liggen: het waren er niet twee, maar zeven!

Screen Shot 2016-05-28 at 17.30.37

Het was geen gemakkelijke reddingsactie, maar uiteindelijk werden moeder en pups allemaal gered, naar de dierenarts gebracht, en daarna ondergebracht bij liefhebbende gezinnen.

Screen Shot 2016-05-28 at 17.33.49

En dat brengt me bij het volgende punt: als je een hond wilt nemen, overweeg dan om er eentje te adopteren. Dat kan vaak gewoon vanuit een asiel. In elk land zijn er veel asielhonden die maar wat graag geadopteerd willen worden; honden die letterlijk om aandacht en liefde zitten te springen. In de Amerikaanse stad Los Angeles alleen al hebben we het bijvoorbeeld over maar liefst 30.000 honden. Dertigduizend! Die arme beestjes verdienen een mooi leven; ze verdienen het niet om op straat te leven of in een klein hok in een asiel te worden gestopt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.