Politie en justitie hebben rechters opzettelijk misleid over vuurwerkramp

Politie en justitie hebben rechters opzettelijk misleid over vuurwerkramp

Hier moeten hoofden door rollen.

De rechterlijke macht is in verschillende strafrechtelijke onderzoeken bewust misleid door politie en justitie. Dat bericht RTV Oost:

Zo is er geknoeid met het belangrijkste bewijsmateriaal: de rode sportbroek vol rampsporen, van de vermeende en vrijgesproken brandstichter Andre de Vries. Dat concludeert de expertgroep Klokkenluiders in een onderzoeksrapport waaraan al twee jaar wordt gewerkt door voormalig Europarlementariër Paul van Buitenen. Hij bracht als klokkenluider van misstanden de Europese commissie ten val.

Wat er precies is misgegaan is een lang verhaal, maar het komt erop neer dat men in diverse onderzoeken bewust te weinig heeft gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen, en toen die waarheid wel duidelijk werd hebben ze het zo snel mogelijk onder het tapijt geveegd. Dat gebeurde toentertijd onder meer op voorspraak van minister Donner.

De vraag is nu: wie gaan hiervoor boeten? De huidige minister van Justitie zal verantwoordelijk worden gehouden voor het falen van zijn voorgangers, maar feitelijk kun je het hem persoonlijk natuurlijk niet kwalijk nemen (hoewel hij inderdaad wel het boetekleed zal moeten aantrekken).

In plaats van alleen maar de huidige bewindspersoon aan te pakken moeten we oude bewindspersonen die zich duidelijk schuldig hebben gemaakt aan misdrijven maar eens vervolgen. Als Donner het onder het tapijt heeft geveegd moet hij daar juridisch voor aansprakelijk worden gesteld. En dat geldt ook voor alle andere betrokkenen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer