Knettergek: België geeft veroordeelde terrorist €78.000 ‘schadevergoeding’

Dit kan alleen maar in België. Of, misschien beter gezegd: in Europa.

Nizar ben Abdelaziz Trabelsi is een oud-voetbalspeler. Tijdens zijn carriere speelde hij in Duitsland voor Fortuna Düsseldorf, Wuppertaler SV, 1. FC Wülfrath, SV 09/35 Wermelskirchen en VfR Neuss. Hij werd dus door maar liefst 5 voetbalclubs betaald.

Je zou denken dat hij het Westen, en dan met name Duitsland, daar ontzettend dankbaar voor is en God elke dag op zijn blote knietjes dankt dat hij deze kansen heeft gehad. Helaas, alles is minder waar: in 2003 werd hij namelijk veroordeeld vanwege zijn lidmaatschap van Al Qaeda. Zo was hij onder meer van plan geweest om aanslagen te plegen in Parijs én België.

Op 3 oktober, 2013 werd deze radicaal-islamitische gek uitgeleverd aan Amerika, waar hij zijn straf kon uitzitten.

Ongelooflijk genoeg besloot het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in 2014 dat deze uitlevering ‘illegaal’ was. Nu blijkt dat België Trabelsi daarom maar liefst 78.000 euro gaf als ‘schadevergoeding.’

Let wel, niet omdat hij onschuldig was — dat was hij niet — maar omdat België hem had uitgeleverd aan Amerika, waar men net even wat minder lief omgaat met terroristen dan wij in Europa.

Het is om misselijk van te worden, maar dit kan blijkbaar in het Europa en zeker in het België van tegenwoordig. En de politieke klasse zich maar afvragen hoe het toch komt dat moslimextremisten de strijd lijken te winnen. Tja, wat denk jezelf?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Nóg een reden om als een scheet op wielen deze misdadige organisatie (EU) vaarwel te zeggen!

  1. ceteris paribus

   Democratisch is dat niet eenvoudig, heer Suijkerbuijk, de EU wordt gesteund door meerderheden in alle lidstaten.
   Wellicht ziet u mogelijkheden in een militaire staatsgreep waarna al die vermaledijde EU-bestuurders standrechtelijk kunnen worden berecht door de militaire rechtbanken die u al eerder bepleitte om weerspannige burgemeesters te disciplineren.

   1. zomaar

    @cp dat is evenzo democratisch , dan wat Rutte en Samsom gedaan hebben met de uitslag van de onlangs gehouden referendum .

    evenzo democratisch als in de tijd van Jan.Peter.Balkenende , en W.Bos , die ook hun reed afveegde met de uitslag van het toenmalige gehouden referendum .

    dus over welke democratie heb jij het in Gods(alla ) naam , over de linkse democratie soms ?, dat noemt men een dictatuur !!!.

  2. cmsuijkerbuijk

   Ik wil dan in ieder geval nog een rechtvaardige, snelle berechting. Jij daarentegen propageert, dat democratische aangenomen wetten maar ontdoken moeten worden, zoals het goed NSB betaamt! Overigens is alle verdere onzin die je uitkraamt in jouw “reactie”, volledig voor jouw rekening!

   1. ceteris paribus

    Zullen we de verkiezingen maar afwachten, beste heer Suijkerbuijk? Al dat gefantaseer over bestuurders die we standrechtelijk gaan berechten leidt maar tot teleurstellingen.

    1. cmsuijkerbuijk

     Maar ik roep in ieder geval niet op tot wetteloosheid, zoals jij!

     1. ceteris paribus

      Waar riep ik op tot wetteloosheid, verwarde fantast?

      Muslimrein Suijkerbuijk bepleit standrechtelijke rechtspleging in Nederland door militaire rechtbanken en verwijt mij wetteloosheid te bepleiten. De ontspoorde ziel weet ook niet meer goed wat hij allemaal roept maar ik blijf de waanzin toch maar geduldig aangeven.

     2. cmsuijkerbuijk

      Je kunt proberen je eruit te lullen, maar een standrecht is in élk geval rechtspleging conform de wet, waarbij overigens de doodstraf is verboden, fantast! Maar JIJ propageert wetteloosheid, door goed te keuren wat de burgemeester van Weert deed!

     3. ceteris paribus

      De heer Suijkerbuijk krabbelt opzichtig terug en heeft een bijzonder originele definitie van het standrecht gevonden, die weliswaar volgens het Nederlands recht volstrekt onwettig is maar in zijn bijzondere interpretatie de doodstraf in elk geval uitsluit.
      Wat een deerniswekkend gekronkel.

      Ik geloof niet dat het optreden van de burgemeester van Weert in strijd met de wet was, beste Suijkerbuijk, ik meende althans niet te zien dat hij voor zijn opstelling juridisch wordt vervolgd. Van wetteloosheid is derhalve geen sprake; uw betoog slaat nergens op.
      Ik bepleit ook nergens de wet te overtreden maar dat doet u met dat absurde standrecht wel. Kunt u dat inzien?

    2. toetssteen

     @CP
     Hou es even op fantast! Suijkerbuiijk heeft nog helemaal nergens opgeroepen tot dat waar u hem van beticht. Sorry hoor, maar u gaat u boekje ver te buiten; ik vat dit op als zijnde smaad.

   2. Beukman

    “Standrechtelijk” impliceert een haastklus, en suggereert een proces waarin de verdachten al bij voorbaat veroordeeld zijn, de juryleden het roerend met elkaar eens zijn, en de advocaat van de beschuldigden een broer van de rechter is.

    *Als* je nou zo graag een proces wil, gebruik dan tenminste nog Neurenberg als voorbeeld, dat was niet te vergelijken met het broddelwerk waar jij zo naar snakt.

    1. cmsuijkerbuijk

     Pure speculatie! Onzin dus! (Zoals gewoonlijk, zou ik bijna zeggen) En áltijd nog beter, dan de oproep van je chef, om wetten maar niet meer te respecteren!

     1. Beukman

      Dat hele standrechtelijke proces van jou is een puur speculatieve wensdroom, @Suijkerbuijk! Dat moest ik even doorgeven van mijn nóg speculatievere chef. Gelukkig wisselen we hier op vriendschappelijk plagerige wijze slechts wat rituele woorden uit. In het eggie had jij allang Knoops gevraagd om jou te mogen verdedigen in je proces tegen de staat vanwege jouw democratieondermijnende activiteiten!

     2. cmsuijkerbuijk

      Waar roep ik op tot democratie ondermijnende activiteiten? Ik denk dat jouw chef dan eerder in aanmerking komt voor een advocaat, met zijn oproep om democratisch aangenomen wetten maar te negeren! De anarchist!

     3. Beukman

      @Suijkerbuijk
      Ik heb je keurig uitgelegd wat er mis is met in allerhaast gevoerde rechtszaken georganiseerd door militairen, beste man. De geur van Tanja Niemeijer dringt zich op. Zij en haar companen waren óók al dol op dergelijke tribunalen, waarbij politieke vijanden werden veroordeeld en kaltgestelt met legitimering van de Stem des Volks. Het ruikt niet fris en het is niet fris.
      Wat heb je eigenlijk tegen normale rechtspraak?

     4. ceteris paribus

      De heer Suijkerbuijk zou de rechtspraak liever gedelegeerd zien naar militaire rechtbanken die, dat is het goede nieuws, niet de doodstraf mogen opleggen. De burgemeester van Weert kan opgelucht ademhalen.
      Wat dit met onze rechtsstaat te maken heeft blijft duister maar Suijkerbuijk lijkt dit de beste methode te vinden om wetteloosheid te beperken. Recht en gerechtigheid staan hoog in zijn vaandel, zoveel is duidelijk.

     5. cmsuijkerbuijk

      Nergens staat geschreven, dat een snelrecht alleen door een militaire rechtbank zou kunnen worden gevoerd. Ook burgerrechters kunnen een snelrecht uitvoeren. Het is slechts jullie geperverteerde fantasie die hier mee komt, gevoed door jullie evenzo geperverteerde fascinatie met het fascisme.
      En dan nóg steeds CP, IK roep niet op tot het niet uitvoeren van door op democratische wijze tot stand gekomen wetten, waar JIJ altijd zo de mond van vol hebt. Dat doe JIJ.
      En ik zal het je blijven inpeperen! Anarchist!!! Al je reacties zijn opeens totaal waardeloos en hypocriet (Als ze dat al niet waren), want JIJ roept op tot wetteloosheid. Want als je de ene wet kunt overtreden, dan de andere toch ook? Waar is het eind?

     6. Beukman

      @CP
      Daarom blijf ik dus bij mijn stelling dat de Suijkerbuijkjes, de Lijmpjes en zelfs de paardevijgjes van Nederland zich achter hun plastic toetsenbordjes beschouwen als ridders, als de redders van de westerse beschaving, en hiertoe ook bereid zijn om diezelfde westerse beschaving te grabbel te gooien, terwijl ze in Het Echte Leven niet te onderscheiden zijn van andere goedmoedige Nederlanders, die veel meer geneigd zijn tot gematigdheid, kortom tot lieden waarmee je prima een borrel kan drinken.

     7. ceteris paribus

      Beste Beukman, ik ben minder ruimhartig en laat de borrel graag aan mij voorbij gaan. De Suijkerbuijkjes, de Lijmpjes en zelfs de paardevijgjes zijn weliswaar angstige mannen die de boosheid tegen het mislukte bestaan uitleven jegens ingebeelde daders, zoals daar zijn de moslims, de elite en de ‘linkschen’, maar als er een Leider is die ze voorhoudt dat ze dat heel erg goed zien en dat het hoog tijd wordt schoon schip te maken dan zullen ze zich helaas hoogstwaarschijnlijk ontpoppen als gewillige handlangers voor bruine zaken. Ik heb niet de illusie dat ik dit soort figuren kan overtuigen van hun trieste dwalingen maar een borrel met ze drinken is me een stap te ver. Ik zoek de gezelligheid liever bij mensen die tenminste dit menselijke parket en de verleidingen die erin opgesloten liggen doorgronden.

     8. cmsuijkerbuijk

      En daarom Beukman, blijf ik vinden, dat je uit je nek lult, omdat je ziende stekeblind bent en horende stokdoof! Ik had, moet ik eerlijk bekennen, nog enige hoop voor jou, dat je eindelijk in zou zien wat er met ons land aan het gebeuren is, maar dat blijkt ijdele hoop te zijn. Jammer, maar helaas. Niet iedereen komt tot zijn volle verstand en jammer genoeg ben je daar het schrijnende voorbeeld van. CP was sowieso met zijn verknipte persoonlijkheid en zijn puberale gedrag, plus zijn staatsondermijnende activiteiten, door toe te juichen, wat de burgemeester van Heerlen deed, door een democratisch aangenomen wet te saboteren, al lang afgeschreven!

     9. toetssteen

      @Beykman
      Ben je nou echt helemaal van het pad?
      Ik denk dat als er een Knoops aan te pas zou komen jij de benen zou nemen omwille van de door jou verdedigde lulkoek die Suijkerbuijk nooit heeft gedebiteerd.
      Maar hé gast het gaat over België, heb je daar ook nog iets zinnigs over te melden?

     10. cmsuijkerbuijk

      CP die de gezelligheid opzoekt. Het moet niet gekker worden. Door eenieder uitgekotst, zijn dagen slijtend op het internet, omdat hij door iedereen wordt gemeden als de pést en dus niets beter te doen heeft, dan bij normale mensen het bloed onder de nagels vandaan te trollen, waagt het een oordeel te hebben over anderen, waarvan hij niet eens in de schaduw mag staan.
      Bovendien roept hij als échte NSB’er ook nog eens op, om democratisch aangenomen wetten met voeten te treden, zoals het een goed fascist betaamt!

     11. Beukman

      Ik heb al van kinds af aan een gezond wantrouwen jegens lieden die menen het allemaal helder te zien, @Suijkerbuijk. En ook wie er verknipt is, lijkt me voor een groot deel een kwestie van perspectief.

 2. Pimsch

  Ik wazz verleid door Westen met veel geld, roem en cocaine. Ik wist ik was op verkeerde spoor. Ik keerde terug naar ware izjlehm. En de gezegende broeders van Al Qaida onderwezen mij in de vijandigheid van het Westen (spuug) en hun verdorven methoden. Vrijheid is een hoer van de duivel. Ik vocht met trots zoals de leeuwen van Allah. Met hinderlaag en vreeswekkingsheid. De Belgishe romeinen hielden me gevangen, maar Allah heeft hun mensenwetten overwonnen. Ik vergeef mijn vader die voor de kuffaars heeft gewerkt.

 3. Ruud562

  “Europese Hof voor de Rechten van de Mens”.
  Een club met totaal gesjeesden die helaas macht hebben. Een macht waar samenlevingen geheel aan kapot gaan. Een club die bestaansrecht heeft gekregen dankzij een PvdA, CDA, D66, VVD, kortom door gevoerde politiek die overloopt van egocentrische politieke correctheid en kortzichtigheid, wars van enige realiteitszin. Het volk tot slachtoffer makend!

  1. Floris

   Eens. Dat Europese Hof heeft veel te veel macht en wordt bemand door linkse idioten. Opheffen die handel.

   1. ceteris paribus

    Ik zie dat Floris qua stijl en inhoud steeds dichter aankruipt bij Vigo. Dat schept wellicht een band, zo volledig verwijderd van de werkelijkheid.

    1. Floris

     Verwijderd van de werkelijkheid zijn de idioten van dat Europese Hof.

     En mensen zoals jij die niet zien dat West-Europa naar de verdommenis geholpen wordt door de slechtste generatie politici ooit.

     1. ceteris paribus

      Ach kerel toch, doe je ’s nachts nog wel een oog dicht?

      De ondergang van het Avondland, we zijn er al eeuwen bang voor. De ironie wil dat die ondergang altijd werd georganiseerd door degenen die de ondergang vreesden.

 4. josef kuijpers

  Steeds lees je dat het gemiddelde IQ van de woestijnbewoners beduidend onder het gemiddelde ligt van de West-Europeanen.
  Kan iemand mij uitleggen hoe die onnozele lui wél onze wetgeving met succes weten te misbruiken en ze door onze eigen wetten keer op keer onaantastbaar blijken?

  1. ElHoussain

   @josef kuijpers
   U leest steeds dat het gemiddelde IQ van de woestijnbewoners beduidend onder het gemiddelde ligt van de West-Europeanen, maar weet niet hoe die onnozele lui wél onze wetgeving met succes weten te misbruiken en ze door onze eigen wetten keer op keer onaantastbaar blijken.

   Wat u over het gemiddelde IQ van de woestijnbewoners leest, is dus niet waar!

   Denkt u daar maar eens over na.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.