Nederlander Dumoulin wint openingsrit Ronde van Italië

Tom Dumoulin heeft de openingsrit van de Ronde van Italië op zijn naam gezet.

Het verschil was minimaal, maar met 22-duizensten van een seconde heeft Dumoulin voor Nederland zijn grootste tegenstander, de Sloveen Primoz Roglic, verslagen. De twee zetten beide een tijd van 11.03 neer, maar Dumoulin trok nét aan het langste eind.

Hoewel de Giro d’Italia pas net begonnen is, heeft hij de positie van koploper alvast tijdelijk in zijn zak. De eindsprint in Apeldoorn was dan wel een ‘thuiswedstrijd’ voor de Nederland, maar toch is het een prestatie van enorm formaat. Het was een relatief korte rit: slechts 9,8 km moesten er afgelegd worden door de wielrenners. Het behalen van de winst zat hem dan ook vooral in de sterke sprint van Dumoulin.

Koning Willem-Alexander was ook verheugd met de zege van de topsporter, en was er meteen bij om hem te feliciteren met het behalen van de roze trui in Apeldoorn. De tijdrit van vrijdag was echter slechts het begin van een lange tocht door Nederland en Italië. De rit van aanstaande zaterdag wordt met 190 km al aanzienlijk langer, waardoor ook het uithoudingsvermogen maximaal op de proef gesteld zal worden. Laten we hopen dat hij de trui dan zal weten te behouden, maar dat hij het kan, dát weten we alvast!

De koning feliciteert Dumoulin. Foto: NOS
De koning feliciteert Dumoulin. Foto: NOS

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Wim

    Mooi bobo feest

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.