Knettergek: België geeft veroordeelde terrorist €78.000 'schadevergoeding'

Geen categoriemei 14 2016, 20:00
Dit kan alleen maar in België. Of, misschien beter gezegd: in Europa.
Nizar ben Abdelaziz Trabelsi is een oud-voetbalspeler. Tijdens zijn carriere speelde hij in Duitsland voor Fortuna Düsseldorf, Wuppertaler SV, 1. FC Wülfrath, SV 09/35 Wermelskirchen en VfR Neuss. Hij werd dus door maar liefst 5 voetbalclubs betaald.
Je zou denken dat hij het Westen, en dan met name Duitsland, daar ontzettend dankbaar voor is en God elke dag op zijn blote knietjes dankt dat hij deze kansen heeft gehad. Helaas, alles is minder waar: in 2003 werd hij namelijk veroordeeld vanwege zijn lidmaatschap van Al Qaeda. Zo was hij onder meer van plan geweest om aanslagen te plegen in Parijs én België.
https://twitter.com/metrobelgique/status/731033750260330496
Op 3 oktober, 2013 werd deze radicaal-islamitische gek uitgeleverd aan Amerika, waar hij zijn straf kon uitzitten.
Ongelooflijk genoeg besloot het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in 2014 dat deze uitlevering 'illegaal' was. Nu blijkt dat België Trabelsi daarom maar liefst 78.000 euro gaf als 'schadevergoeding.'
Let wel, niet omdat hij onschuldig was -- dat was hij niet -- maar omdat België hem had uitgeleverd aan Amerika, waar men net even wat minder lief omgaat met terroristen dan wij in Europa.
Het is om misselijk van te worden, maar dit kan blijkbaar in het Europa en zeker in het België van tegenwoordig. En de politieke klasse zich maar afvragen hoe het toch komt dat moslimextremisten de strijd lijken te winnen. Tja, wat denk jezelf?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten