Iran arresteert acht mensen vanwege ‘onislamitische’ foto’s op Instagram

Triester dan dit wordt het niet.

Iran heeft acht mensen opgepakt die voor online modelbureau’s werken. Dat werd onlangs bekendgemaakt door de cyberrechtbank in Teheran. Ja, dieptriest, maar ze hebben een speciale afdeling die zich bezighoudt met dit soort ‘criminaliteit.’

De arrestaties maken deel uit van het Iraanse offensief tegen vrouwen die de euvele moed hebben om foto’s van zichzelf te laten maken zonder hoofddoek op. De acht gearresteerde individuen staan blijkbaar op een lijst van 170 ‘cybercriminelen’ die dit soort foto’s regelmatig (van zich laten) maken, of er op andere manieren bij betrokken zijn (zoals make-up artiesten, etc.).

Aanklager Javad Babaei maakte de arrestaties afgelopen weekend bekend waarbij hij uitlegde dat zij deel uitmaken van de strijd tegen “bedreigingen voor de moraliteit en het belang van het gezin.” Volgens hem zijn sociale media wat dat betreft extreem gevaarlijk.

De grondlegger van de extreem-islamitische Iraanse republiek, ayatollah Khomeini, zou het daar ongetwijfeld mee eens zijn geweest. Deze knettergekke man zei namelijk ooit het volgende:

“Allah creëerde de mens niet zodat hij ‘plezier’ kon hebben. Het doel van de schepping was om de mensheid te testen door middel van tegenslagen en het gebed. Een islamitisch regime moet op alle gebieden serieus zijn. Er zijn geen grappen in de islam. Er is geen humor in de islam. Er is geen plezier in de islam. Er kan geen plezier en geen vreugde zijn in datgene wat serieus is.”

En opeens begrijp je waarom het leven in streng-islamitische landen zo’n hel is: dat is geen ongelukje, het is het doel van de regeringsleiders om een vreugdeloze samenleving te creëren. Als je naar Saoedi-Arabië en Iran kijkt zijn ze daar in hoge mate in geslaagd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Svetlana

  Iran is een voorbeeld van de ultieme beschaving. Het is ook het land waar de echte islam heerst in tegenstelling tot de Amerikaanse poedel Saudi Arabië en Turkije.

  Iran is een geweldig land en de ayattolahs hebben het beste voor met hun land en bevolking. Iran is verder ook de enige vurige tegenstander van ISRAHEL

  1. LantR.fant

   Busje komt zo!

 2. Anna

  Worden er hier in Nederland moslima´s niet op dezelfde wijze behandeld. De nieuwe economische asielzoekers volgen grotendeels hun islamitische wetten.DUS! Waar hebben we het over.Nog even en de autochtoonse vrouw ondergaat hetzelfde lot.

 3. vanhetgoor

  Haha, gefopt! Echt èlke foto is onislamitisch, daar het volgens de islam verboden is om mensen of dieren af te beelden. Dit heeft te maken met het verbod op het aanbidden van afbeeldingen, afgoderij. En tenslotte ging de heilige profeet van Allah ook nooit op de foto, en er zijn geen schilderijen van hem, ook geen beelden of enige herinnering. Zelfs het graf van de profeet is door de Saudische regering veranderd in een parkeerplaats voor de rijke bezoekers.

  Mensen worden hier weer eens op het verkeerde been gezet. De Iraanse maatschappij is aan het veranderen en de machthebbers trachten met nieuwe repressieve maatregelen opnieuw de massa in toom te houden.

  Het gaat dus om het behoud van macht, en dan is alles geoorloofd. (/cynisme)

 4. Seneca

  Svetlana is een transseksueel. Buk kan het weten want hij noemt haar in een
  eerdere reactie ergens, hem. Misschien is hij het zelf wel.

  1. Svetlana

   Dus wie is nou transseksueel volgens jou. Beukman of ik?

   Volgens mij is iemand anders seksueel gefrustreerd in impotent 😀

 5. Likoednl

  Daar gaat de fabel in de mainstream media naar de knoppen, dat de gematigden aan macht zouden winnen in Iran.
  Er is maar een iemand die bepaalt wat er gebeurd: de ayatollah ‘Opperste Leider’.

 6. ceteris paribus

  Ja, weerzinwekkend is dit.

 7. toetssteen

  Ik vermoed dat het gros van de opstandige Iraanse studenten van destijds er nu anders over denken.
  Wellicht een goede waarschuwing voor naïeve westerlingen die menen dat een cobra te domesticeren is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.