Max Verstappen de multimiljonair: promotie naar Red Bull is fantastisch nieuws voor zijn salaris

Geen categoriemei 06 2016, 13:17
De jonge Nederlandse coureur gaat er gigantisch op vooruit dankzij de overstap.
Goed nieuws voor Max Verstappen en de hele Formule 1-wereld, want het Nederlandse supertalent mag eindelijk aan de slag bij een écht topteam. Verstappen neemt afscheid van Toro Rosso, en gaat voor een podiumplek met Red Bull Racing. Een behoorlijke opluchting, want Max Verstappen was echt een paar maatjes te groot voor Toro Rosso, waar hij continu last had van technische mankementen.
Maar de overstap is niet alleen goed nieuws voor Verstappens sportprestaties, ook op andere vlakken is het een positieve vooruitgang. Onze landgenoot kan namelijk rekenen op een keiharde salarisverhoging. Bij Red Bull wordt hij gewisseld met de Rus Daniil Kvyat. Deze brokkenpiloot, die wordt teruggeplaatst naar Toro Rosso, verdiende bij Red Bull 850 duizend dollar per jaar, oftewel 743 duizend euro. Ter vergelijking: Verstappen en de andere coureurs bij Toro Rosso kregen 650 duizend dollar, oftewel 568 duizend euro.
Het ligt in de lijn der verwachting dat Verstappens promotie naar Red Bull ook inhoudt dat hij het daarbij passende salaris gaat verdienen. En dat is voor zo'n talent ook niet meer dan terecht – Verstappen is niet alleen een topcoureur, maar doet het ook zeer goed bij het publiek. En dat is weer goed voor de sponsorinkomsten van Red Bull. Een win-win situatie dus, die ertoe leidt dat de 18-jarige Verstappen een jaarsalaris gaat krijgen waar anderen alleen maar van kunnen dromen.
En dat is nog niet alles. Naast het topsalaris dat hij gaat verdienen bij Red Bull, heeft Verstappen ook nog andere inkomsten. Zo wordt hij gesponsord door supermarkt Jumbo, internetgigant Ziggo en betaalzender Sport 1. Naar schatting ontving Max Verstappen dankzij deze sponsorcontracten al zo'n 3 tot 5 miljoen euro, en dat zal alleen nog maar meer worden.
Wat een leven! Racen is niet alleen de grote passie van Max Verstappen, het is ook nog eens bijzonder lucratief. Het is de nuchtere coureur van harte gegund, want hij loopt duidelijk niet naast zijn schoenen. Best bijzonder eigenlijk, want veel mensen zouden het behoorlijk hoog in de bol krijgen van zo'n gigantisch salaris. Het bewijst dat Verstappen niet alleen het talent, maar ook de mentaliteit heeft van een echte sportman.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten