Nederland luilekkerland: Gemeenten geven migranten duizenden euro’s ‘shoptegoed’

Migranten krijgen tegenwoordig niet alleen meer een huis: nee, ze mogen nu ook op jouw kosten luxe tv’s en geluidsinstallaties aanschaffen.

Ik zat eens te denken: misschien verbrand ik mijn Nederlandse paspoort binnenkort maar eens, en meld ik me bij mijn gemeente als Syrische vluchteling. Niet dat ik ook maar een beetje op een Syriër zou lijken, en mijn Arabisch is ook niet om over naar huis te schrijven, maar ach. Zij moeten bewijzen dat ik niét uit Syrië kom, dus waarom ook niet!

Waarom ik dat zou willen? Nou, ik zou best wel wat nieuwe meubels voor mijn huis willen, en dat ‘shoptegoed voor migranten’ vind ik ook wel aanlokkelijk klinken! Volgens een onderzoek van het Brabants Dagblad geven sommige Brabantse gemeenten exorbitante bedragen aan ‘nieuwe Nederlanders’. De gemeente Oisterwijk maakt het daarbij wel erg bont, met een shoptegoed van maar liefst 10.000 euro. “Maar daar ben je in een paar maanden toch zo doorheen, alleen al aan huur en eten?” denk je misschien. Dat zou kloppen ja, als het geld daarvoor bestemd was. Maar nee, daar zijn aparte potjes voor. Dit mooie bedrag is enkel en alleen bedoeld om, wat de gemeente noemt, “wat tweedehands meubels aan te schaffen”. En nee: in de meeste gemeenten hoeven nieuwkomers dit ook niet terug te betalen, zelfs al zouden ze een goede baan krijgen. Nee, die 10.000 euro zijn een gift, met de hartelijke groeten van de gemeente Oisterwijk.

Het is wel alsof gemeenten wéten dat ze het geld toch nooit terug zouden kunnen betalen, als het als lening verstrekt zou worden. Dat is hier ook het grote probleem: met immigratie is niets mis, maar dan moet het wel gaan om mensen die hier ook daadwerkelijk iets kunnen bijdragen aan de samenleving, en daar hoort in je eigen onderhoud voorzien gewoon bij.

Dat er in deze plaats genoeg mensen leven die dat geld beter zouden kunnen gebruiken, is wel duidelijk. Ter vergelijking: een uitwonende Nederlandse student krijgt in drie jaar voor een bacheloropleiding ook zo’n 10.000 euro aan studiefinanciering, die hij vervolgens wél tot de laatste cent moet terugbetalen. En daarvan moeten de huur, eten, inboedel etcetera allemaal van betaald worden.

Dat zulke bedragen sowieso volstrekt onnodig zijn, vertellen zelfs meubelhandelaren. Verschillende kringloopwinkels zeggen dat je “met 2000 euro wel uit de voeten kunt”. Volgens een medewerker van de IKEA is 10.000 euro zelfs ruim voldoende voor een complete nieuwe inboedel.

Ik weet het dus wel: ik verhuis naar Oisterwijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Houtlijm

  Ik ben geschokt, diep geschokt. Dat ze die arme, zielige immigranten die ons zoveel goeds brengen, afschepen met een luizige 10.000 euro. Typisch Nederland weer: pover en krenterig. Als die lieve, lieve mensen ook maar enigszins hun huis willen kunnen inrichten moeten ze toch minimaal 20.000 euro krijgen. Nee, maak er maar 30.000 euro van: laten we ons nu eens een keertje van onze royale kant laten zien. Dat verdienen die stakkers. Hup Oisterwijk, zet ‘m op!

 2. Nog1

  Er zitten twee enorme missers in dit artikel;

  ten eerste schrijft Sybren ‘Zij moeten bewijzen dat ik niét uit Syrië kom, dus waarom ook niet!.’ Maar dan kent Sybren de wet bijzonder slecht, het is de vluchteling die zijn vluchtverhaal moet bewijzen.

  De tweede misser is dat Oisterwijk het bedrag alleen aan migranten zou geven. Maar het bedrag staat in de minimanota en geldt dus voor iedereen die aan bepaalde inkomenscriteria voldoet.

  Sybren hoeft dus helemaal niet te doen alsof hij Syriër is, er geldt nl een inkomenscriterium, geen afkomstcriterium.

  De enige vraag die we Sybren nog moeten stellen is of hij vergeten is zijn beweringen even te checken, of dat Sybren het helemaal neit kan schelen dat zijn stellingen aantoonbare flauwekul zijn.

  1. Houtlijm

   Nog1, dus u vindt het volstrekt normaal dat een iemand die onder een bepaald inkomen zit (voldoet aan de inkomenscriteria) tienduizend euro ontvangt van een gemeente om zijn/haar huis in te richten?!?!?! Is de bliksem soms in uw hoofd ingeslagen?

   1. Nog1

    @ Houtlijm

    Je vraagt; ‘dus u vindt het volstrekt normaal dat een iemand die onder een bepaald inkomen zit (voldoet aan de inkomenscriteria) tienduizend euro ontvangt’

    Mijn antwoord is nee. Dat vind ik niet normaal, jij wel?

    IK heb ook nooit ergens beweert dat ik dit normaal vind, ik stel dat de bewering dat dit voor vluchtelingen/migranten zou gelden en niet voor Sybren niet waar is. Wat ik van de Oisterwijkse minimanota vind is helemaal niet ter sprake gekomen.

    1. Houtlijm

     Weet Nog1 wellicht ook wat het inkomenscriterium van de gemeente Oisterwijk is, hoe laag het minimuminkomen moet zijn om voor dit douceurtje in aanmerking te komen?

     1. Nog1

      @ Houtlijm

      Ik heb in een reactie op Wachteres een link naar de gemeente Oisterwijk geplakt. Dit is nl maar 1 van de vele zeer riante minimaregelingen van deze gemeente.

      Deze reactie moet om 1 of andere reden echter eerst goedgekeurd worden.

     2. Nog1

      @ Houtlijm

      Het hangt van de regeling af. Sommige gelden bij de bijstandnorm (70% van het minimumloon) andere regelingen, zoals bv de steun bij sportcontributies, geldt 110% van het minimumloon.

   2. ceteris paribus

    Ja, dat is volstrekt normaal, in elk geval zou het idioot zijn als we deze mensen minder rechten toekennen dan anderen.

    We zijn een beschaafd land en dat kost geld. Wen er maar aan.

    1. Nog1

     @ CP

     Ik vind dat gedeelte wel normaal. Maar het bedrag vind ik absurd hoog, en dat het een gift ipv een vriendelijke lening is, hoeft ook niet.

    2. Houtlijm

     Het is niet normaal Ceteris. Ten eerste is het bedrag uitzonderlijk en uitzinnig hoog. Met 2500 euro is via de kringloopwinkel en Marktplaats ook een woning in te richten. En voorts is het absurd om iedereen die van buiten onze landsgrenzen binnenkomt direct dezelfde financiele rechten toe te kennen als de Nederlanders die deze rechten hebben opgebouwd en er levenslang voor hebben betaald.

     Dat zinnetje ‘Wen er maar aan’ ligt in je mond bestorven. Wen jij er maar aan dat jij tot een snel slinkende minderheid behoort die binnenkort volledig uitgerangeerd is.

  2. Wachteres

   En nog1 gelooft dat autochtone mensen dit ook krijgen? Laat je nakijken!

   http://nieuws-ontmaskerd.com/2016/05/24/gemeente-achtkarspelen-de-terreur-van-eigen-volk-in-friesland/

   Deze berichten verschijnen regelmatig. Ik weet het uit mijn familie- en kennissenkring hoe men behandeld wordt als men – noodgedwongen – een uitkering moet aanvragen als men op 50-jarige leeftijd ontslag krijgt, omdat de boel failliet gaat en je ook nog het uitzicht hebt dat je waarschijnlijk nooit een baan weer krijgt, omdat je te oud bent.

   IK dank de hemel op mijn blote knieën dat ik nooit afhankelijk ben geweest van de goedheid van een uitkeringsinstantie. Alsof ze het geld uit hun eigen portemonnee betalen.

   Een kwestie van macht is heerlijk, overmacht is overheerlijk.

   En de binnenkomers zijn ‘zielug’, nietwaar? Die kunnen ook rustig bij familie of vrienden zwart gaan werken. Dat zou een moeder eens moeten doen, die van de uitkering niet rond kan komen.

   1. Nog1

    @ Wachteres

    ‘En nog1 gelooft dat autochtone mensen dit ook krijgen? Laat je nakijken!’

    Dat geloof ik niet. Ik weet zeker dat autochtone mensen in Oisterwijk dit ook krijgen. Deze gemeente heeft een absurdistisch vriendelijk minimabeleid, waar ze bijzonder trots op zijn. Bekijk deze website maar eens;

    http://www.oisterwijknieuws.nl/2015/02/gemeente-oisterwijk-wil-minima-ruimhartig-steunen/

    Je linkt naar een evident flauwekulverhaal; asielzoekers krijgen nl helemaal geen bijstand.

    http://www.antwoordopbijstand.nl/inhoud/index/pid/2607

    1. zomaar

     jij wil dus beweren , dat elk nieuw koppel (jongeren of ouderen) die een huisje krijgen in Oisterwijk van de gemeente daar 10 duizend euro start geld krijgen , om hun eerste huisje in te richten ?.

     en ik denk dat jij een zot bent , anders barste Oisterwijk uit de voegen qua inwoners aantal .

     en toch is het maar een dropje ergens in Brabant.

   2. Nog1

    @ Waxhteres

    Ik heb al een reactie geschreven, die nog gemodereerd moet worden.

    Mijn tweede reactie is dat je linkt naar een site waar vooral opzichtige nonsens op staat, zoals samenzweringstheorieen over de moord op Marianne Vaatstra, lulkoek over de Illuminatie en antisemitische kolder over een joodse samenzwering tegen Trump.

    Er staat zelfs een pro-Hitler artikel op dat ik even wil citeren;

    ‘In plaats van dat men de waarheid gaat spreken, word door de media een leugen verkondigd. In schoolboeken word geleerd hoe verkeerd Hitler wel niet was. Maar het ware verhaal over hem word niet verteld, en dat omdat de Khazaarse Joden hier achter zitten. Het zogenoemde volk wat zich volk noemt van God, brengen juist die leugens.

    In deze documentaire word het tegendeel bewezen van wat onze overheid, school en zelfs kerken altijd hebben verzwegen voor het volk, dit in het voordeel om die zogenoemde zielige joden, die in feite meesters oplichters zijn die alles beheren, denk aan de Rothschilds.’

    Is dit het type website waar jij je informatie op wenst te baseren?

    Ik niet.

    1. ceteris paribus

     @Nog1,
     Wachteres baseert zich in de ‘onderbouwing’ van haar extremistische standpunten voortdurend op bronnen die verre van betrouwbaar zijn. Haar politieke ideeën shopt ze met name bij sites als E.J. Bron en Xandernieuws, leugenachtige sites die glashard zaken verzinnen.
     Ik heb haar al vaak op de leugenachtigheid van haar bronnen gewezen maar ze gaat er stug mee door, wellicht ervaart ze geen keus: in serieuze nieuwsbronnen kan ze uiteraard geen ondersteuning voor haar extremistische en abjecte opvattingen vinden.

     1. Nog1

      @ CP

      De site is van een beroemde christelijke antisemiet uit Tilburen (net als ik dus ook uit Friesland). Het type dat zo oenig is om dit soort evidente overtredingen van de Nederlandse wet gewoon op zijn eigen naam te registreren;

      http://whois.domaintools.com/nieuws-ontmaskerd.com

     2. Nog1

      @ CP

      Overigens is Sjouke niet een lone wolf, maar onderdeel van een secte die in de jaren ’90 is opgericht door kolonel GJ van Loon. Hun aanhang bevindt zich mn in de Friese Bijbelbelt (het gebied rond Dokkum). Ze zijn niet alleen antisemitisch (zoals ik al aantoonde) maar ook ‘gewoon’ racistisch.

      Een kenmerkend artikel van de secte is bv ‘De Bijbel, een boek voor één ras.’

      http://zebulonenissachar.com/2016/03/15/de-bijbel-een-boek-voor-een-ras/

      Ze hebben een beetje landelijke bekendheid gekregen door hun acties rond de moord op Marianne Vaatstra, waarbij men (ook nu nog) de schuldigen in een joods/islamitische/pedofiele samenzwering zoeken.

     3. Beukman

      @nog1
      Waarom combineren zoveel complotgekkies hun afwijking met een religieuze tik?

      De docu op de andere site van Sjouke van der Naalt is om te smullen.
      “Marianne satanische vermoord” (sic)

      http://nieuws-ontmaskerd.com/2016/04/07/marianne-satanische-vermoord/

     4. Nog1

      @ Beukman

      Ik heb (het zal een jaar of 10 geleden zijn) ooit een lezing bijgewoond van iemand die het ontstaan van samenzweringstheorieen koppelde aan secularisatie.

      Zijn theorie was dat een deel van de mensen psychologisch een controlerende macht nodig hebben, omdat ze te angstig zijn voor de werkelijkheid die bestaat uit toeval en chaos. Ooit was die controlerende macht (in postieve zin) God en zijn (negatieve) alter ego de Duivel.

      De combinatie samenzweringstheorieen en (recent bekeerde) religieuze radicalen zien we trouwens zowel bij christenen als bij moslims.

      Als zijn tehorie klopt dan zijn deze bekeerling inwendig dus helemaal niet overtuigd van het bestaan van God en fungeert de samenzwering als seculier alternatief voor Almacht.

     5. ceteris paribus

      Ik denk dat wel iets zit in die theorie over secularisatie en complottheoretici. Een andere factor lijkt me de ontzuiling en de eroderende representatieve democratie: veel mensen stellen geen vertrouwen meer in de mensen die ze via verkiezingen mandateren tot besluitvorming en wenden zich af van de politiek.
      Er is altijd een minderheidsgroep geweest die zich afzet tegen de elite (van NSB tot Boerenpartij naar PVV) maar ik denk dat niet alleen groter is maar nu ook toegang heeft tot publieke media.

     6. Beukman

      @Zomaar
      Heel intrigerend. Dat mensen angstig op zoek gaan naar houvast nu God niet blijkt te bestaan, is wel duidelijk. Maar ik ben toch geneigd te denken dat in ieder geval sommige van die gasten wel degelijk complotdenken combineren met een oprecht geloof in God en met name het Oude Testament. Echter niet een doorsnee geloof.

      We hadden hier een tijdje Gielah, die ons met ronkende retoriek overspoelde over de nakende Eindtijd. Ik twijfel niet aan de rotsvastheid van haar geloof.
      En hier: https://www.groene.nl/artikel/zebulon-op-klompen een twintig jaar interview met die G.J. van Loon, waarin hij vertelt dat Nederlanders behoren tot één van de verloren stammen van Nederland.

      Een gewone nuchtere gelovige heeft geen behoefte aan die flauwe kul. Complotdenken past echter wél door één deur met religieus fanatisme. Zowel Gielah als Van Loon zijn religieuze fanatici. Van der Naalt lijkt ook in het plaatje te passen, gezien de inhoud van zijn godsdienstwebsite.

     7. Wachteres

      Simon baseert zich liever op de linkse sites. Als er een grote rellen in Parijs of waar dan ook uitbreken, dan zwijgen zij daar over, want het gaat om de islam. En als vrouwen en masse worden verkracht door moslims dan verkondigen die dat het allemaal wel meevalt. En nog liever zwijgen ze.

      Wat niet weet, wat niet deert, hé Simon???

      Over liegen gesproken! Anja M. beweerde dat die arme, lieve jongens alleen maar een beetje wilden stelen. Dat ze daardoor toevallig bij de borsten van die vrouwen en in hun onderbroek terecht kwamen was puur toeval.

      O wacht, je kunt altijd nog zeggen dat er ook wel autochtone mannen zijn die vrouwen verkrachten. En dat is een heel goed reden om mannen binnen te halen die vanuit hun godsdienstige opvattingen vinden dat ze ‘ongelovige’ vrouwen wel mogen grijpen waar ze kunnen.

      Per slot hebben wij dat volgens links ook verdiend. Slavernij enzo!

      En trouwens …. ik weet voldoende uit de praktijk hoe autochtonen bij de uitkeringsinstanties behandeld worden. Daar heb ik welke krant dan ook niet voor nodig.

      Maar daar gaat het jou natuurlijk niet om: als die ‘arme vluchtelingetjes’ maar lekker vertroeteld worden, want dat doe je in een beschaafd land.

      Dat ze ondertussen andersdenkenden en christenen in elk opzicht te pakken nemen is meegenomen, toch? Moet Wilders maar niet zo vervelend doen.

      http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2016/05/christenen-nog-steeds-aangevallen-in-duitse-azcs-309435/

      Simpel gezegd: Wat je zegt ben je zelf!

     8. ceteris paribus

      Mevrouw Wachteres beschouwt de reguliere media als onbetrouwbaar en daarom put ze uit obscure bronnen die de feiten voor haar verzinnen.
      Ik vroeg haar al eerder hoeveel asielzoekers in Keulen voor verkrachting werden veroordeeld. We zitten nog steeds op een antwoord te wachten.

     9. Nog1

      @ Wachteres

      Lang verhaal, maar helaas kan ik er nergens in lezen wat je van de pro-Hitler-website vindt waar je jouw informatie op baseert.

     10. Nog1

      @ Beukman

      Het meten van inwendig geloof zou alleen kunnen als gelovigen bereid gevonden kunnen worden aan een leugendetector plaats te nemen. Tot die tijd neem ik inwendig geloof met een korrel zout.

      Overigens vind ik Gielah van een ander kaliber dan Van Loon. Ze heeft veel meer kennis van de materie, hoewel het haar er niet van houdt om te beweren dat de Bijbel oproept tot de uitroeing van de hedendaagse Palestijnen, die ze gelijkstelt met de bijbelse Amalekieten.

      En de enige samenzweringstheorie waar ik haar naar heb zien verwijzen is die van Bat Ye’or, die helaas dermate wijd verspreid is (ook bij ‘normale’ mensen) dat ik die verwijzingen niet sterk genoeg vind om haar een echte complotdenker te noemen.

     11. Wachteres

      https://duitslandinstituut.nl/artikel/14543/negentig-aangiftes-na-seksueel-geweld-in-keulen

      Anja heeft gelijk dat seksueel aanvallen een manier is om te kunnen jatten. Nou weet ik eigenlijk niet zo goed of ik ongewenst grijpen naar mijn borsten en billen prettiger zou vinden omdat ze dat alleen maar doen omdat ze mijn portemonnee willen stelen.

      Seksueel geweld is seksueel geweld, wat de reden ook is. En ik las net ergens dat er inderdaad al figuren veroordeeld zijn.

      Maar vanaf het begin was het al duidelijk dat het moeilijk was om die mensen te vangen. Als er honderden bijeen zijn, haal dan maar eens de schuldigen eruit, als ze allemaal al weer vertrokken zijn.

      Maar zelfs simpele Simon moet kunnen begrijpen dat dit niet wil zeggen dat er geen verkrachters waren.

      Waarschijnlijk zelfs meer dan hier aangegeven staan, want dit bericht is van januari j.l.

     12. Wachteres

      http://nos.nl/artikel/2088759-eerste-drie-verdachten-keulen-veroordeeld.html

      Eerste drie verdachten ‘Keulen’ veroordeeld

      In Keulen stonden vandaag de eerste drie verdachten voor de rechter vanwege de ongeregeldheden op oudejaarsavond in het centrum van de stad. Toen werden feestvierders bestolen en vrouwen hebben aangifte gedaan van aanranding of verkrachting door onder anderen Noord-Afrikanen. Justitie heeft 73 verdachten in beeld.

      Dat bericht is van februari, ongetwijfeld is er al meer bekend.

     13. Wachteres

      http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/meer-dan-500-aangiftes-keulen-4-op-de-10-van-seksueel-geweld

      En nog een bericht uit mei! Ach waar maak ik me druk om. Simon zal niet reageren, want hij haat de werkelijkheid.

     14. Beukman

      @Nog1
      We kunnen er dus gevoegelijk van uitgaan dat Gielah geen aansluiting heeft bij Van Loon?

     15. Nog1

      @ Beukman

      Nee, Gielah is een opgeleid theologe die behoort tot de stroming van dhr Ben Kok van Tora Yeshua. Een bijzondere stroming die zich zowel joods als protestants christelijk beschouwd.

      Kijk de header van dit artikel maar eens.

      http://tora-yeshua.nl/2012/01/historische-tijdlijn-van-68-v-chr-tot-1998-over-jodendom-en-christendom-zie-ook-1492-waar-netanyahu-naar-verwees/

     16. Wachteres

      “haar extremistische en abjecte opvattingen …”

      Nou, nou, poeh, poeh! Als Simon je zo beschrijft, dan zit je wel goed!

      En dan moet ik denken aan de vrouw die ging stemmen:

      “Pechtold is tegen, dan ben ik automatisch voor”.

  3. Wachteres

   http://www.bd.nl/regio/brabant/vluchtelingen-in-oisterwijk-krijgen-10-000-euro-shoptegoed-kaart-1.6047529

   De vluchtelingen krijgen dat geld en het schijnt per gemeente zelfs verschillend te zijn.

   1. Nog1

    @ Wachteres

    Als jij in die gemeente woont en een klein inkomen hebt krijg je het ook.

 3. Wim

  Zo dat is even andere koek dan dat bij een hulpbehoevend oudje na jaren de huishoudelijke hulp door de gemeente de deur uit getrapt wordt

  1. Nog1

   @ Wim

   In Oisterwijk kent men ook voor thuishulp een bijzonder riante regeling;

   ‘Op grond van deze beleidsregel kunnen belanghebbenden in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor maximaal 2,5 uur hulp bij het huishouden per week.’

   Dat is naast WMO-indicaties betreffende thuishulp. En zelfs het genoemde maximum is geen echt maximum ivm een hardheidsclausule.

   1. Wim

    Er staat boven gemeenten, dus een algemeen beeld.

    1. Nog1

     @ Wim

     Maar de regeling waar je op reageert met ‘Zo dat is even andere koek’ geldt alleen in Oisterwijk. Dat is geen algemeen beeld, maar een zeer bijzondere uitzondering.

     En zoals gezegd is Oisterwijk in haar hele minimabeleid een uitzondering, ook wat thuishulp betreft.

     http://www.oisterwijknieuws.nl/2015/02/gemeente-oisterwijk-wil-minima-ruimhartig-steunen/

     1. Nog1

      @ Wim

      In mijn eerste reactie had ik overigens al aangetoond dat het artikel van Sybren inhoudelijk onzin is; de regeling geldt alleen in Oisterwijk en niet alleen voor vluchtelingen maar voor iedereen die aan bepaalde inkomenscriteria voldoet.

     2. ceteris paribus

      En dat is het resultaat van democratische besluitvorming in de gemeenteraad.

 4. poldi

  Volgens mij kun je bij de kringloop, voor 2000 Euro, alles kopen wat je nodig hebt om je huis in te richten. In Oisterwijk heeft de wethouder zich waarschijnlijk door IKEA alten “adviseren”.

  Verder is dit weer een uitstekende reclame voor potetiele gelukzoekers !

 5. Anna

  Wat een schandelijke regering. Honderdduizenden zonder werk. Veel afgestudeerden geen werk en geen geld. Ze zijn afhankelijk van hun ouders. Ouderen permanent gekort. Verzorgingsstaat in de vernietiging. Als je een niet westerse economische asielzoeker bent en een grote zak geld op een islamitische bank hebt staan krijg je hier levenslang alles gratis. De Nederlander en toekomstige jeugd zal zich krom moeten werken voor deze asielzoekers.

  1. Nog1

   @ Anna

   Deze regeling geldt voor iedereen, niet alleen voor statushouders of migranten.

   1. Houtlijm

    De Gemeente Oisterwijk dient per direct onder curatele gesteld te worden.

 6. Anna

  Ze kunnen voorgoed hier levenslang van onze goed opgebouwde verzorgingsstaat genieten. Eigen landen opbouwen is niet nodig. Huisje, boompje en moskee. Komen hier zogenaamd voor vrijheid en eenmaal hier gaan ze de oorspronkelijke bewoner die ontnemen. CU, SP en D66 waren gisteren weer heel zielig aan het doen tegen de PVV. Mensen stemmen verkeerd

 7. zomaar

  afin je kwam (komt) aan in een van de Griekse eilanden , je roept hard dat je een vluchteling bent , en gediscrimineerd wordt of zal worden door die verfoeide westerlingen , tevenseis je dat je naar het land van jou keuze mag , daar is immers alles met nietsdoen te krijgen .

  je laat je treinkaartje zien , en zie een nieuwe wereld gaat voor deze sprinkhanen open, eenmaal in het land van hun keuze , gaan zij middels eisen stellen de oorspronkelijke bevolking tot de islam bekeren .

  1. Nog1

   @ Zomaar

   Het nieuws nog bekeken de afgelopen maanden? Hoe de vluchtelingen in Griekenland gestrand zijn en helemaal geen treinkaartje krijgen?

   1. zomaar

    het door mij genoemde treinkaartje is fictief , drol .

    het lijkt erop dat een reiziger op het perron staat , zwaaiend met zijn kaartje om de laatste trein die dag naar zijn/haar plaats van bestemming te halen .

    zij vragen niet is er nog plaats , nee zij eisen dat zij daarheen kunnen waarheen zij willen , en dat voor iemand die zegt gevlucht te zijn voor het onheil in zijn samenleving .

    snap je het nu koekenbakker .

    1. Nog1

     @ Zomaar

     Blij dat je zelf gewoon toegeeft dat je verhaal over asielzoeker door jezelf verzonnen is, en geen enkele relevantie met de werkelijkheid heeft. En dus ook niet thuishoort in een discussie over die werkelijkheid.

     1. zomaar

      nog1 en weer trek je alles uit het verband , in welke wereld leef jij , zie en hoor jij niet de eisen die deze (nep)vluchtelingen stellen , voorbeeld ik wil naar Duitsland , Engeland Nederland , Frankrijk, ect , in ieder overal waar de uitkeringen goed zijn .

      en net !! , let op NET !!, of zij in het bezit zijn van een betaald treinkaartje en dus recht hebben om naar die plaats te reizen van hun voorkeur .

      bij niet een komt het op dat deze landen (samenlevingen) het niet meer kunnen verwerken of betalen , NEE ZIJ WILLEN DAARHEEN , eisen zij !!.

      en dat noemt zich vluchteling ?, niet blij met elders een plaats voor tijdelijk , NEE LEVENSLANG WILLEN ZIJ EEN UITKERING , en WILLEN ZIJ DE SAMENLEVING VAN HUN KEUZE VERISLAMISEREN , nogmaals dit zijn islamitische zendelingen geen vluchtelingen .

     2. Nog1

      @ Zomaar

      Ik vind de meesten ook geen vluchtelingen; ze zitten op dit moment al vaak in een veilig land.

      Maar ik geloof er niets van deze groep ons wil islamiseren. Men wil gewoon in een rijker land wonen.

 8. Mar

  “Ter vergelijking: een uitwonende Nederlandse student krijgt in drie jaar voor een bacheloropleiding ook zo’n 10.000 euro aan studiefinanciering, die hij vervolgens wél tot de laatste cent moet terugbetalen.”

  En dan duurt het nog, in het gunstigste geval, tot zijn/haar 35e levensjaar voor hij/zij voor de staatskas een positief saldo gaat opleveren.

  Ik heb zitten zoeken, maar een berekening van hoeveel een in Nederland geboren baby van Nederlandse ouders de staat kost tot het 18e levensjaar niet kunnen vinden. Ouders betalen niet alles zelf.

  1. zomaar

   @mar , en dus wil jij zeggen met jou schrijven , als de autochtonen ouders niet alles zelf betalen voor hun kroost , de buitenlander geknuffeld moet worden met 10 á 20 duizend euro , alleen om dat zij de gezelligheid hierheen brengen , in de vorm van eisen stellen , en racist roepen naar ons .

   hier op het pleintje zijn ook wij verrijkt met dir volk , een gerenoveerd huis, geheel voorzien van meubels, en een uitkering .

   binnen twee maanden een bijna nieuwe auto, en werken ho maar , daartegen zijn er ook oudjes (bejaarde woningen) , niet gerenoveerd , een karige uitkering , en oude meubeltjes , gaat hun wasautomaat stuk lopen zij bij familie of buren een repratuur te zoeken , die voor niks of heel weinig dat ding kan maken .

   kijk dat is nu sociaal (links) Nederland, alles voor de buitenlander , niks voor de ouderen werkmens .

   1. Nog1

    @ Zomaar

    De regeling geldt anders ook voor Nederlanders die aan dezelfde inkomenscriteria voldoen, ja zelf voor 65 plussers die je noemt.

    Je laatste bewering is feitelijk gewoon onjuist. Bekijk de website van de betreffende gemeente (Oisterwijk) maar eens, ik heb de link al in deze discussie geplaatst.

    1. zomaar

     nog1 , Nederland is groter dan alleen de gemeente Oisterwijk .

     afin waarom moeten wij mensen belonen , enkel en alleen omdat zij zich vluchtelingen noemen , en de islam aanhangen .

     en waarom moet de Nederlander hiervoor inleveren .

   2. Mar

    @zomaar

    Nee, maar als u zo de behoefte heeft om dat ervan te maken, ga uw gang.

 9. Ni28

  Mooi, met verhoging van de gemeentelijke belastingen en minder hulp voor ouderen en zieken moet het makkelijk lukken. Later nog alle islam eisen vervullen zoals een moskee bouwen en nodige aanpassing van de autochtone bevolking tot hun tevredenheid. Fijn om in een beschaafd land te leven.

 10. zomaar

  Beukman 1 uur ago

  @Zomaar
  Heel intrigerend. Dat mensen angstig op zoek gaan naar houvast nu God niet blijkt te bestaan, is wel duidelijk. Maar ik ben toch geneigd te denken dat in ieder geval sommige van die gasten wel degelijk complotdenken combineren met een oprecht geloof in God en met name het Oude Testament. Echter niet een doorsnee geloof.

  We hadden hier een tijdje Gielah, die ons met ronkende retoriek overspoelde over de nakende Eindtijd. Ik twijfel niet aan de rotsvastheid van haar geloof.
  En hier: https://www.groene.nl/artikel/zebulon-op-klompen een twintig jaar interview met die G.J. van Loon, waarin hij vertelt dat Nederlanders behoren tot één van de verloren stammen van Nederland.

  Een gewone nuchtere gelovige heeft geen behoefte aan die flauwe kul. Complotdenken past echter wél door één deur met religieus fanatisme. Zowel Gielah als Van Loon zijn religieuze fanatici. Van der Naalt lijkt ook in het plaatje te passen, gezien de inhoud van zijn godsdienstwebsite.

  waar heb jij het over ?, en bovenal tegen wie ?.

  ik kan mij niet herinneren nog terug vinden , dat ik die door jou getypte klets ingestuurd heb . kwibus

  1. Nog1

   @ Zomaar

   Volgens mijheb je gelij en was dit een reactie op mij. Had je even omghoog gescrolled was je daar waarschijnlijk ook zelf achtergekomen.

   En wordt je bij typfouten altijd zo grof? Lijkt me wat hinderlijk in het digitale tijdperk.

   1. Nog1

    @ Zomaar

    Ter lering ende vermaak;

    http://tourette.nl/over-tourette/leven-met-tourette

   2. van Urk

    Opmerkelijk dat Oisterwijk zulke riante bedragen vrijgeeft als gift aan asielzoekers zonder de regel dat zij het geld later terug willen gaan vorderen wat bij andere gemeentes wel zo geregeld is door de bedragen juist aan de asielzoekers te lenen met de afspraak dat zij het later moeten terug gaan betalen.

    1. Nog1

     @ Houtlijm

     Dat (en de bedragen) is idd vreemd. Het is bedacht in 2014, voor de vluchtelingencrisis, en ik vermoed dat de gemeente zeer binnenkort terug gaat komen op sommige van deze regelingen.

     En wel om de reden dat de regelingen in de huidige situatie financieel niet op te brengen zijn voor Oisterwijk.

     1. Nog1

      @ VAn Urk

      Ik bedoel natuurlijk @ Van Urk

 11. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2016/01/23/keulse-vrouwen-verdienen-niet-betervolgens-collaboratiefeministen/

  Keulen: collaboratiefeministen zijn de hulptroepen van ISIS, NSB-ers van deze tijd
  ‘Alleen een verslagen volk laat zijn vrouwen verkrachten’

  Chris Rutenfrans schrijft in de Volkskrant:

  “In het debat bij Buitenhof over ‘Keulen’ zei de Somalisch-Nederlandse schrijfster Yasmine Allas dat ze was gewaarschuwd: Kijk uit dat je niet iets lelijks zegt dat tegen ons gebruikt kan worden. Zij trok zich daar niets van aan en bevestigde volmondig dat het seksuele geweld in Keulen te maken had met culturele achtergrond: ‘Die mannen zijn niet opgevoed, ze kunnen zich tegenover vrouwen niet beheersen.’ Haar oplossing? ‘Leer ze dat ze hier van vrouwen moeten afblijven, en als ze niet opvoedbaar zijn, enkele reis naar Saoedi-Arabië.’

  Tja Simon, je moet toch eens wat onder ogen zien. Als en GB en Zweden en Keulen en Hamburg niet voldoende zijn, dan rammelt er wat bij jou.

 12. zomaar

  kijk dit is links sociaal Nederland ten voeten uit , je trekt alle moslims de grens over , geeft hen een duizenden euro’s cadeau, en plakt voor de rest er een lening aan vast .

  geef hen levenslang een uitkering , zonder verdere verplichting zij zijn immers de zonen en dochters van alla .

  en vraag of zij er geen moeite mee hebben deze leningen terug te betalen , zo ja , dan geef je hen onder het nom van subsidie extra geld .

  of wij niet genoeg kennis gemaakt hebben met de moslims , en hun dwingelandij.

  dan de oudjes die naar een levenlang van werken en betalen , recht hebben op een goede (zorgvrije) oudedag , die pak je alles af , immers er zijn ouderen genoeg .

  volgens links sociaal te veel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.