Jihad-prediker in As Soennah moskee – de favoriete moskee van burgemeester Jozias van Aartsen

De favoriete moskee van burgemeester Jozias van Aartsen had gisteren een radicale prediker uit België op bezoek.

De As Soennah moskee is al jaren in het nieuws wegens de radicale opvattingen die gepredikt worden in het gebedshuis. De moskee geldt als aanhanger van het salafisme, en kwam onder meer in opspraak door de extremistische uitspraken van imam Fawaz Jneid. Die is inmiddels opgestapt bij de moskee, maar wat ervoor in de plaats is gekomen, lijkt niet veel beter.

foto: onbekend
foto: onbekend

Bij een Berberstalige conferentie die donderdag plaatsvond in de As Soennah moskee sprak Abdelkader Chouaa, meldde het alerte Geenstijl. De Belgisch-Marokkaanse imam staat bekend om zijn extremistische opvattingen – zo spreekt hij lovend over de gewelddadige jihad, en kwam zijn naam voor in het Hofstadgroep-proces. Bovendien wordt hij door zijn ex-vrouw beschuldigd van zwaar huiselijk geweld.

Gelukkig heeft VNL Kamervragen gesteld over de komst van deze prediker naar Den Haag – dat druist namelijk lijnrecht in tegen de aangenomen motie van VNL-Kamerlid Bontes die stelt dat geweldspredikers te allen tijde uit Nederland geweerd dienen te worden. De klassiek-liberale partij vindt het hoog tijd dat er een einde komt aan de samenwerking tussen de As Soennah moskee en de gemeente Den Haag.

De politie en de gemeente in Den Haag werken namelijk graag samen met de As Soennah moskee. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is echt zo. Zo vertrouwt burgemeester Van Aartsen de moskee handhavingstaken toe tijdens Oud en Nieuw. Een radicale moskee verantwoordelijk maken voor de publieke veiligheid, hoe zou dat ooit mis kunnen gaan?!

VNL is het nu echt zat. De partij vraagt minister Van der Steur om de moskee vanwege deze actie definitief te sluiten, en stelt de voortdurende samenwerking tussen As Soennah en de gemeente Den Haag hard aan de kaak:

“Bent u bereid de burgemeester van Den Haag te manen om de samenwerking met de genoemde moskee zsm te staken?

Zo neen, waarom laat u deze gevaarlijke en absurde situatie voortbestaan waarbij een overheid samenwerkt met een moskee die jihadpredikers faciliteert?”

Heel goed dat VNL dit nogmaals aan de kaak stelt, want het is inderdaad volkomen absurd dat de overheid samenwerkt met zo’n moskee. Sterker nog, het is belachelijk dat een moskee die zulke predikers uitnodigt, überhaupt nog open is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. zomaar

  tja hoe het zit met de door de partijen aangestelde burgervaders weet ik niet , en begrijp het totaal niet dat deze linkse , (voor @cp en consorten ook de door jullie rechtse partijen uit de oude politiek kent en heeft linkse (landverraders ) binnen hun gelederen , zoals je in deze link leest .

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25786050/__Burgemeester_helpt_Syriers_onderduiken__.html

  afin waar blijven al die burgermeesters die te hoop liepen om een aanklacht in te dienen tegen Wilders, die democratisch vroeg aan zijn toehoorders “meer of minder Marokkanen “.

  waarom dienen zij nu geen aanklacht in tegen Jozias van Aartsen , een VVD’er , die samenheult met de radicale moslims (zover er nog andere soorten moslims zijn? ) , binnen onze westerse samenleving .

  moslims die uit opdracht van hun haatboek christenen afslachten , omdat zij geen moslim willen zijn .

 2. LantR.fant

  Vinden jullie dat ook niet gek?
  Als je op het voetbalveld roept: “Alle Joden aan het gas!” krijg je straf. Als je dat in een moskee roept is begrip jouw deel,

  1. Bromsnor

   Het is deel van de islamisering van Europa. Dingen die nog 10 jaar geleden voor onmogelijk werden gehouden en sterkt werden afgekeurd worden helaas gemeengoed in de westerse samenleving.

   Een van die dingen is b.v het antisemitisme dat door moslims openlijk word geuit. En vooral in linkse kringen heeft men daar “begrip” voor.

   Een ander ding zijn de Sharia rechtbanken waar burgerlijk recht word gesproken. Er zijn in Engeland al meer dan 80 van zulke Sharia rechtbanken.

   En zo islamiseert Europa langzaam verder.

   https://imgur.com/Is9JgtH

  2. ceteris paribus

   Werd dat in deze moskee dan geroepen, Lanterfant, of bedoelde u het maar bij wijze van spreken?

 3. zomaar

  hier weer zoiets !!, om eigen haven en goed te beschermen , mag je geen burgerwacht opzetten nog uitvoeren .

  toch als de moslims (Marokkanen) jou autootje in de hens steken , en je verzekering niet alles vergoed , kan je bij de overheid niet aankloppen voor een totalen vergoeding .

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25786900/__Burgerwacht_niet_getolereerd__.html

  dus dit mag niet !!.

  en dit mag wel , een burgerwacht van moslims , die de sharia wetten nageleefd willen zien .

  citaat “De politie en de gemeente in Den Haag werken namelijk graag samen met de As Soennah moskee. Het klinkt te gek voor woorden, maar het is echt zo. Zo vertrouwt burgemeester Van Aartsen de moskee handhavingstaken toe tijdens Oud en Nieuw. Een radicale moskee verantwoordelijk maken voor de publieke veiligheid, hoe zou dat ooit mis kunnen gaan?!”

  hoe gek laten wij het nog worden , wachten wij tot straks onze vrouwen verhuld in boerka over de straten moeten , of erger om de moslims te plezieren.

 4. Bromsnor

  Het feit dat er vanuit de islamitische gemeenschap vraag is naar deze “haat-predikers” spreek boekdelen.

  Je ziet in Europa een tendens dat de parallelle wereld ,die moslims creëren en waarin ze volgens hun islamitische levenswijze leven, steeds groter word en zich ook steeds minder aantrekken van de geldende waarden en normen van het land waarin ze wonen. B.v antisemitisme word steeds openlijker en zonder enige schroom geuit door moslims.

  Met andere woorden, we zitten nu in een andere fase van de sluipende islamisering van Europa.

 5. Seneca

  @cp
  dat is inderdaad gezegd maar zoals gebruikelijk wordt dat niet publiek gemaakt om de bevolking niet onnodig ongerust te maken. Alsof het publiek niet genoeg heeft aan de toespraak van Aboutaleb van 4 mei jl. Hij sprak over een groep van 686 kinderen die vermoord werden omdat zij anders waren. Neen zij waren niet anders zij waren Joods. Dus ook onze bejubelde allochtoon Aboutaleb weigert het woord Jood uit zijn strot te laten rollen. De hele goegemeente staat er bij en zegt: ‘wat een mooie toespraak’ omdat de klootzakken niet kunnen luisteren. Je bent nogal – als het je uitkomt – Bijbelvast en dan herken je vermoedelijk het gezegde: ‘wie oren heeft die hore…’ Maar wat bedoel je nu eigenlijk met je vraag of is het alleen maar je gebruikelijke manier om te treiteren?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Seneca
   Dat laatste kan ik met volmondig en uit de grond van mijn hart beamen!

  2. Mar

   @Seneca

   http://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/herdenken/nationale-herdenking/toespraak-op-de-dam

   De toespraak van Aboutaleb is hier te downloaden.

   Wat u zit te roeptoeteren over Aboutaleb, klopt niet. Neem even de moeite om de toespraak door te lezen. Hij noemt wel degelijk Joden en joodse kinderen. Hij heeft echter ook oog voor alle slachtoffers van de kampen. De 12 miljoen naast de 6 miljoen.

   1. ceteris paribus

    Seneca spreekt zelden de waarheid en ziet er geen been in leugens voor laster te gebruiken.
    Triest.

 6. Ni28

  Van Aartsen was altijd een rare man maar met de jaren wordt het erger zo blijkt. Islamisering van Den Haag is kennelijk goed aan hem besteedt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.